Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Συνένωση ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ και ΠΑΣΟΚ θέλει ο Κακλαμάνης

               
Συνένωση ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ και ΠΑΣΟΚ θέλει ο Κακλαμάνης
Συνάντηση με ιδιαίτερη πολιτική σημασία, κοινωνικών, αυτοδιοικητικών, τοπικών στελεχών, του Ελληνικού και της Αργυρούπολης και κομματικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ (Ε. Βενιζέλου), του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ  και του ευρύτερου δημοκρατικού προοδευτικού χώρου, πραγματοποιήθηκε χθες στην Αργυρούπολη.
Όπως αναφέρει το sofokleous.gr  «την πρωτοβουλία της συνάντησης, στην οποία παραβρέθηκαν και μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, καθώς και υποψήφιοι ΠΑΣΟΚ και ΚΙΔΗΣΟ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, είχε η ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ, εκ μέρους της οποίας μίλησε ο Απόστολος Κακλαμάνης, πρώην Πρόεδρος της Βουλής και εκ των πρώτων Ιδρυτικών μελών του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Κακλαμάνης ενημέρωσε τους παρευρεθέντες για τον σκοπό της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ, που αναπτύσσεται στο λεκανοπέδιο, στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και σταδιακά συγκροτείται στην υπόλοιπη χώρα και απευθύνεται στη δημοκρατική κοινωνική βάση, που εκφράζεται από τη στρατηγική και τις αξίες της Ιδρυτικής Διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ, από τον Ανδρέα Παπανδρέου, 3 Σεπτέμβρη 1974. Αλλά και σε όλους όσοι συμμετείχαν ή αναγνωρίζουν και τη μεγάλη πατριωτική και κοινωνική, αλλά ειρηνική επανάσταση, που πραγματοποίησε, παντελώς άσχετη με πρόσωπα που καπηλεύτηκαν και πρόδωσαν την εμπιστοσύνη του λαού ή λιποτάχτησαν “στα δύσκολα” ή αρκούνται στη σημερινή πολυδιάσπαση του χώρου.
Ο κ. Κακλαμάνης υπογράμμισε τα εξής:
«Τραγική είναι η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η πατρίδα μας και κυρίως, τα οικονομικά και κοινωνικά ασθενέστερα στρώματα. Αυτή η τραγωδία του λαού μας, αλλά και τα επερχόμενα δεινά, αν δεν αποκρουστούν εγκαίρως, όχι μόνο στο εσωτερικό μέτωπο με την επαπειλούμενη “περήφανη ρήξη” = χρεοκοπία, αλλά, κυρίως, στο εξωτερικό μέτωπο της χώρας, που δεν θα επιδέχονται θεραπείας, αν συντελεστούν, επιβάλλουν, πριν συνεχιστεί η  “τυφλή” πορεία προς έναν νέο εθνικό διχασμό, την ανασυγκρότηση και ενότητα του δημοκρατικού, προοδευτικού και πατριωτικού χώρου, ως συντελεστή της εθνικής ενότητάς μας, ως μοναδικού ιστορικά οχυρού άμυνας της πατρίδας μας. Την εθνική αυτή ανάγκη δεν υπηρετούν τριτοκοσμικού αρχηγικού τύπου κινήσεις κορυφής που, αναπόφευκτα και ανεξαρτήτως προθέσεων καθενός, αργά αλλά σταθερά, περιέρχονται υπό τον έλεγχο του τραπεζοεκδοτικού επιχειρηματικού συμπλέγματος, που ελέγχει τα ΜΜΕ και χειραγωγεί τους πολίτες. Είναι πολύ χαρακτηριστική η προσπάθεια που κατέβαλαν και καταβάλλουν και σήμερα αυτά τα συμφέροντα, που “ανεβάζουν και κατεβάζουν” “αρχηγούς”, όχι μόνο στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και στα άλλα κόμματα. Αυτή η “ενός ανδρός αρχή”, αντίθετη με κάθε έννοια πραγματικής δημοκρατίας, υπηρετεί ξεκάθαρα τις επιδιώξεις της οικονομικής ολιγαρχίας του τόπου και όχι μόνον.
«Η εθνική ενότητα», πρόσθεσε ο κ. Κακλαμάνης, «που αναζητεί εναγωνίως ο λαός μας, όπως και η δημοκρατική ενότητα του δικού μας χώρου, καθώς και η κάθαρση και δημοκρατική λειτουργία ολόκληρου του κομματικού συστήματος, δεν πρόκειται να συντελεστούν εκ των άνω, από “αρχηγούς” και “αρχηγίσκους”, αλλά εκ των κάτω, με τη δημοκρατική οργάνωση των Ελλήνων» κατά τις ιδεολογικοπολιτικές απόψεις καθενός.
Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Κακλαμάνης, είπε για την ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ τα εξής:
« Δεν είμαστε ένα καινούργιο κόμμα. Οι πάντες, άλλωστε, οφείλουμε, χάριν της ενότητας και της κάθαρσης του χώρου μας, να κάνουμε “ ένα βήμα πίσω”. Τα “νέα” κόμματα είναι έργο των συμφερόντων, που είναι διάδοχα εκείνων που κατακερμάτιζαν τη δημοκρατική παράταξή μας σε 8-9 κόμματα στη 10ετία του 1950. Θέλουμε να συγκεντρωθούν ξανά οι δυνάμεις της παράταξής μας και να μη  συνεχιστεί το σημερινό “σκορποχώρι”, που εξυπηρετεί ματαιοδοξίες ή άλλες ιδιοτέλειες προσώπων  και συμφέροντα ξένα προς τα εθνικά και τα λαϊκά. Επιχειρούμε μια εξαιρετικά δύσκολη και επίπονη προσπάθεια, να υπάρξει καταλλαγή και συνεννόηση, πρώτα –πρώτα ανάμεσα σε όσους ακολουθούν τους δύο κομματικούς σχηματισμούς (ΠΑΣΟΚ και ΚΙΔΗΣΟ) και όσους απέμειναν ανένταχτοι ή μέσα στην τρικυμία της συνεχιζόμενης κρίσης νόμιζαν ότι η Δεξιά (ΝΔ –ΑΝΕΛ κ.ά) ή η Αριστερά (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.ά), είναι ένα απάνεμο γι’ αυτούς πολιτικό λιμάνι. Έκαναν και κάνουν ΛΑΘΟΣ. Επί 5 χρόνια, ο τόπος πληρώνει την ψευδαντίσταση των κυρίων Σαμαρά, Καμμένου, Τσίπρα κ.ά  στην επιτακτική ανάγκη της Εθνικής Ενότητας και του Αγώνα ενάντια στον Οικονομικό Πόλεμο, που αντιμετωπίζει η Ελλάδα από το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης μέχρι σήμερα.
Από το κακό στο χειρότερο, φθάσαμε στα πρόθυρα της ολοκληρωτικής εσωτερικής κατάρρευσης και της εθνικής καταστροφής. Επί τέλους, η εθνική μας τύφλωση πρέπει να τερματιστεί. Αυτή η παράταξη, όπως σε όλες τις δύσκολες ώρες, πρέπει να κάνει το καθήκον της. Η Ενότητα και η Ανασυγκρότησή της, είναι αναγκαίες προϋποθέσεις για να επιτελέσει αυτό το εθνικό καθήκον».
ΠΗΓΗ : SOFOKLEOUS.GR 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου