Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΑΖΛ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ (ΕΚΤΡΟΠΗ-ΠΑΝΕΠΙΣTΗΜΙΟ-ΑΓΡΙΝΙΟΥ) ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ


Αναμφίβολα και επειδή όπως λέει ο θυμόσοφος λαός μας «ουδέν κρυπτό υπό τον ήλιο» κομματάκι-κομματάκι οι εμπνευστές και εκτελεστές  θα δείξουν και θα σώσουν σε όλους, καλοπροαίρετους ή και κακοπροαίρετους, όλα εκείνα τα στοιχεία καθόρισαν τις τελευταίες εξελίξεις στην τοπική μας πολιτική ζωή (σε επίεπδο Περιφέρειας αλλά και νομού).
Πριν λίγο καιρό και μετά την επιλογή-ορισμό (έξω από τις διαδικασίες που είχε επιλέξει και αποφασίσει το ΠΑΣΟΚ), του ΚΑΤΣΙΦΑΡΑ ως υποψηφίου Περιφερειάρχη, ήρθαν οι ειδήσεις για τις εξελίξεις με την εν γένει κινητικότητα για το θέμα της εκτροπής του Αχελώου.
Είναι φανερό ότι με Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας τον Θύμιο Σώκο τα διαφαινόμενα σχέδια των υποστηρικτών της εκτροπής (ντροπής) δεν θα είχαν ούτε τύχη ούτε συνέχεια.
Και πριν ακόμη αυτό γίνει κοινή συνείδηση, ήρθε ένα δεύτερο κομματάκι να προστεθεί στο πρώτο. Μόλις χθες, ο πρωθυπουργός μιλώντας στους Δελφούς μπροστά σε Πρυτάνεις αλλά και την υπουργό Παιδείας ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ και τον γνωστό αντι-αιτωλοακρνάνα υφυπουργό της ΠΑΝΑΡΕΤΟ (ο εμπνευστής και ενορχηστρωτής της αρπαγής της πάλαι ποτέ Πανεπιστημιακής Οικονομικής Σχολής Αγρινίου), μίλησε για ένα νέο σχέδιο οργάνωσης της Ανώτατης Παιδείας στη χώρα που μεταξύ άλλων προβλέπει και «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» στα Πανεπιστήμια. Αλλοίμονο ένα υπάρχει έστω και ένας Αιτωλ/νάνας που να πιστεύει ότι με Περιφερειάρχη τον ΘΥΜΙΟ ΣΩΚΟ, το σχέδιο που μαθηματική βεβαιότητα εξυφαίνεται και που δεν είναι άλλο από την εξαφάνιση του Πανεπιστημίου Δυτ. Ελλάδας, είχε τύχη να περπατήσει.
Τα δύο κομμάτια ενός «περίεργου» παιγνιδιού σε βάρος του νομού μας είναι πλέον ορατά, ανιχνεύσιμα και τοποθετημένα. Χωρίς αμφιβολία θα ακολουθήσουν και άλλα καθώς ο τόπος μας σήμερα εμφανίζεται ιδιαίτερα ευάλωτος, με ανύπαρκτη έως ισχνή πολιτική εκπροσώπηση σε επίπεδο κορυφής αλλά και εντελώς διαλυμένη την τοπική οργανωμένη πολιτική δραστηριότητα (όλα τα κόμματα σε τοπικό επίπεδο πλέον έχουν μεταβληθεί σε σφραγίδες. Ούτε καν παραγόντων…
Το ερώτημα σε όλα αυτά όμως, είναι ένα: Στις εκλογές του Νοεμβρίου οι πολίτες θα εκφράσουν την ανησυχία τους και την αντίθεση τους; Και εάν ναι, πώς θα την εκφράσουν; ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ, με τον ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΜΑΡΑΣΜΟ που μας επιβάλλεται καθημερινά από τις κυβερνητικές επιλογές του σήμερα , που ως δικαιολογία έχουν τις πάλι ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ και άλλες επιλογές του ΧΘΕΣ.

10 σχόλια:

  1. Θυμήθηκα ένα αρθράκι που λοιδωρήθηκε....έλεγε μεταξύ άλλων...

    " Είναι ακόμα νωπές οι μνήμες από την βίαιη και αυταρχική απόσπαση και πραξικοπηματική μεταφορά του τμήματος Οικονομικών Επιστημών από το Αγρίνιο στην Πάτρα. Επρόκειτο για μια κατάφωρη και σκανδαλώδη αποψίλωση των υποδομών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού Αιτωλοακαρνανίας για την οποία η Αχαΐα όχι μόνο δεν όρθωσε ανάστημα συμπαράστασης αλλά αντίθετα μεθόδευσε επ’ ωφελεία της την όλη αρπαγή.
    Επί του παρόντος είναι παγκοίνως διαπιστωμένη η μεθόδευση για την ενσωμάτωση του ΤΕΙ Ναυπάκτου στην Πάτρα, συνεπώς είναι βέβαιο πως πρακτικές ακαδημαϊκού συγκεντρωτισμού και κανιβαλισμού θα συνεχιστούν και στο μέλλον .
    Είναι σαφές λοιπόν πως το μέλλον μια ανθούσας, υγιούς και παραγωγικής Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αιτωλοακαρνανία είναι από δυσοίωνο έως ανύπαρκτο υπό την παρούσα περιφερειακή δομή μιας και έχει αποδειχθεί περίτρανα πως ο Νομός μας θεωρείται ένα διαχειριστικό εξάρτημα, μια δεξαμενή υφαρπαγής και τίποτε παραπάνω, ακυρώνοντας επί του πρακτέου οποιαδήποτε έννοια συμπληρωματικής Περιφερειακής πολιτικής εκπαίδευσης με την Αχαΐα. "

    Μήπως τελικά αυτή είναι η πραγματικότητα των σκοτεινών σχεδίων εναντίον της Αιτωλοακαρνανίας?
    Μήπως τελικά τα ΟΝΤΩΣ ΒΑΣΕΙ ΣΧΕΔΙΟΥ τα πράγματα για το Νομό εξόφθαλμα πια οδηγούνται στο ΜΑΡΑΣΜΟ και την ΑΠΑΞΙΩΣΗ?
    Μήπως κάποιοι πρέπει να βγάλουν τις και να ΣΠΕΥΣΟΥΝ να μαζέψουν τα ασυμάζευτα?
    Οι κοινοβουλευτικοί ταγοί ΤΊ ΚΆΝΟΥΝ?
    Αυτός είναι ο Καλλικράτης, ο Καλλικράτης της ΚΟΡΟΙΔΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΚΥΛΕΜΑΤΟΣ ΕΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ?

    ΑΣ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ, ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΕΣ....ΑΣ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ...ΚΙ ΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλώς τα παιδιάααα, μπράβο στην Πάτρα, μπράβο στο σχεδιασμό της και μπράβο σ αυτούς που πίστεψαν στην "'ανθιση του Νομού Αιτωλαοακαρνανίας" μέσω....οδού Μαιζώνος....
    Ντροπή ρε, ντροπή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kai twra kathiste na mas glentisoyne mages.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Opisthen olotaxws, na xarw egw proodo.Oyst.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πότε και τί έκανε οι Αχαία ως πρωτεύουσα περιφέρειας να συνδράμει τους Αιτωλοακαρνάνες που ΣΥΣΣΩΜΟΙ και ΔΙΚΑΙΑ αγωνίστηκαν στο ΣΤΕ και στα Ευρωπαικά Δικαστήρια για να μή γίνει η εκτροπή του Αχελώου?
    Μήπως κάποιοι στην πλατεία Συντάγματος αλλά και στην Ιπποκράτους ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΑΡΑΤΑ ΤΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΚΟ ΕΧΕΙΣ ΓΙΝΕΙ ΓΡΑΦΙΚΟΣ .
    ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΕ ΨΥΧΟΛΟΓΟ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ !
    ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΑΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΨΑΞΤΕ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ,ΜΗΝ ΧΑΝΕΤΕ ΑΛΛΟ ΧΡΟΝΟ ,Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΑΚΤΟΠΟΙΟΙΜΕΝΟΥΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. a re iroa soko..sotira mas poy eisai..tha mas esones vre maga....gia ta diodia pantos epi neas dimokratias milages synexeia..tora moygka...gia to platygiali evales tin ypografoyla soy agori moy...an evgaines kai perifereiarxis..tote ti axeloos kai prasina aloga..a re agorina soko otan eisai stin apexo milas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΕ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΦΥΓΕ ΕΠΙ ΣΙΩΚΟΥ Ή ΕΠΙ ΒΑΙΝΑ; ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΥΤΟΙ "ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ" ΤΙ ΚΑΝΑΝΕ; ΑΝΤΕ ΡΕ ΠΟΥΣ ΑΣ ΦΤΑΊΕΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οτι και να γινει ή να έγινε, όποιοι περνάνε Αθηνα-Θεσσαλονίκη και είναι από Επαρχία έχουν πλακωθεί στις αιτήσεις για μεταγραφές παιδιά, δεν τα βγάζει ο κόσμος πέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή