Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Αναβλήθηκε η συζήτηση του Σχεδιου "Αθηνά"

Αναβλήθηκε, για  άγνωστο πότε, η συζήτηση επί του  Σχεδίου "Αθηνά"   στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων , η οποία ήταν προγραμματισμένη για αύριο Πέμπτη, στις 5 το απόγευμα. Σοβαρές οι αντιδράσεις απο ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ αλλα και βουλευτές της ΝΔ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr

Οι λόγοι της αναβολής ήταν δυο:
Α. Το ζήτησε το ΠΑΣΟΚ, λόγω του Συνεδρίου του κινήματος
Β. Διότι υπάρχουν τεράστιες αντιδράσεις ως προς το περιεχόμενο του ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΘΗΝΑ, όχι μόνο από Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ αλλά και από τη Νέα Δημοκρατία, τους φοιτητές κυρίως αυτούς που με τις συγχωνεύσεις αλλάζουν γνωστικό αντικείμενο και την τοπική κοινωνία.
Ενώ το ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ θα θεσμοθετηθεί με Προεδρικό Διάταγμα ο υπουργός παιδείας ανέλαβε πρωτοβουλία για να συζητηθεί στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων , στο πλαίσιο του διαλόγου.

Το αίτημα να τεθεί το Σχέδιο Αθηνά, προς συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων , είχε θέσει στις 13 Φεβρουαρίου και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης κατά την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού «Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Νιγηρίας για οικονομική, επιστημονική και τεχνολογική συνεργασία».         
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ (Εισηγητής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΕΚΜ): Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε. Θα μου επιτρέψετε και με την άδειά σας, επειδή εδώ είναι και ο Υφυπουργός, ο κ. Παπαθεόδωρου, να βάλω δύο θέματα του ενός λεπτού μόνο.
Το πρώτο είναι το εξής. Μετά από συνεννόηση και προφορική συζήτηση, που είχα με τον κ. Αρβανιτόπουλο, τον Υπουργό, που ήταν και δική του θέση, απλώς ήταν μια επιβεβαίωση, ήταν μια παράκληση από πλευράς ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΕΚΜ, το Σχέδιο «Αθηνά» να έρθει στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων για συζήτηση. Θα ήθελα να υποβάλω το αίτημα αυτό και σ’ εσάς τώρα και μέσω του Υφυπουργού. Στον Υπουργό είναι άλλο το αίτημα. Το αίτημα είναι να καθοριστεί όσο γίνεται πιο γρήγορα, ώστε να υπάρχει δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων με ό,τι σημαίνει αυτό και νομίζω ότι θα είναι μια πάρα πολύ χρήσιμη συζήτηση.

esos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου