Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Μίλησε η τοπική κοινωνία (φωτο-video)

Με την συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών του Αγρινίου και δεκάδων εκπροσώπων Συλλόγων , ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Σχεδίου "Αθηνά" και υπέρ της αυτονόμησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας.


Στην συγκέντρωση που δεν έγινε και κάτω από τις καλύτερες καιρικές συνθήκες, παραβρέθηκαν πολλοί εκπρόσωποι τοπικών φορέων και αιρετοί, που μαζικά δήλωσαν την συμμετοχή τους στην συγκέντρωση,  αλλά και εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου, φοιτητές και εργαζόμενοι στο Πανεπιστήμιο. Διαβάστηκαν πολλά ψηφίσματα και αποφάσεις  καθώς και χαιρετισμοί από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Τριανταφύλλου και Γ. Βαρεμένου και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θάνου Μωραΐτη.



Eπίσης το παρών έδωσαν ο πρόεδρος της Δ.Ε. του Πανεπιστημίου κ. Σερπάνος και ο αντιπεριφερειάρχης Αιτωλ/νίας Β. Αντωνόπουλος.


Να σημειωθεί πως πολλοί Σύλλογοι με απόφαση τους προχώρησαν είτε σε τρίωρη είτε σε δίωρη στάση εργασίας, εξαιρουμένου του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου.


Μοναδικός ομιλητής ήταν ο δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός που στην σύντομη παρέμβαση του εξέφρασε την κάθετη αντίθεση της δημοτικής αρχής στο Σχέδιο "Αθηνά" σημειώνοντας το γεγονός ότι ταυτόχρονα διεξήχθησαν συγκεντρώσεις σε Αγρίνιο, Μεσολόγγι και Ναύπακτο. Παρέθεσε τους λόγους που το Πανεπιστήμιο στο Αγρίνιο πρέπει να παραμείνει αυτόνομο και να ενισχυθεί ενώ κατηγόρησε την ηγεσία του Υπουργείο Παιδείας ότι επέδειξε προχειρότητα ενώ υπέκυψε και σε σκοπιμότητες στην δημιουργία του Σχεδίου.


Επίσης παρέθεσε τις προτάσειςτου δήμου και των τοπικών φορέων για την παραμονή της αυτονόμησης και της ενίσχυσης του Πανεπιστήμιου και συγκεκριμένα:

1. Ενίσχυση της αυτονομίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας, με την δυνατότητα οργάνωσης νέων Τμημάτων στην κατεύθυνση των αναπτυξιακών αξόνων που έχει ορίσει και μας είναι απαραίτητη.
2. Εξέλιξη του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων σε Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος.
3. Δημιουργία Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οικονομίας Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων για την ενίσχυση του υπάρχοντος Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων σε δραστηριότητες κρίσιμες για την ανάπτυξη της περιοχής.
4. Δημιουργία Σχολής Επιστημών και Πολιτισμού, για την ενίσχυση του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών.
5. Απονομή όλων των επαγγελματικών δικαιωμάτων που έχει αιτηθεί το Πανεπιστήμιο για τους αποφοίτους του, ώστε να υπάρξει η δίκαιη αναγνώριση της προσπάθειας του ιδρύματος και των αποφοίτων του.
6. Ενίσχυση της φοιτητικής μέριμνας, λόγω της κρίσιμης οικονομικής κατάστασης των οικογενειών πολλών φοιτητών
7. Άμεση συνδρομή του Υπουργείου Παιδείας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην ολοκλήρωση της προκήρυξης του έργου για την ανέγερση των κτιρίων του Πανεπιστημίου στους χώρους του παλαιού αεροδρομίου Αγρινίου

"Καλούμε τους εκπροσώπους του λαού μας στο Κοινοβούλιο να αγκαλιάσουν και να στηρίξουν αυτή την πρόταση για την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου μας.
Φίλες και φίλοι,
Σας καλώ όλους σε αγωνιστική εγρήγορση, ώστε να αντιδράσουμε αν η Κυβέρνηση εμείνει στην πρότασή της.
Ο αγώνας είναι συνεχής και διαρκής, μέχρι την επίτευξη του τελικού στόχου, που είναι η ανάπτυξη ενός ισχυρού Πανεπιστημιακού Ιδρύματος στην πόλη μας.", ειπε στο τέλος της ομιλίας του ο κ. Μοσχολιός

Ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου κ. Δημήτρης Σερπάνος δήλωσε : «Η αυτοδύναμη ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας σε όλο τον Δυτικό άξονα και εκμεταλλεύεται τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής. Με βάση αυτό η Διοικούσα Επιτροπή στηρίζει την αυτόνομη λειτουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας και αποφάσισε τη συμμετοχή της ακαδημαϊκής κοινότητας στη σημερινή  εκδήλωση που υποστηρίζει και εκφράζει τη βούληση της τοπικής κοινωνίας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου