Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Σε οριακό σημείο το Κέντρο Πρόνοιας της Περιφέρειας


koi-pomamea-dytikis-elladosΠΟΜΑμεΑ Δυτικής  Ελλάδας και Νότιων Ιονίων Νήσων:  «Οριακή» η λειτουργία του Κέντρου Κοινωνικής  Πρόνοιας Περιφέρειας  Δυτικής Ελλάδας (Κ.Κ.Π.Π.Δ.Ε.)   Άμεση Αύξηση μόνιμου και επικουρικού προσωπικού καθώς   και  χρηματοδότησης.»

Σοβαρότατα προβλήματα αντιμετωπίζει το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας,, τα οποία στην έλλειψη στοιχειώδους προσωπικού, προσωπικού ασφαλείας για άτομα με αναπηρία ενώ δεν έχει καθοριστεί το νομικό τους πλαίσιο με αποτέλεσμα να εντείνεται η δυσλειτουργία του. 
    Επιπλέον τα μέλη της νέας διοίκησης είναι αναγκασμένα να μετακινούνται με ιδίους πόρους και να αναλαμβάνουν να φέρουν σε πέρας κρίσιμα ζητήματα που ξεπερνούν τις αρμοδιότητές τους με ότι νομικούς κινδύνους εγκυμονεί το γεγονός αυτό.
    Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί  κρίνεται από ανησυχητική έως και επικίνδυνη.
Για τους λόγους αυτούς απαιτείται:
Άμεση επιχορήγηση  του Κ.Κ.Π.Π.Δ.Ε λόγω έλλειψης ρευστότητας  για εξόφληση προμηθευτών και αντιμετώπιση  καθημερινών λειτουργικών αναγκών του Κέντρου.
1.      Άμεση ενίσχυση με  μόνιμο προσωπικό διότι πλέον τίθενται σοβαρά θέματα ασφάλειας και επικινδυνότητας τόσο για τα άτομα με αναπηρία που φιλοξενούνται  στις Μονάδες όσο και για τους εργαζόμενους σε  κάθε Μονάδα.
2.      Άμεση ενίσχυση ειδικοτήτων επιστημονικού προσωπικού καθώς ο αριθμός των ειδικοτήτων που άπτονται του Επιστημονικού Προσωπικού είναι κατά μεγάλο βαθμό δυσανάλογος των  ατόμων στον οποίο παρέχονται οι υπηρεσίες από το Κ.Κ.Π.Π.Δ.Ε.
3.      Άμεση έγκριση του Οργανισμού του νέου Φορέα, ο οποίος έχει κατατεθεί από τον Μάιο 2014.(Νόμος 4109-23-1-2013 άρθρο 5. Παρ.5 Η Οργάνωση και  η Λειτουργία του Κ.Κ.Π. καθορίζεται με τον  Οργανισμό λειτουργίας τους, ο οποίος εγκρίνεται με Διάταγμα, μετά από πρόταση των Υπουργών Οικονομικών , Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης  και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, εντός αποκλειστικής προθεσμίας τριών μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, κατόπιν εισηγήσεως των Διοικητικών Συμβουλίων αυτών).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου