Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ -ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ-ΤΟΠΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ, ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ : ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ



Στην εκδήλωση- συζήτηση που διοργάνωσαν  η Παναιτωλοακαρνανική Συνομοσπονδία (ΠΑΝ.ΣΥ)  και η Αιτωλική Πολιτιστική Εταιρεία (ΑΙ.ΠΟ.Ε) και πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 φεβρουαρίου 2013 το βράδυ στην Αίθουσα Λόγου και τέχνης, στη στοά του βιβλίου, (Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου, Αθήνα) με θέμα: «Το Σχέδιο «Αθηνά» του Υπουργείου Παιδείας και οι αρνητικές επιπτώσεις του, για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας και το Α΄ΤΕΙ Ι.Π. Μεσολογγίου», λήφθηκε ομόφωνα η απόφαση της διατήρησης της αυτονομίας του Πανεπιστημίου και όλοι οι συμμετέχοντες δεσμεύτηκαν να εργασθούν και να συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση.
IMG_9300---------jpg


Κεντρικοί ομιλητής ήταν ο καθηγητής πανεπιστημίου και πρόεδρος της ΑΙΠΟΕ Παναγιώτης Κοντός, ο πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ  Παναγιώτης Χολής και ο Πρόεδρος Τ.Ε.Ι. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ  Βαγγέλης Πολίτης – Στεργίου.
Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Αναπλ. Υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, οι Βουλευτές του Νομού (ΣΥΡΙΖΑ) Γιώργος Βαρεμένος και Μαρία Τριανταφύλλου, ο δήμαρχος Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης, ο Δήμαρχος Ναυπάκτου  Γιάννης Μπουλές και  ο Προϊστάμενος του Τμήματος ΤΕΣΥΔ Ναυπάκτου Βασίλης Τριανταφύλλου, ο Μιχαλάτος Παναγιώτης από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο Πολιτευτής Νίκος Καραπάνος, που όλοι ανεξαιρέτως τάχθηκαν υπέρ της διατήρησης της αυτονομίας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων στην Αιτωλοακαρνανία.
Αρχικά τοποθετήθηκε ο Παναγιώτης Χολής Πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ. τονίζοντας ότι, η ΠΑΝ.ΣΥ χωρίς διάθεση λαϊκισμού αλλά με σοβαρότητα και υπευθυνότητα εναντιώνεται στο σχέδιο ‘ΑΘΗΝΑ’ και στηρίζει τις ομόφωνες αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων  των  Δήμων Μεσολογγίου – Αγρινίου και Ναυπάκτου και ενώνει τις δυνάμεις της με όλους τους φορείς του νομού για την διατήρηση των αυτόνομων και αυτοδιοικούμενων πανεπιστημιακών  μας ιδρυμάτων, (Πανεπιστημίου Δυτ. Ελλάδας με έδρα το Αγρίνιο και το ΤΕΙ Μεσολογγίου) .Ότι με αγώνες η κοινωνία και οι φορείς του νομού κέρδισαν δίκαια τα προηγούμενα χρόνια , πάλι με δίκαιους αγώνες θα αποτρέψουμε τις αρνητικές επιπτώσεις του σχεδίου ‘Αθηνά’΄.
Οι εκπρόσωποι της Ακαδημαϊκής κοινότητας , του ΤΕΙ Μεσολογγίου και Ναυπάκτου αναφέρθηκαν στο υψηλό επίπεδο σπουδών των σχολών,  το αντικείμενο των οποίων είναι συνδεδεμένο με την οικονομία και της δυνατότητες ανάπτυξης του νομού και επίσης τόνισαν ότι τίποτε από τα “θετικά” που εξαγγέλλει το Υπουργείο Παιδείας, βάσει του σχεδίου “Αθηνά” δεν επιτυγχάνεται, ηθικά δε είναι ανεπίτρεπτο  να αναστατώνονται οι ζωές χιλιάδων σπουδαστών, με βάση λογιστικές αλχημείες, ανορθολογισμούς και προχειρότητες που  δεν συνεισφέρουν καν στη διακηρυγμένη εξοικονόμηση δαπανών.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας  Μάριος Σαλμάς αναφέρθηκε στο ιστορικό  ίδρυσης του Πανεπιστημίου, το οποίο στήριξε η κοινωνία του νομού μας και εκτίμησε ότι ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΚΟΜΑ και δήλωσε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα της προσπάθειας των τοπικών φορέων και των πολιτικών εκπροσώπων, όσον αφορά τη διατήρηση της αυτονομίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας.
Οι Βουλευτές του νομού  Μαρία Τριανταφύλλλου και Γιώργος Βαρεμένος δήλωσαν τη προθεσή τους να αγωνισθούν με όλες τις δυνάμεις τους για την επίτευξη του δίκαιου σκοπού.
Αξίζει να σημειώσουμε, για την αντικειμενική σας ενημέρωση,  ότι από τους παριστάμενους έγιναν τοποθετήσεις που αφορούσαν την ανισομερή ανάπτυξη στα πλαίσια της Πειφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σε βάρος της Αιτωλοακαρνανίας  και υπέρ της Αχαϊας,  που είναι και η εκλογική περιφέρεια του κ. περιφερειάρχη.
Η παρουσία πολλών Αιτωλοακαρνάνων δείχνει την συμπαράστασή τους στο δίκαιο αίτημα να παραμείνουν τα Πανεπιστημιακά ιδρύματα στην Αιτωλοακαρνανία και γι’ αυτό πρέπει άμεσα, όλοι μαζί να συμπαραταχθούνε και να οριστικοποιήσουνε ένα θετικό αποτέλεσμα, προς όφελος του νομού μας
     DSC_0059... DSC_0065... DSC_0067... IMG_9241 IMG_9258
12πηγηwordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου