Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Σάλος για την αφίσα του Τζίμη Πανούση

Την ελληνική εβραϊκή κοινότητα ενόχλησε η αφίσα της μουσικής παράστασης του Τζίμη Πανούση, που έχει γεμίσει κεντρικούς δρόμους της Αθήνας. Στην αφίσα, που διαφημίζει την παράσταση στο Τρόικα Club, απεικονίζεται το άστρο του Δαβίδ να συμπλέκεται με μια σβάστικα
Όπως ο ίδιος ο Τζίμης Πανούσης μεταξύ άλλων αναφέρει στην περιγραφή της παράστασής του, πρόκειται για «μια εβραιοναζιστική παραγωγή, ένα κοινωνικό δράμα».
Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος (ΚΙΣΕ) διαμαρτυρήθηκε με επιστολές του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Α. Ρουπακιώτη και τον γενικό γραμματέα Θρησκευμάτων, Γ. Καλαντζή, ζητώντας «τις κατά την κρίση τους ενέργειες για το θέμα της επαίσχυντης αφίσας».
«Η απεικόνιση επί της εν λόγω αφίσας προσβάλλει βάναυσα τόσο την ίδια τη θρησκεία μας όσο και τη μνήμη των 6 εκατομμυρίων Εβραίων αδελφών μας θυμάτων του Ολοκαυτώματος», αναφέρει το ΚΙΣΕ στην επιστολή του.
Παράλληλα, ζήτησε από τις δημοτικές αρχές στις περιοχές όπου έχει αναρτηθεί η αφίσα να την απομακρύνουν.
Διαβάστε τι λέει ο Τζίμης Πανούσης για την παράστασή του: «Μετά από ένα άγριο ηλεκτροσόκ ρεαλισμού στο Εθνικό Σύστημα Υγείας όπου ο συμπαγής καλλιτέχνης με τις ειδικές ατάκες απηλλάγην από υπερμεγέθη κοραλόλιθο νεφρού, ξαναβγαίνει στη νυχτερινή αγορά εργασίας στο Τρόικα Club... Μια εβραιοναζιστική παραγωγή... Ένα κοινωνικό δράμα χωρίς προηγούμενο.
Ο όρθιος κωμικός με νάνους ζογκλέρ και μουσουλμάνες χορεύτριες, μεταμορφώνεται επί σκηνής σε καθιστή μοιρολογίστρα και μηρυκάζει την κατανάλωση της Κωνσταντινουπόλεως αριστερά και δεξιά της σκηνής, 1ο στασίδι πίστα οι όρθιοι. Αναπαυτικοί σπιτικοί καναπές αγκαλιάζουν το ηλεκτρικό κουαρτέτο και τα τραγούδια του νέου CD «Όμπι, Όμπι...μπι» θα αναστατώσουν τα αποκριάτικα Παρασκευοσάββατα του φιλοθεάμονος κενού».
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου