Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Κανονικά οι συντάξεις...


 
Βοηθούσης της ρύθμισης οφειλών, τα ασφαλιστικά ταμεία δεν εμφανίζουν πρόβλημα ρευστότητας για τον μήνα Μάιο. «Η εικόνα που πήραμε σήμερα είναι...
πάρα πολύ ικανοποιητική όσον αφορά τα έσοδα Μαΐου των δύο ασφαλιστικών ταμείων, και η εκτίμηση που καταλήξαμε είναι ότι στο τέλος του μήνα θα έχουμε το αυτονόητο: οι συντάξεις θα καταβληθούν κανονικά και στην ώρα τους και -το πιο βασικό- χωρίς μειώσεις, διότι συνεχίζουμε να μην εφαρμόζουμε τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος».

Με τη δήλωση αυτή ο αρμόδιος υπουργός Δ. Στρατούλης ήρθε να γεμίσει απογοήτευση όσους εντός των κομμάτων της αντιπολίτευσης προσπαθούν και εύχονται να μην τα καταφέρει η κυβέρνηση. Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία που έχουν δοθεί στον υπουργό, τα ασφαλιστικά ταμεία δεν θα χρειαστούν έκτακτη επιχορήγηση και θα λάβουν μόνο την προβλεπόμενη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι και το ΕΤΕΑ που είχε πρόβλημα καλύφθηκε, αφού εκτός από τον λογαριασμό του ΑΚΑΓΕ θα χρειαστούν επιπλέον 10-11 εκατομμύρια τα οποία θα καλύψει το ΙΚΑ έναντι οφειλών που έχει στο ΕΤΕΑ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου