Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ ΟΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥ ΚΑΤΣΙΦΑΡΑ



Κρίσιμη και καθοριστική θα είναι αυτή η εβδομάδα για το θέμα του ορισμού των αντιπεριφερειαρχών στο ψηφοδέλτιο της Παράταξης που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ υπο τον πρώην υφυπουργό Δικαιοσύνης και βουλευτή Αχαϊας κ. Απ. Κατσιφάρα. Όπως είναι ήδη γνωστό οι τρείς αντιπεριφερειάρχες δεν εκλέγονται με σταυρό, εκπροσωπούν υποχρεωτικά από το πλειοψηφών ψηφοδέλτιο, τις Περιφερειακές Ενότητες (πρώην νομούς) από τους οποίους προέρχονται και έχουν  τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες των πρώην νομαρχών. Μάλιστα όχι μόνο έχουν τις ίδιες αρμοδιότητες αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη περισσότερες.
Για τον νομό Ηλείας ο κ. Κατσιφάρας δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα επιλογής και συμμετοχής καθώς ο νυν νομάρχης κ. Καφύρας έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να μείνει στη θέση του, ως αντιπεριφεριάρχης. Στην Αχαϊα όμως και στην Αιτωλ/νία οι δυσκολίες είναι μεγάλες και ίσως δημιουργηθούν νέες τριβές με τα θέματα αυτά.
Ειδικά στο νομό μας η υπόθεση αποτελεί για το ΠΑΣΟΚ πραγματικά γόρδιο δεσμό καθώς η τελική επιλογή του προσώπου που γίνει αντιπεριφεριάρχης σε περίπτωση νίκης του κ. Κατσιφάρα αφ’ ενός θα πρέπει να είναι ένα πρόσωπο που θα μπορεί να διαχειριστεί πολιτικά την επόμενη ημέρα του Καλλικράτη αλλά και των ζητημάτων ανάπτυξης του νομού μας αλλά ταυτόχρονα και ένα πρόσωπο το οποίο και κατά το δυνατόν, να γεφυρώσει το τεράστιο χάσμα που δημιούργησε όλη αυτή η «αμαρτωλή» ιστορία, με την επιλογή του υποψήφιου Περιφερειάρχη.
Όπως μαθαίνουμε το εγχείρημα αντιμετωπίζεται με πολύ σκεπτικισμό και προβληματισμό από την Ιπποκράτους καθώς οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί ΔΕΝ καλύπτουν σε καμία περίπτωση τις προϋποθέσεις που θα επιθυμούσαν οι επιτελείς του ΠΑΣΟΚ. Ετσι με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται αυτή την εβδομάδα, η πρώτη συνάντηση που θα έχουν για το ζήτημα αυτό οι βουλευτές του νομού μας με τον κ. Κατσιφάρα και τον νέο Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ κ. Καχριμάκη (ο κ. Τσούρας που ήταν πρόεδρος της Επιτροπής για την αξιολόγηση και την πρόταση Δημάρχων και Περιφερειαρχών, έχει αρνηθεί να συμμετάσχει σε αυτή τη διαδικασία). Στη συνάντηση, θα παραστούν και τοπικά κομματικά στελέχη (από τη Ν.Ε. αλλά και την Περιφερειακή Επιτροπή) αλλά εκφράζονται φόβοι ότι θα εγερθούν πολλές αντιρρήσεις για αυτούς καθώς τόσο ο Γραμματέας της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Αιτωλ/νίας κ. Τορουνίδης όσο και το μέλος της Π.Ε. κ. Δελλή, έχουν καταθέσει αίτηση για τη θέση. Τόσο το ζήτημα αυτό όσο και η γενικότερη περιρρέουσα ατμόσφαιρα στη βάση και τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ με τον χειρισμό στην υποψηφιότητα του Θύμιου Σώκου, έχει δημιουργήσει στο νομό μας ένα εκρηκτικό μείγμα που πολύ δύσκολα δεν θα φτάσει μέχρι την τελική έκρηξη και την μεταφορά του μέσα στην κάλπη.
Θα κλείσουμε αυτή την αρχική μας αναφορά στο ζήτημα με την καταγραφή των πιθανών ονομάτων για τη θέση του αντιπερεφεριάρχη. Η καταγραφή αυτή είναι εντελώς ενδεικτική και απλά μεταφέρουμε όσα ακουγόταν μέχρι το Σάββατο στην Ιππποκράτους. Σύμφωνα λοιπόν με κεντρικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ πιθανότητες για τον ορισμό τους έχουν οι κυρίες Δημαδάμα, Κατσαρή και ο κ. Κατσούλης. Η κάθε μία από αυτές τις περιπτώσεις έχει τους δικούς της υποστηρικτές ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο ίδιος ο κ. Κατσιφάρας επιθυμεί ένα τέταρτο πρόσωπο που παλιότερα ήταν εκλεγμένος στην δευτεροβάθμια αυτοδιοίκηση του νομού μας και που δεν είχε υποβάλλει αίτηση.
Από την πρώτη βέβαια συνάντηση που θα γίνει όπως είπαμε στην αρχή αυτή την εβδομάδα θα φανεί τελικά που πάει το πράγμα. Εμείς πάντως πιστεύουμε ότι μια νέα διελκυστίνδα βρίσκεται προ των πυλών για τον συνδυασμό Κατσιφάρα. Καλά ξεμπερδέματα…..

5 σχόλια:

  1. ΛΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΩΝΗΣ ΜΗΤΣΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑΤΙ ΨΑΧΝΟΥ ΠΑΙΔΙ ΓΙΑ ΤΑ ΨΩΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΑΤΡΙΝΟΣ,ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΘΗΝΑΙΑ?????ΩΡΑΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ......ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να βάλουν τον Μπακή να έχει και ο Σώκος λόγο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εκείνοι που έχουν πολλά κεραμίδια πάνω από το κεφάλι τους!

    Ευτύχιος Δαμιανάκης (ΠΑΣΟΚ): έχει 72 ακίνητα μαζί με τη σύζυγό του

    Γ. Ανδριανός: 58 ακίνητα (πολλά αγροτεμάχια)

    Νίκος Νικολόπουλος (Ν.Δ.): 50 ακίνητα (διαμερίσματα, οικίες, γραφεία, οικόπεδα και αγροτεμάχια κυρίως στην Πάτρα).

    Απ. Κακλαμάνης: 32 ακίνητα

    Γ. Δριβελέγκας: 29 ακίνητα

    Άννα Νταλάρα: έχει 27 ακίνητα με σύζυγο της - 9 είναι στο όνομα της κόρης τους και 26 στρέμ. γης στις Μηλιές Πηλίου

    Κ. Κουκοδήμος: 25 ακίνητα

    Γ. Βουλγαράκης: 23 ακίνητα

    Βασίλης Μιχαλολιάκος: 18 ακίνητα. 'Αλλα 6 τα έκανε γονική παροχή

    Κων. Μουσουρούλης (Ν.Δ): 2 γραφεία, 27 οικόπεδα, 9 σπίτια, άλλα 6 διαμερίσματα σε Χίο, Ευβοια και Αττική. (Μόνο στις Βρυξέλλες έχει 2 οικίες και 4 διαμερίσματα)

    Ντόρα Μπακογιάννη: 10 ακίνητα αλλά και 2 αγροτεμάχια (75.110 τμ) στη Γαλλία (Savoie)

    Γιάννης Παπαθανασίου: 17 καταστήματα 6 οικίες, 2 γραφεία, 12 αγροτεμάχια (Κηφισιά).

    Π. Κουρουμπλής: 18 ακίνητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή