Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΕΡΙ ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ.... ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ "ΙΕΡΟΤΗΤΑΣ"

Λαβαμε και δημοσιεύουμε το εξής σχόλιο απο -ΑΝΩΝΥΜΟ- αναγνώστη της ανάρτησης μας με τίτλο "ΛΥΝΕΙ ΘΕΜΑΤΑ Ο ΚΑΛΛΙΚΤΑΤΗΣ" (σ.σ.: κρατάμε την γραφή του στην αρχική της μορφή):
Γράφει λοιπόν ο ανώνυμος κύριος τα εξής:

"ΕΙΣΑΙ ΕΠΙΕΙΚΩΣ ΑΣΧΕΤΟΣ.ΚΙΒΔΗΛΟΣ ΚΑΙ ΗΜΙΜΑΘΗΣ ΚΥΡΙΕ ΚΕΡΑΜΙΔΑΓΑΤΕ..ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΝΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ..ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΔΡΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΤΛΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΛΠ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΟΣ..ΕΠΙΠΛΕΟΝ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΗΣ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΕ ΚΑΠΗΛΟΜΑΛΑΚΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΝΕΜΗΘΕΙ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΣΟΥ ΠΕΡΙ ΜΕΤΑΞΑ..ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΙΕΡΗ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΟΤΑΝ ΕΣΥ ΕΒΟΣΚΕΣ ΚΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΟΙ ΠΟΛΕΜΑΓΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΛΕΥΤΕΡΟΣ ΕΣΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΣ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΣΟΥ.ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ ΣΕ ΚΟΙΝΟ ΠΑΡΑΝΟΜΑΣΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ."


 Και η πολύ περιληπτική απάντηση μας σε όλα αυτά έχει ως εξής:

Tώρα τι να πω εγώ!!! Είμαι ναι κίβδηλος και ημιμαθής. Αλλά πως να το κάνουμε έδρα της Περιφερειακής Ενότητας δεν προβλέπεται. Τι να κάνουμε.... Όσο για την υπουργική απόφαση τι να σου πω. Ούτε υπουργική ούτε άλλες τέτοιες βλακείες που λες εσύ αλλά και μια άλλη μειοψηφία Μεσολογγιτών. Λοιπόν: Η Μεταξική Δικτατορία που ως γνωστόν επιβλήθηκε στην πατρίδα μας σε συνεργασία του τότε Βασιλέα Γεωργίου του Β’ και του Ιωάννη Μεταξά (1871-1941), στις 4 Αυγούστου του 1936, με τον Α.Ν. 645/1937 –το Α.Ν. σημαίνει Αναγκαστικός Νόμος- αναγνώρισε το Μεσολόγγι ως Ιερή Πόλη της Ελλάδας. Και για να μαθαίνεις ολίγα, τινά, διάβασε τα παρκάτω μπας και καταλάβεις κάτι και βγάλεις το γράσο από μάτια και αυτιά.
Η Ελευσίνα αποτελούσε μαζί με την Αθήνα, την Ολυμπία, τους Δελφούς και τη Δήλο, τις 5 ιερές πόλεις της Αρχαίας Ελλάδος. Α, να μην ξεχάσω να σου ο΄τι και οι Αιγές ήταν ιερή πόλη αλλά των Μακεδόνων. Χα, χα, χα, χα .Τα μαθήματα περι «ιερότητας», λοιπόν ,αλλού.
Και να μην σου αναφέρω ακόμη μια σειρά άλλων ιερών πόλεων όπως ο: Μέκκα και η Μεδίνα για τους Μουσουλμάνους, το ΜΠΕΝΑΡΕΣ για τους Βουδιστές κ,λ.π.. Αρκεί. Πολύ κράτησε αυτό το παραμυθάκι περί « ιερότητας» του Μεσολογγίου Και για να τελειώνουμε.
 Το ΙΕΡΟ έχει σχέση με το ΘΕΙΟΝ και όχι με οτιδήποτε άλλο.
 Γκέ-γκε;

24 σχόλια:

  1. Γάτε πες στο Λάκη και κάτι άλλο.Στην Έξοδο ξέρω πολλούς Βραχωρίτες που συμμετείχαν.Το θέμα είναι πόσους ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΕΣ ξέρει αυτός που σου τα έγραψε.Προσοχή:ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΕΣ Έλληνες λέμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΟΚΚΙΝΟΠΡΑΣΙΝΟΣ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΞΕΚΑΤΙΝΙΑΖΕΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κυριε γατε η οπως αλλιως λεγεστε.Εχετε ριξει πολυ χαμηλα το επιπεδο αναδημοσιευοντας σχολια που γινονται κατω στις αναρτησεις σας.Αναρωτιεμαι τι επιδιωκετε μ αυτο..Ειλικρινα δα σας καταλαβαινω.Προσπαθειτε να ξεσηκωσετε τους φρενοβλαβεις τοπικιστες των δυο πλευρων η ζητατε εναγωνιως σχολια και πιστοποιηση της αναγνωσιμοτητας σας.Τώρα οσον αφορα το σχολια λυπαμαι αλλα θα συμφωνησω με το γραφοντα που αν και με λαθη σωστα μιλαει για την μοναδικη ιερα χαρακτηρισμενη πολη της νεοτερης ιστοριας και μην αναφερεστε πονηρα σε αρχαιες πολεις διοτι προσφατως παρακολουθησαμε την αστεια προσπαθεια Αγρινιωτη δημοσιογραφου να γραφει απιστευτες ανακριβειες σε προσφατο βιβλιο του και να παρουσιαζει την μυθολογια της αιτωλικης γης ως ιστορια του Αγρινιου.Δεν ξερω αν εσεις ειστε πιο δημοκρατης απο το μεταξα για να μιλατε για αναγκαστικους νομους οταν ολοι οι νομοι ειναι με το πνευμα που αναφερεστε αναγκαστικοι γιατι ειναι δεσμευτικης ισχυος.Το αυτο ισχυει για καθε κανονα δικαιου.Να σας θυμισω οτι ο μεταξας ειπε το οχι στον αξονα οταν σημερα το παπανδρεικο αφεντικο σας λεει παντου ναι και σε λιγο θα χασουμε τα προγονικα κεκτημενα μας.Επισης αναρωτιεμαι αν εσεις ειστε περισσοτερο δημοκρατης απο τον μεταξα οταν ειστε στρατευμενος δημοσιογραφος του Σωκικου περιβαλλοντος.Το βλεπουμε καθημερινα διαβαζοντας το μπλογκ σας και αν δεν ειναι αυτος φασισμος ποιος ειναι..Αλλα αν ο μεταξας σας κανει να βγαζετε σπυρακια θα σας παω στον βενιζελο και στην απαντηση που εδωσε σε κατι λιμασμενους παρατριχωνιους περι πρωτευουσας.Το πως αντιλαμβανεστε εσεις και καποιοι ανιστορητοι,αδαεις και αμαθεις πατριωτες σας το μεγαλειο της θυσιας του Μεσολογγιου δεν με ενδιαφερει καθολου.Αποψη μου παντα ηταν οτι σαν πολη το Μεσολογγι δεν εχει τιποτε κοινο με το Αγρινιο και συμφωνω απολυτως οτι κοινο παρανομαστη μπορει να αποτελεσει μονο με ναυπακτο και πατρα.Η αναπτυξη δεν μπορει να περιμενει και πρεπει να κοιταμε μονο θαλασσα.Απο εκει και περα ο δημος Μεσολογγιου εστω και χανοντας την μιση επαρχια του απο το σωβινισμο και το αθλιο παρασκηνιο του Αγρινιου εξακολουθει να ειναι μακραν του δευτερου ο καλυτερος δημος του νομου με εξαιρετικες προοπτικες αναπτυξης.Συμβουλευω λοιπον καποιους θερμοαιμους συμπατριωτες μου να μην ασχολουνται με το Αγρινιο και να σκεφτουν οτι η υπαρξη της νομαρχιας μονο το Αγρινιο ευνουσε γιατι καπηλευοταν την αναπτυξη ολου του νομου και διαχειριζονταν προς οφελος του τον δικο μας πλουτο.Αυτα τελειωσανε και καιρος ειναι να καταλαβουν ολοι ποσο πισω μας κραταγε σαν πολη ο σωκος και οι συν αυτω τοπικιστες.Κοιταξτε μπροστα και αφειστε το αγρινιο να παλευει με τα φαντασματα και τα συμπλεγματα του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2010
    Κεραμιδογατιά, πρατίνες και μπλογκόσφαιρα
    ΛΥΝΕΙ ΘΕΜΑΤΑ Ο.... ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ


    ''Ένα από τα πολλά ζητήματα που για την πλειοψηφία των κατοίκων του νομού μας αποτέλεσαν και τη βάση της πτωτικής πορείας του νομού μας τα τελευταία 30 χρόνια ήταν και η μεγαλομανία των Μεσολογγιτών και η κόντρα που ανέπτυξαν με το Αγρίνιο (και πάντα σε όφελος ,τρίτων).
    Ευτυχώς όμως ανάμεσα σε όλα τα άλλα (καλά και κακά) ο νέος αυτοδιοικητικός χάρτης που υλοποιείται από τις αρχές του 2011 και μετά τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου άθελα του δίνει λύση σε αυτό το πρόβλημα.
    Και η λύση του είναι οριστική και ελπίζουμε μόνιμη. Κατ' αρχάς τελειώνει τις πρωτεύουσες των νομών. Έτσι δεν θα έχουμε από 1/1/2011 Μεσολόγγι πρωτεύουσα Αιτωλ/νίας. Κατά τον «Καλλικράτη» πλέον το Μεσολόγγι (όπως και οι άλλες πόλεις του νομού θα συνοδεύονται από τη φράση Δυτικής Ελλάδας). Π.χ.: Δήμος Μεσολογγίου Δυτ. Ελλάδας, Δήμος Ξηρομέρου Δυτ. Ελλάδας κ.ο.κ.
    Έπειτα τελειώνουμε δια παντός με αυτό το κωμικό που επέβαλε το φασιστικό Μεταξικό καθεστώς. Τελειώνουμε με αυτό το γελοίο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. Εφ' εξής θα υπάρχει πλέον μόνο Δήμος Μεσολογγίου (νέτα-σκέτα). Εκτός και το κίνημα των Μεσολογγιτών απλωθεί και στην Κατοχή, το Νιοχώρι, τη Γουριά ή τη Σταμνά και το Λεσίνι και έχουμε νέα «Ιερά» και «όσια», στον κάμπο της παραχελωϊτιδας.
    Και αυτά είναι από τα καλά του Καλλικράτη.''


    Το ανωτέρω άρθρο αυθεντικόν δείγμα κρετινισμού αγροτοποιμενικού κεραμιδόγατου και εργολάβου Σώκειας προπαγάνδας μας προκαλεί αλγεινή εντύπωση όχι τόσο για την ανιστόρητη ολιγοφρένεια του συντάκτη του και το αστείο των αιτιάσεων περί Μεσολογγίτικης Μεγαλομανίας αλλά περισσότερο διότι πέραν της προκλητικής του ασέβειας, βρίθει ανακριβειών και ασχετοσύνης. Υποσχόματε ότι θα επανέλθουμε με αναρτήσεις, βάζοντας στην θέση του το Μπακογατί που ψάχνει μανιωδώς κεραμίδι στο μπετοβαρές Αγρίνιο περιοριζόμενοι για την ώρα σε σύντομη επιχειρηματολογία περί του αντιθέτου των ισχυρισμών του.
    Συγκεκριμένα, στον επίμαχο νόμο και στο άρθρο 1 παράγραφος 2 αυτού, αναφέρεται ρητώς ότι συστήνεται Δήμος με την επωνυμία <> με έδρα το Μεσολόγγι καταργουμένων των προυφισταμένων δήμων.
    Στο άρθρο 3 του ιδίου νόμου περί συστάσεως και συγκροτήσεως περιφερειών και στην παράγραφο 3ζ , αναφέρεται ότι συστήνεται περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος η οποία περιλαμβάνει τους νομούς Αιτ/νίας, Αχαίας, Ηλείας με έδρα της περιφέρειας την Πάτρα. Κάθε νομός αποτελεί και περιφερειακή ενότητα και κάθε πρωτεύουσα νομού είναι έδρα της αντίστοιχης περιφερειακής ενότητας.
    Τα συμπεράσματα δικά σας περί της ποιότητας και νοητικής επάρκειας δημοσιογραφίσκων και ελλιποβαρών μπλόγκερς του πολύπαθου καταργημένου νομού μας.

    Ο Επίτιμος



    Αναρτήθηκε από abolialocanda@gmail.com στις 22:51

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΡΕ ΚΙΒΔΗΛΕ ΑΝΟΗΤΕ ΑΠΙΘΑΝΕ ΤΥΠΕ..ΤΩΡΑ ΜΕ ΕΚΑΝΕΣ ΣΚΟΝΗ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΠΕΡΙ ΑΡΧΑΙΩΝ ΙΕΡΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΜΕΤΑΞΑ.ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΣΕ ΒΟΛΕΥΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΩΧΗΜΕΝΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ.ΓΝΩΣΤΗ Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΚΑΙ Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ.ΜΕΝΩ ΕΔΩ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΝΟΩ ΤΙ ΠΕΡΝΑΣ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αποκαλύπτεται η μιζέρια ορισμένων Αγρινιωτών …
    Σε Αγρινώτικο Blog διαβάζουμε μια "καταπληκτική ανάρτηση" με τίτλο ΛΥΝΕΙ ΘΕΜΑΤΑ Ο ... ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, που αποδεικνύει όλο το κόμπλεξ και την μιζέρια ορισμένων φίλων Αγρινιωτών. Θα μπορούσαμε να απαντήσουμε σε λαϊκή γλώσσα "πες αλεύρι η Πάτρα σε γυρεύει …", αλλά νομίζουμε ότι τέτοιου είδους γελοίες αντιπαραθέσεις μεταξύ πόλεων μόνο στα μυαλά ορισμένων πνευματικά υπανάπτυκτων μπορούν να ευδοκιμήσουν….
    Είναι γνωστό ότι η μεγαλομανία χαρακτηρίζει ορισμένους ανθρώπους στους οποίους η λογική έχει παραχωρήσει τη θέση της σε ταπεινά ένστικτα και συναισθήματα. Γνωρίζουμε επίσης ότι ανεγκέφαλοι που διατηρούν τέτοιες απόψεις υπάρχουν και στις δύο πόλεις. Στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές για παράδειγμα γαλάζιος υποψήφιος, θεωρώντας σίγουρη την εκλογή του, κόμπαζε στην πλατεία του Μεσολογγίου ότι τουλάχιστο υπάρχει ένας σίγουρος "Μεσολογγίτης βουλευτής" να αντιπαρατεθεί στο Αγρινώτικο "λόμπυ". Ακόμα ελπίζει να γίνει βουλευτής …. αν γίνει δήμαρχος ο … καλός του Αγρινιώτης!
    Θα συνιστούσαμε λοιπόν ταπεινά στον ανιστόρητο συντάκτη του δημοσιεύματος, να ελέγξει λίγο τα ταπεινά του ένστικτα, αφού δεν μπορεί να αποβάλλει το κόμπλεξ του αρχοντοχωριατισμού του…
    Όσο την ταμπακέρα θα του πούμε ότι το Αγρίνιο είναι γνωστή πόλη της Ελλάδας ενώ το Μεσολόγγι είναι παγκόσμιο σύμβολο της ελευθερίας που μας κάνει περήφανους όλους τους Έλληνες (συνεπώς και τον ίδιο αν μπορεί να το καταλάβει…)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. PES TA RE...
    MIA XOYNTA TOYS EKANE IERA POLI KAI MAS TA ZALIZOYN 60 XRONIA TORA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. http://ierapolis.blogspot.com/2010/09/blog-post_7355.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτή η ιστορία!!! Αχ, αυτή η ιστορία που εν ονόματι της τόσα και τόσα εγλήματα έχουν διαπραχθεί. Το Ζάλογγο και το Σούλι τι είναι ορε Μεσολογγίτες; Οι τόσες και τόσες θυσίες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, τι είναι ορέ Μεσολογγίτες; Γαιτί σώνει και καλά θέλετε οι Εξοδίτες να ήταν Μεσολογγίτες. Σουλιώτες, Κεφαλλονίτες, Βραχωρίτες και πολλοί άλλοι ήταν. Η συντριπτική πλειοψήφία τους κάθε άλλο παρά Μεσολογγίτες ήταν. Αχ. αυτή η ρημάδα η ιστορία. Κλωτσοσκούφι στα πόδια του καθένα. Και για να μην πλατιάζω. Γιατί σας ενοχλεί τόσο πολύ που η "ιεροσύνη" της πόλης σας προήλθε με Αναγκαστικό Νόμο του Μεταξά; Δεν είναι η αλήθεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. εκτός από τους φαντάρους, τους φοιτητές και κάτι μεγαλοτσιφλικάδες, τί άλλα έχετε κάνει για επιχειρήσεις και ανάπτυξη? σαν ελεύθεροι επαγγελματίες, παραγωγικές τάξεις, καινοτομία και σαν εργατοώρες? εκτός από το να σας φταίει πάντα το αγρίνιο φυσικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. to thema einai i ierapolis i mipws einai i rathymia, o wxaderfismos kai to kynigi fantastikwn exthrwn re paidia? oti nanai eiste merikoi...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΕΣ ΤΟΥΣ ΑΦΙΕΡΩΝΩ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:
    Οι σφαγές στο νησί(1822) εμπνέουν το Γάλλο ζωγράφο Ντελακρουά, που στο γνωστό του πίνακα αποτυπώνει όλη τη φρίκη αυτής της τραγωδίας. Από τους 100.000 κατοίκους στο νησί έμειναν λιγότεροι από 2000. «Χιλιάδες γυναίκες , κορίτσια κι αγόρια πουλιόνταν κάθε μέρα στο παζάρι. Πολλά από αυτά τα δυστυχισμένα πλάσματα αυτοκτόνησαν κατά τη μεταφορά. Βλέπεις γυναίκες να μη δέχονται τροφή, μ’ όλο που μαστιγώνονταν, για να πεθάνουν από την πείνα», ανέφερε ο Άγγλος πρόξενος στη Σμύρνη Francis Werry.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΕΜΠΕΔΩΣΟΥΝ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:
    ΨΑΡΑ.....
    "...Η καταστροφή και η σφαγή που ακολούθησε υπήρξε τρομερή. Από τους 30.000 κατοίκους του νησιού, οι 18.000 θανατώθηκαν ή πωλήθηκαν ως σκλάβοι. Την εικόνα της καταστροφής δίνει με τον πιο παραστατικό τρόπο ο εθνικός ποιητής Διονύσιος Σολωμός στο περίφημο επίγραμμά του:

    «Στων Ψαρών την ολόμαυρη ράχη
    περπατώντας η Δόξα μονάχη
    μελετά τα λαμπρά παλληκάρια
    και στην κόμη στεφάνι φορεί
    γινωμένο από λίγα χορτάρια
    πούχαν μείνει στην έρημη γη».

    Από τα περίπου 100 πλοία των Ψαριανών, μόνο 16 διασώθηκαν, καθώς και 7 πυρπολικά με τον Κανάρη. Όσοι από τους κατοίκους των Ψαρών γλίτωσαν από το γιαταγάνι των Οθωμανών, εγκαταστάθηκαν στη Μονεμβασιά και μετά την απελευθέρωση στην Αρχαία Ερέτρια, που πήρε την ονομασία Νέα Ψαρά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Tέλος τα μαθήματα ΙΣΤΟΡΙΑΣ για τόπους που ΔΕΝ χρειάστηκαν ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΜΕΤΑΞΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ για να γίνουν ΙΕΡΕΣ!!! Τέλος με τους κάθε είδους μύθους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. τωρα όμως με το καλλικράτη και τους φίλους -κατά δήλωσή σας μερικοί- πατρινούς, μην κλάφτείτε πάλι σε κανά χρόνο όπως κάνετε δεκαετίες τώρα.
    δουλεύτε ρε, δουλεύτε, πιστέψτε σε σας και όχι στο λαικισμό. νισάφι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. re paidia oti kai na lete eiste toso xalaroi kai aytokatastrofikoi poy den dikaioyste na aksiwnete oti exete exthroys kai tetoia. ti allo na poyme, kathe xrono ta idia....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αγαπητέ Κεραμιδόγατε εγω δεν θα αμφισβητήσω ούτε τις γνώσεις ούτε τις προθέσεις σας. Είμαι ένας Αγρινιώτης που ζει απο πολλά χρόνια στη Νάουσα. Μια πόλη αντίστοιχη ΄σε ιστορία και θυσία με αυτή του Μεσολογγίου. Πότε μου όμως στα 20 χρόνια που διαμένω εδώ δεν συνάντησα τον Μεσολογγίτικο φανατισμό για την "ΙΕΡΟΣΎΝΗ" της πόλης τους. Και όμως θα μπορούσαν να είναι το ίδιο η περισσότερο φανατικοί. Και να γιατί: "....Τον Φεβρουάριο του 1822 η Νάουσα και η ευρύτερη περιοχή έγιναν το επίκεντρο της μεγάλης εξέγερσης κατά του τουρκικού ζυγού. Ακολούθησαν σκληρές μάχες με τους Τούρκους, στις οποίες οι Ναουσαίοι αντιστάθηκαν ηρωικά.

    Η πολιορκία της πόλης ήταν ασφυκτική και η αντίστασή της κάμφθηκε στις 22 Απριλίου του ίδιου χρόνου. Οι Τούρκοι κυρίευσαν την πόλη και ακολούθησαν σφσγές, λεηλασίες και πυρπολισμοί, ενώ ταυτόχρονα ήταν απερίγραπτες οι σκηνές αυτοθυσίας και ηρωισμού των Ναουσαίων.

    Την ημέρα αυτή, οι γυναίκες της Νάουσας αρνούμενες να συλληφθούν και να ατιμωθούν, έπεσαν μαζί με τα παιδιά τους στο γκρεμό του ποταμού Αράπιτσα. Ήταν μια θυσία επική που αναγνωρίσθηκε ως ηρωική πράξη.
    Για τη γεναία αντίσταση, τον αγώνα και τη θυσία των Ναουσαίων γυναικών, η Νάουσα φέρει τον τίτλο της Ηρωικής Πόλης έπειτα απο διάταγμα του 1955"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 12.39 και 12.25 που παρουσιαζεσαι ως ιστορικος καιρος ειναι να σε δει κανα γιατρος διοτι αν διαβαζεις για τα ψαρα θα σου διαβασω για την καταστροφη του μεσολογγιου στα ορλωφικα και θα κατουρηθεις πανω σου.Αυτο το αλωνακι ο ντελακρουα που ανεφερεις το εχει ζωγραφισει πλειστακις οπως και τοσοι αλλοι ζωγραφοι της εποχης.Επειδη επιλεκτικα βαζετε την ιστορια στα μετρα σας ανοιξτε οποιοδηποτε βιβλιο νεωτερης ιστοριας για να δειτε ποιο θεωρουν κορυφαιο γεγονος της επαναστασης.Φυσικα αυτοι που δεν μπορουν να μιλησουν για ιστορια ειναι στο Αγρινιο η μαλλον στο οθωμανικο βραχωρι της εποχης που αλωθηκε απο τους οπλαρχηγους του ζυγου προκειμενου να γινει ελληνικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΗΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΣΟΠΑΝΟΒΛΑΧΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΧΩΡΙ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣ ΙΕΡΗ ( ή ΜΙΕΡΗ ;;)ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΕΡΙ "ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΒΡΑΧΩΡΙΟΥ" ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΠΟΥ ΖΟΥΣΑΝ ΕΚΕΙ...

    ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΘΝΙΚΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ ...
    ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΕΝΝΑΙΟΤΗΤΑΣ ....ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΑΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ...
    ΞΕΡΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΝΑ ΣΦΑΖΕΙΣ ΓΥΝΑΙΚΟΠΑΙΔΑ....

    ΒΡΕ ΟΥΣΤ ΣΚΑΤΟΒΛΑΧΟΙ , ΠΡΟΒΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ !!
    ΓΕΛΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΛΟΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Φίλε 17 Σεπτεμβρίου 2010 12:39 μ.μ.,

    έτερον εκάτερον. Η "Ηρωική Πόλη" για τη Νάουσα είναι ένας τιμητικός τίτλος, ΔΕΝ είναι μια αναγκαστικώς-φασιστικώς δια νόμου θεσμοθετημένη ονομασία που τη συνοδεύει στις κρατικές εγκυκλίους και ΦΕΚ.

    όλη η Ελλάδα πολέμησε και ηρωικά.

    το όλο ζήτημα είναι ότι το Μεσολόγγι πολλές φορές κρύβεται πίσω από τίτλους ενώ συστηματικά τις τελευταίες δεκαετίες έχει μείνει πίσω γιατί το ίδιο το Μεσολόγγι και η νοοτροπία του είναι περίπου προπολεμική σε θέματα ανάπτυξης, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ- σε βάθος χρόνου- το Μεσολόγγι απλά εθελοτυφλεί.
    Φιλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. 3.06 κάτι τέτοιοι σαν κι εσένα κάνουν το μεσολόγγι ΜΑΣ ακόμα μικρότερο...για σκέψου λίγο (τρομάζω στην ιδέα να σκεφτείς πολύ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. 17 Σεπτεμβρίου 2010 3:06 μ.μ. μάλλον με σας γελάει ο κόσμος, φτύνετε και νομίζετε οτι βρέχει (δεν μιλάω για όλους τους Μεσολογγίτες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. 12.28 εχει δικιο ο φιλος απο το μεσολογγι .
    Αρθρα σαν αυτο που αναρτηθηκε απο τον κεραμιδογατο δειχνουν ποσο πολυ ζηλευουμε το μεσολογγι εμεις οι αγρινιωτες.
    Δεν ειναι σωστό να παραποιούμε την ιστορία μιας πόλης , πόσο μάλλον του μεσολογγίου που αποτελεί παγκόσμιο σύμβολο.
    Ας κοιτάξουμε τα χάλια της πόλης μας και ας σταματήσουμε να ασχολούμεστε επιτέλους με το μεσολόγγι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. 2,14 ΔΕΝ ΞΈΡΩ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΣΑΙ, ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΜΑΖΕΨΕ ΕΡΓΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΓΥΡΩ ΕΝΔΟΧΩΡΑ ΠΟΥ ΜΑΤΩΣΑΝ.

    ΑΣ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ Μ ΑΥΤΟ ΚΑΙ Θ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΤΗΝ ΕΡΗΜΩΣΗ. ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΙΑΤΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή