Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Δείτε πως ψήφισαν στην Επιτροπή της βουλής για Τσακνή - Ταγματάρχη

Δείτε πως ψήφισαν στην Επιτροπή της βουλής για Τσακνή - Ταγματάρχη
Θετική γνωμοδότηση κατά πλειοψηφία έδωσε η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή για τον διορισμό του Διονύση Τσακνή ως Προέδρου της ΕΡΤ και του Μιχάλη Γρηγορίου, της Ελισάβετ Παπακωνσταντίνου και του Νίκου Τρανού ως μελών του ΔΣ, ενώ στην υποψηφιότητα του Λάμπη Ταγματάρχη για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου δεν διαμορφώθηκε η απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών-μελών.
Η διαδικασία ακρόασης των προτεινόμενων για την διοίκηση της ΕΡΤ που διήρκησε περίπου 10 ώρες, σηματοδοτήθηκε από την τοποθέτηση «παρών» της προέδρου της Βουλής και πρόεδρου της Επιτροπής Ζωής Κωνσταντοπούλου για τον Λάμπη Ταγματάρχη και το «όχι» της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Ραχήλ Μακρή, η οποία τοποθετήθηκε αρνητικά στα πρόσωπα του κ. Ταγματάρχη και της κας Παπακωνσταντίνου.
«Ναι» στον Διονύση Τσακνή είπαν 9 βουλευτές (8 του ΣΥΡΙΖΑ και ο Νίκος Νικολόπουλος εκ μέρους των ΑΝΕΛ), όπως και στον Μιχάλη Γρηγορίου και τον Νίκο Τρανό. Επίσης 8 βουλευτές τάχθηκαν υπέρ της υποψηφιότητας της Ελισάβετ Παπακωνσταντίνου.
Αρνητική γνώμη εξέφρασαν για όλα τα πρόσωπα ο Γιάννης Τραγάκης και ο Χαράλαμπος Αθανασίου (ΝΔ), ενώ δεν καταγράφηκαν οι θέσεις του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και της Όλγας Κεφαλογιάννη, οι οποίοι δεν παρίστατο στην τελική φάση της γνωμοδότησης και παρά το γεγονός ότι ο κ. Τραγάκης είχε δηλώσει νωρίτερα για το κόμμα του «ψηφίζουμε αρνητικά». Αρνητική ήταν η θέση και του Μιχάλη Αρβανίτη (ΧΑ) και Γιάννη Δριβελέγκα (ΠΑΣΟΚ). «Παρών» δήλωσαν ο Σπύρος Λυκούδης από το Ποτάμι και ο Ιωάννης Γκιόκας από το ΚΚΕ.
Ως εκ τούτου, καταγράφηκαν 4 «όχι» για τον Διονύση Τσακνή και 2 «παρών», 5 για τον Λάμπη Ταγματάρχη και 3 «παρών», 4 για τον Μιχάλη Γρηγορίου και τον Νίκο Τρανό και δύο «παρών» και 5 για την Ελισάβετ Παπακωνσταντίνου και δύο «παρών».
Πάντως, η μη συγκέντρωση της απόλυτης πλειοψηφίας στο πρόσωπο του κ. Ταγματάρχη, δεν δημιουργεί θέμα για την τοποθέτησή του στην ΕΡΤ, καθώς ο ρόλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας είναι απλώς γνωμοδοτικός.
Διαβάστε επίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου