Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΡΧΙΣΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ "ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ" ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ


Eίναι συνηθισμένη η κοινωνία μας, με τις συχνές ασκήσεις «επαναστατικής γυμναστικής» και ετοιμότητας που κατά καιρούς επιβάλλει το ΚΚΕ στους φίλους και οπαδούς του. Μετά την σχετικά σύντομη καλοκαιρινή «ανακωχή» το ΚΚΕ άρχισε την προηγούμενη Τετάρτη τις «ασκήσεις» ετοιμότητας με «συγκέντρωση» στην πλατεία Δημοκρατίας του Αγρινίου με θέμα το Ρεύμα της ΔΕΗ κ.λ.π..
Η εικόνα γνωστή. Παρόντες καμιά εκατοστή νοματαίοι όλοι τους γνωστοί και μη εξαιρετέοι στην τοπική κοινωνία –πάντα παρόντες και με τις μπαλάσκες παρά πόδας- και με δύο τρακτέρ επί της πλατείας!!! (αργότερα μπήκαν επικεφαλής της απαραίτητης πορείας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης μαζί με το γνωστό στέλεχος του ΚΚΕ που συνταξιοδοτήθηκε στα 50 χρόνια του από την ΕΑΣ Αγρινίου και έλαβε εφ’ απαξ καμιά ογδονταριά χιλιάδες ευρώ).
Αλλοίμονο όμως, οι «ασκήσεις» επιφυλακής συνεχίστηκαν αυτή τη φορά σήμερα το πρωί με…. μαθητική κινητοποίηση. Το σύνθημα Αγρότες, Εργάτες Φοιτητές (εν προκειμένω μαθητές) θα πρέπει να υλοποιείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Αυτή η  «κινητοποίηση» σήμερα το πρωί  (Τρίτη) προήλθε από μαθητές του 2ου Λυκείου Αγρινίου. Με πορεία από το Λύκειο τους καμιά 50ανταριά εξ’ αυτών έφτασαν «συν χορδοίς και οργάνοις» - γνωστή ντουντούκα επικεφαλής- στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου και άρχισαν τα συνθήματα. Τα γνωστά συνθήματα καθώς βλέπετε εκλείπει και η πρωτοτυπία. Τι φώναζαν; Ακούστε: «Εργάτες, αγρότες, μαθητές είναι ενάντια στις πολυεθνικές», «Αγώνες, ρήξη ανατροπή η ιστορία γράφεται με πάλη ταξική», ο, ε,ο,ε Θέλουμε δημόσιο και δωρεάν σχολείο»και άλλα ανάλογα ύφους και περιεχομένου.
Κάποια στιγμή κατέβηκε και το σχετικό πανό από τα…. Γραφεία και ένας εκ των μαθητών –ο επιλεγμένος αγκιτάτορας- με την ντουντούκα εκφώνησε λόγο βαθυστόχαστο και περιεκτικό. Αναφέρθηκε, στον καπιταλισμό, στις πολυεθνικές και στους αγώνες του ΠΑΜΕ για την ανατροπή «αυτής της πολιτικής». Κάλεσε δεν το ολιγάριθμο ακροατήριο τους να συμμετάσχει στους αγώνες αυτούς. Η ψιχάλα που έπιασε διάλυσε πολύ γρήγορα τους… συγκεντρωμένους μαθητές εμβάλλοντας τον γράφοντα σε σκέψεις. Μια από αυτές ήταν σκέψη-ερώτημα. Πόσοι άραγε από αυτούς τους λίγους αύριο ή μεθαύριο θα είναι στους…. «εισακτέους» σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ με βαθμό εισαγωγής 0.9 ή 1 ή 2 ή 3 ή 4; Πιθανολογώ η πλειοψηφία. Και βεβαίως πιθανολογώ ότι όταν δεν θα βρίσκουν δουλειά θα φταίει ο καπιταλισμός, οι πολυεθνικές κ.λ.π.
Τον «κακό σους το φλάρο» που μου έλεγε και ένα πολύ αγαπητό μου πρόσωπο όταν ήμουν μικρός….

Υ.Γ.: Οι φωτογραφίες μας είναι απο τη συγκέντρωση της Τετάρτης που πέρασε του ΠΑΜΕ και απο την σημερινή πρωϊνή παρουσία των μαθητών του 2ου Λυκείου Αγρινίου.

6 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΣΟΥ ΜΕΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΗΓΑΔΑ ΤΟΥ ΜΕΛΙΓΑΛΑ ΣΤΑ ΚΟΝΣΕΡΒΟΚΟΥΤΙΑ ΣΤΑ ΤΣΕΚΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΑΝΑΛΙΕΣ. Α ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΗΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΠΑΡΕΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΝ ΤΟ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟ ΣΟΥ ΚΑΛΟΥΔΙΩΤΗ . ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ. ΕΓΩ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΩ ΜΕΤΑΝΟΙΩΝΗΣ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΣΤΕΡΝΑ ΠΟΥ ΠΡΟΔΟΣΕΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΣΕ ΕΤΣΙ. ΕΝΑ ΦΙΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας είανε μυοαλό να συναλλάσονται με την εξουσια όπως όλοι αυτοί που λιβανίζεις .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πως να συναλλασονται αφου αν ερθουν οι κοκκινοι στην εξουσια οι αλλοι θα πανε γυαρο!!! αντι για σιβηρια. ενα ην το κομμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για τη μεταφορά των μαθητών του νομού φέτος υπάρχει τεράστιο πρόβλημα. Το αναγνωρίζουν όλοι στην εκπαιδευτική κοινότητα. Γνωρίζουν επίσης ο ίδιος ο Περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Δυτ. Ελλάδας, ο Νομάρχης και ο Γεν. Γραμματέας της Περιφέρειας ότι η μείωση των δαπανών στο σχετικό κωδικό για τη μεταφορά των μαθητών των οικισμών και χωριών διαφόρων περιοχών του νομού που έχουν καταργηθεί τα σχολεία τους (200-2002, από την τότε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ), είναι 40%, μπορεί και 60% στις μεταφορές, αυτό σημαίνει κάποια παιδιά δεν θα πηγαίνουν σχολείο.
    Η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου ΑΠ 2/5358/6-4-2010

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γατουλι πας χερι χερι με τον Καρατζαφερη. Τον Επισημο Καθοδηγητη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. .Πάμτα είχες ανάγκη απο Καθοδηγητή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε φιλε γιατι να υπαρχουν τοσο σαπιοι ανθρωποι σαν εσενα? δεν ξερω καν τι ρολο παιζεις τυχαια επεσα σε αυτη τη σελιδα και εφριξα απο αυτα που γραφεις...Τι να σου πω οτι εισαι ρατσιστης; οτι εισαι φασιστας; το ξερεις ηδη. Απλα λοιπαμαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή