Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

ΛΥΝΕΙ ΘΕΜΑΤΑ Ο.... ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ



Ένα από τα πολλά ζητήματα που για την πλειοψηφία των κατοίκων του νομού μας αποτέλεσαν και τη βάση  της πτωτικής πορείας του νομού μας τα τελευταία 30 χρόνια  ήταν και η μεγαλομανία των Μεσολογγιτών και η κόντρα που ανέπτυξαν με το Αγρίνιο (και πάντα σε όφελος ,τρίτων).
Ευτυχώς όμως ανάμεσα σε όλα τα άλλα (καλά και κακά) ο νέος αυτοδιοικητικός χάρτης που υλοποιείται από τις αρχές του 2011 και μετά τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου άθελα του δίνει λύση σε αυτό το πρόβλημα.
Και η λύση του είναι οριστική και ελπίζουμε μόνιμη. Κατ’ αρχάς τελειώνει τις πρωτεύουσες των νομών. Έτσι δεν θα έχουμε από 1/1/2011 Μεσολόγγι πρωτεύουσα Αιτωλ/νίας. Κατά τον «Καλλικράτη» πλέον το Μεσολόγγι (όπως και οι άλλες πόλεις του νομού θα συνοδεύονται από τη φράση Δυτικής Ελλάδας). Π.χ.: Δήμος Μεσολογγίου Δυτ. Ελλάδας, Δήμος Ξηρομέρου Δυτ. Ελλάδας κ.ο.κ.
Έπειτα τελειώνουμε δια παντός με αυτό το κωμικό που επέβαλε το φασιστικό Μεταξικό καθεστώς. Τελειώνουμε με αυτό το γελοίο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. Εφ’ εξής θα υπάρχει πλέον μόνο Δήμος Μεσολογγίου (νέτα-σκέτα). Εκτός και το κίνημα των Μεσολογγιτών απλωθεί και στην Κατοχή, το Νιοχώρι, τη Γουριά ή τη Σταμνά και το Λεσίνι και έχουμε νέα «Ιερά» και «όσια», στον κάμπο της παραχελωϊτιδας.
Και αυτά είναι από τα καλά του Καλλικράτη….

38 σχόλια:

  1. Ιερη Πολη ηταν και θα παραμεινει.
    Εσυ που πετας τον βουρκο και τη χολη, θα χαθεις οπως χαθηκαν και ολοι οι εχθροι του εθνους και της πατριδας, ανιστορητε και επικινδυνε τυπε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το δεύτερο σκέλος του σχολίου είναι λάθος αφού και με τον Καλλικράτη η ονομασία του δήμου είναι Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε 10.46, έχεις δίκιο. Αν και σε εγκυκλίους του ΥΠΕΣ αναφέρεται ως Δήμος Μεσολογγίου Δυτ. Ελλάδας στο ΦΕΚ αναφέρεται ως δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. Δηλαδή "κόλησαν" πλέον την Ιερότητα και το Αιτωλικό και οι Οινιάδες. Αμα είναι "Ιερός" ένας τόπος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είστε τόσο κολλημένοι;
    Τι σας ενοχλεί εάν γράφεται Ιερή Πόλη;
    Μήπως έπρεπε και το Αγρίνιο να ονομάζεται έτσι;

    Όσον αφορά την πρωτεύουσα ο Καλικράτης έδωσε τη λύση αν και εις βάρος του Μεσολογγίου. Δεν πειράζει όμως έστω κι έτσι υπάρχουν σύνορα. Οπότε από εδώ και πέρα κοιτάτε τη δουλειά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ !!!ΚΡΙΜΑ!!!ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΩΜΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΝΟΜΟΣ ΑΥΤΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ετσι ειναι 12:25 μ.μ.
    Συμφωνω μαζι σου.
    Το οτι το Μεσολογγι δεν θα ειναι πρωτευουσα, κι οτι αυτο λυνει προβληματα, μονο προβληματικα μυαλα μπορουσαν να το σκεφτουν...
    Σου λεει, 1 επιχειρημα λιγοτερο για τους Μεσολογγιτες...
    Καταντια για την Αιτωλοακαρνανια...
    Μετα μας φταινε οι Πατρινοι...
    Εδω χαιρομαστε με την καταστροφη του διπλανου μας...
    Μια ζωη μιζερια τουτος ο τοπος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα συμφωνήσω με τον δεύτερο κύριο. Ο τίτλος αποδόθηκε τιμητικά και που διόλου κωμικό δεν το βρίσκουν οι κάτοικοι του Μεσολογγίου. Πράγματι, ο Καλλικράτης θα συμβάλει εν μέρει στην παύση πυρός για την πρωτεύουσα του (πρώην) νομού, ωστόσο, καταλαβαίνουμε ότι οι βασικοί λόγοι της κόντρας μας είναι άλλοι, όπως π.χ. την δυνατότητα του Αγρινίου να κινεί σε πολιτικό επίπεδο τα νήματα για το Μεσολόγγι. Και μαγκιά του δηλαδή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. o δημος αγρινιου μηπως πρεπει να λεγετε ΜΑΡΤΥΡΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ΄

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Νομός θα παραμείνει η Αιτωλοακαρνανία. Νομαρχία δεν θα είναι πια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΙΣΑΙ ΕΠΙΕΙΚΩΣ ΑΣΧΕΤΟΣ.ΚΙΒΔΗΛΟΣ ΚΑΙ ΗΜΙΜΑΘΗΣ ΚΥΡΙΕ ΚΕΡΑΜΙΔΑΓΑΤΕ..ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΝΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ..ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΔΡΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΤΛΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΛΠ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΟΣ..ΕΠΙΠΛΕΟΝ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΗΣ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΕ ΚΑΠΗΛΟΜΑΛΑΚΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΝΕΜΗΘΕΙ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΣΟΥ ΠΕΡΙ ΜΕΤΑΞΑ..ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΙΕΡΗ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΟΤΑΝ ΕΣΥ ΕΒΟΣΚΕΣ ΚΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΟΙ ΠΟΛΕΜΑΓΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΛΕΥΤΕΡΟΣ ΕΣΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΣ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΣΟΥ.ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ ΣΕ ΚΟΙΝΟ ΠΑΡΑΝΟΜΑΣΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. DEN THA TELEIOSETE POTE 9:00 MIA ZOI THA SAS PIDAME...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Tώρα τι να πω εγώ!!! Είμαι ναι κίβδηλος και ημιμαθής. Αλλά πως να το κάνουμε έδρα της Περιφερειακής Ενότητας δεν προβλέπεται. Τι να κάνουμε.... Όσο για την υπουργική απόφαση τι να σου πω. Ούτε υπουργική ούτε άλλες τέτοιες βλακείες που λες εσύ αλλά και μια άλλη μειοψηφία Μεσολογγιτών. Λοιπόν Η Μεταξική Δικτατορία που ως γνωστόν επιβλήθηκε στην πατρίδα μας σε συνεργασία του τότε Βασιλέα Γεωργίου του Β’ και του Ιωάννη Μεταξά (1871-1941), στις 4 Αυγούστου του 1936, με τον Α.Ν. 645/1937 –το Α.Ν. σημαίνει Αναγκαστικός Νόμος- αναγνώρισε το Μεσολόγγι ως Ιερή Πόλη της Ελλάδας. Και για να μαθαίνεις ολίγα, τινά, διάβασε τα παρκάτω μπας και καταλάβεις κάτι και βγάλεις το γράσο από μάτια και αυτιά.
    Η Ελευσίνα αποτελούσε μαζί με την Αθήνα, την Ολυμπία, τους Δελφούς και τη Δήλο, τις 5 ιερές πόλεις της Αρχαίας Ελλάδος. Α, να μην ξεχάσω να σου ο΄τι και οι Αιγές ήταν ιερή πόλη αλλά των Μακεδόνων. Χα, χα, χα, χα .Τα μαθήματα περι «ιερότητας», λοιπόν ,αλλού.
    Και να μην σου αναφέρω ακόμη μια σειρά άλλων ιερών πόλεων όπως ο: Μέκκα και η Μεδίνα για τους Μουσουλμάνους, το ΜΠΕΝΑΡΕΣ για τους Βουδιστές κ,λ.π.. Αρκεί. Πολύ κράτησε αυτό το παραμυθάκι περί « ιερότητας» του Μεσολογγίου Και για να τελειώνουμε. Το ΙΕΡΟ έχει σχέση με το ΘΕΙΟΝ και όχι με οτιδήποτε άλλο. Γκέ-γκε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΜΜΕΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΕΡΑΜΙΔΟΓΑΤΕ.ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ...ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΕΡΑΜΙΔΟΓΑΤΕ...ΓΙΑΥΤΟ ΕΙΣΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΝΙΣΤΟΡΙΤΕ...ΑΝΑΡΧΟΦΑΣΙΣΤΑ ΚΕΡΑΜΙΔΟΓΑΤΕ...ΓΙΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΣΤΑ ΚΕΡΑΜΥΔΙΑ ΣΟΥ ΓΑΤΕ...Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΓΑΤΟ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ...ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑΤΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΝ ΞΕΡΟΥΝ...ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΜΩΣ ΚΑΤΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΟΥ, ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΠΟΤΕ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΜΠΡΟΥΝΤΖΟΒΛΑΧΟΙ...ΟΥΤΕ ΘΑΛΑΣΣΑ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΟΥΤΕ ΙΣΤΟΡΙΑ...ΑΝΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΤΟ ΒΡΑΧΩΡΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΕΜΑΣ ΣΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΜΑΣ...ΤΕΝΕΚΟΓΑΤΕ ΜΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΣΕ ΛΙΓΟ...ΑΝΤΕ ΝΑ ΒΟΣΚΙΣΕΙΣ ΤΙΣ ΚΑΤΣΙΚΟΥΛΕΣ ΣΟΥ ΤΩΡΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η νοημοσύνη έχει όρια!!! Η ηλιθιότητά σου όμως δεν περιορίζεται με τίποτα Κεραμιδόγατε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΚΕΡΑΜΙΔΟΓΑΤΕ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ Η ΓΑΤΕΣ ΠΗΔΙΟΥΝΤΑΙ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. more komplexike m@k@k@ apo tote pou sou dixni pio einai to enter kai pou anoigi o ipologistis olo malakies grafis xa xa xa xa den asxolise me ta katsikia sou kai tin stanisou kai ase tis ierotites gia alous pou xerwn. den einai tixeo to onoma - titlos gia to mesolonghi. alla gia na grapsis tin malakia sou malon den sou ekatse i gineka sou (AN EXEIS) na g@mIsis ge ge provato

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μα, τι επίπεδο και οι δυο σας!
    Αντί να διαγωνίζεστε στις γνώσεις και τις αναφορές, δεν ψάχνετε να βρείτε τρόπο να συνεργαστείτε επιτέλους για το καλό αυτής της περιοχής που μαστίζεται από το νεοπλουτισμό, την έλλειψη χωροταξικής αισθητικής, τουριστικής ανάπτυξης, οικονομικής πολιτικής, αδελφοσύνης, σεβασμού, κ.λπ., κ.λπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κεραμιδόγατε απέδειξαν τα λόγια σου την ανωριμότητά σου ως συντάκτης ενός άρθρου....Δεν δείχνεις ούτε τον ελάχιστο σεβασμό σε ένα τόπο που στάθηκε ως ακρογωνιαίος λίθος στην επανάσταση με αιματηρή θυσία πολιτών τόσο απο το Μεσολόγγι όσο και απο άλλες πόλεις...Η ιερότητα του τόπο δεν είναι θρησκευτικός χαρακτηρισμός, είναι απόδοση τιμής στην θυσία που ετελέσθη εκεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΚΕΡΑΜΙΔΟΓΑΤΕ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΗΜΙΜΑΘΗΣ ΚΑΙ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΣ. ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΥΣ ΑΓΡΙΝΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΟΧΟ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΘΑΨΟΥΝ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ.ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΤΕ ΟΛΑ.ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ.ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑΙ ΘΑ ΛΕΓΑΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ.ΑΡΚΕΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ.ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΕΡΟ ΕΛΑ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΒΑΙΩΝ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΙ ΝΟΗΜΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΛΕΞΗ.ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΣΥΓΧΥΣΗ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ, ΑΠΛΩΣ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΛΙΓΟ ΙΣΤΟΡΙΑ Ή ΡΩΤΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 9,00 μπράβο, έχεις επίπεδο και ατράνταχτα ιστορικά επιχειρήματα.

    Τέτοιους χρειάζεται ο νομός για να πάει μπροστά ....και μπράβο που μάχεσαι και νοιάζεσαι για το Μεσολόγγι έτσι...και γελάει η Πάτρα.

    Ρε πούστη μου, στο 2010 είμαστε...τί να πεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. 16 Σεπτεμβρίου 2010 9:00 μ.μ, εκτός από τους φαντάρους, τους φοιτητές και κάτι μεγαλοτσιφλικάδες, τί άλλα έχετε κάνει για επιχειρήσεις και ανάπτυξη? σαν ελεύθεροι επαγγελματίες, παραγωγικές τάξεις, καινοτομία και σαν εργατοώρες? εκτός από το να σας φταίει πάντα το αγρίνιο φυσικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. kala, iero i oxi, merikoi ekei katw einai stin kosmara tous kai otan ksypnane trexoyne na ksanakoimithoyne....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Egw proswpika eimai kata twn ierwn polewn giati h 8rhskeia den exei sxesh me tis politikes kosmikes dhmiourgies otu an8rwpou ektos kai an eimaste IRAN kai de to eoxume katalabei.
    Prwteuousa einai mia polh mias perioxhs pou exei istoria kai en prokeimenw to Mesologgi exei thn pio trantaxth istoria apo tis suxrones poleis eksaitias twn gegonotwn ths epanastashs. Opws kai sthn Amerikh prwteuousa einai h Washington DC kai oxi h NY h to LA. Opote telos me to 8ema prwteuousa...Akomh kai h Patra wxria.
    Sumperasmatika mporoume na poume oti oi duo poleis Mesologgi kai Agrinio eoxun plh8usmo me koinh katagwgh apo to nomo mas kai ta bouna ths Eyrytanias. Anti na skotwnomaste me hli8iothtes (opws autes pou leei o keramudogatos) 8a eprepe na eixame kseshkw8ei wstwe na mhn eimaste sthn idia perifereia me Axaia kai Hleia...Tairiazoume me Eyrytania, Fwkida kai Leykada..Auta..Koimh8eite ton upno tou dikaiou twra oi xazoi pou allhlobrizeste kai upomeinete ena nomo pou einai ksexasmenos kai 8a ginei akomh pio ksexasmenos eksaitias twn patrinwn....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. θα πρέπει ο "κύριος" που εγραψε το άρθρο να διαβάσει πρώτα ιστορία γιατί μαλλον δεν ξέρει τι σημαίνει ΙΕΡΑ ΠΟΛΙΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΣ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΟΥ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΝ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ , ΟΝΟΜΑ ΕΠΙΘΕΤΟ,ΙΔΙΟΤΗΤΑ,ΤΟΠΟ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ, ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΤΟΣΟ ΚΟΜΠΛΕΞ ΜΕ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. eisai ανιστόρητος megale....!!! gia na min po tipote allo! esei aou pou katevikes apo pou na eisai den xsero!!! pes mas!!! xaris se emas tros kai pineis kai perpatas eleytheros ilithie...!
    katse diavase gia tin eksodo tou mesologgiou giati mallon sto xorio den eixate sxoleio!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. 5:10... Το παράδειγμα σου με την Αμερική δεν είναι σωστό. Το Washington DC είναι πρωτεύουσα για ιστορικούς λόγους αλλά ευτυχώς δεν αναγκάζουν όλους τους κατοίκους των άλλων πόλεων να πάνε εκεί για να εκδώσουν ένα έγγραφο από κάποια υπηρεσία.. Έχουν άλλα συστήματα...

    Προσωπικά, αν και είμαι από Αγρίνιο, δεν θα με ενοχλούσε να παραμείνει πρωτεύουσα το Μεσολόγγι αρκεί να ΜΗΝ με ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ να πηγαίνω για το παραμικρό σε κάποια υπηρεσία εκεί... Τιμή στους Αγωνιστές του '21 χωρίς ταλαιπωρία για τους σύγχρονους.

    Επίσης θεωρώ πως κάθε πόλη δικαιούται να έχει στο όνομα της όποιο επίθετο επιθυμεί ανεξάρτητα από αναγκαστικούς ή όχι νόμους. Πιστεύω όμως πως το επίθετο Ηρωικός ταιριάζει καλύτερα στην πόλη. Επίσης θα μπορούσε να ονομαστεί “Μεσολόγγι, πόλη της ηρωικής εξόδου”.

    Θα ήθελα κάποιος να μου πει γιατί να είναι ΙΕΡΗ η πόλη.... Ιερή είναι η Μέκκα και η Μεδίνα... για συγκεκριμένους λόγους... Δεν το ρωτώ ειρωνικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ειναι πραγματικά λυπηρό να ασχοληθείς με τον συντάκτη του κειμένου και να σχολιάσεις τα γραφόμενά του. Η αξία της βλακείας του κυριολεκτικά ανεκτίμητη!!!! Κατ΄αρχήν γράφεις ένα σωρό ανακριβείς παπαριές. Δεύτερον είσαι μπουρτζόβλαχος ανιστόρητος και κομπλεξικος. Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με το Αγρίνιο παρα την κόντρα που τεχνηέντως καλλιεργούν μερικοί σαν και του λόγου σου χρόνια τώρα. Κι αυτό γιατι ποτέ μου δεν το ζήλεψα ως πόλη. Ζω σε μια πόλη που είμαι περήφανος για αυτήν και την ιστορία της. Δεν υπήρχε περίπτωση να σχοληθω μαζί σου και να χάσω τον χρόνο μου. Ανάλυση του γιατι μπορεί να θεωρηθεί Ιερά πόλις σε σένα δεν γίνεται διότι είναι σα να δείχνεις πυρηνικές εξισώσεις σε ουρακοτάγκο. Απλά άνοιξε τα στραβά σου βγάλε τις κατσίνες και παρε κανένα βιβλίο ιστορίας της εξόδου να διαβάσεις να συγκλονιστείς (αν μπορείς) και τότε χωρίς το τοπικιστικό σου κόμπλεξ (που δεν το νομίζω)μπορεί ίσως και να καταλάβεις..... που παριστάνεις και το δημοσιογράφο αξιολύπητε!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ο νόμος 3852/2ο10 περι καλλικράτη αναφέρει τον νεο δήμο σαν " ΔΗΜΟ ΙΕΡΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ "

    πηδάτε όσο θέλετε βλάχοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΤΙ να πει κανεις για ανθρωπους που θλιβερα κινουνται μεσα στην παραχαραξη προκειμενου να βγαλουν ολα τους τα συμπλεγματα.Δυστυχως το Μεσολογγι ποτε δεν ασχοληθηκε πραγματικα μαζι σας αλλα περισσοτερο σας ανεχετε με χαζα αντανακλαστικα.Με τις περιφερειες τελειωσε οριστικα το αγρινιο και αν νομιζετε οτι στο μελλον θα πατε σε νεα περιφερεια πηγαινετε αλλα δεν σας ακολουθουμε..τερμα πια η ανοχη απεναντι σας.Τα γραφομενα δεν ειναι απλη προσβολη η διαφωνια περι του χαρακτηρισμου ιερα πολις.Ειναι μενος κατα γειτονικης πολης και απυθμενο κομπλςξ.Ειναι ελλειψη παιδειας,πολιτισμου και πνευματος.Αν δεν ξερεις να τιμας την ιστορια σου δεν ξερεις να τιμας τη μανα και τον πατερα σου που σε γεννησαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. 12.04 ΟΤΑΝ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ, ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΜΕ 0 ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ 10-20 ΜΕΓΑΛΟΤΣΙΦΛΙΚΑΔΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΑ ΛΑΘΗ ΣΤΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΑ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΩΣ...ειλικρινά ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΑ ΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΩΡΑΙΑ, KRATHSTE THN iera poli...ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ Η ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ, ΧΑΣΜΟΥΡΗΤΟ ΚΑΙ ΒΡΙΣΙΔΙ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ? γιατί αν είστε ...φταίει το μυαλό μερικών εκεί κάτω..ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΟΜΩΣ ΕΥΤΥΧΩΣ..ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΠΑΡΑΕΞΩ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. mesologgites, mia zoi ta zoa mou arga,einai tsakomenoi me ti doulia oi anthropoi, na koitane na doulepsoun ligo kai na kopsoun tis ieres malakies

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Τί να καταλαβαίνει ένα ζώο (κεραμιδόγατος) από την ανθρώπινη συναισθηματική υπόσταση? Ακούει μήπως τα κανόνια που ακόμη ηχούν στα αυτιά μας, του αγώνα του Μεσολογγίου? Θέλει ευαισθησία και πολιτισμό αυτό. Το ζώο και με τους Τούρκους πάλι θα κατανάλωνε (Τα ζώα αυτά τα λένε και Μπουχέσες η κουραδομηχανές). Ο μόνος πολιτισμός ενός ζώου όπως ο κεραμιδόγατος, άντε να περιγράφεται από το Μαρκετινγκ. Θα κυκλοφορεί σίγουρα με Τζιπ η Μερσεντές η κάτι ανάλογο το Ζώο. Θα είναι νεόπλουτος και μικροτσούτσουνος. Τέτοιοι αγράμματοι μας έχουν φέρει σε αυτό που είμαστε σαν χώρα. Βλάχικα κομματόσκυλα, σαν το ζώο τον Κεραμιδόγατο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ευχαριστώ κεραμιδόγατε που διέγραψες το σχόλιο μου αγράμματε! Το όνομα Ιερή Πόλις θα παραμείνει που να χτυπιέσαι κάτω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. 11.23 π.μ. της 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ- Χα χα χα, Μπα;μικροτσούτσουνος ο κεραμιδόγατος; Τη ρώτησες την αδελφή σου; Εντός των τειχών; Ή απο τα προάστεια; Που έγινε τα νταραβέρι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Με αυτά που διαβάζω από τους σημερινούς Μεσολογγίτες μόνο Ιερή δεν θα έπρεπε να λέγεται η πόλη σας... λίγη ντροπή για τον τρόπο που εκφράζεστε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή