Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΟΥΛΜΠΕΡΓΚΕΡ ΚΑΙ Ο ΣΚΕΡΝΤΕΜΠΕΗΣ;


Το να είναι κάποιος αμόρφωτος και αστοιχείωτος δεν είναι απαραίτητα κακό. Συμβαίνει συχνά. Μπορείς την αμορφωσιά σου, να την μοιράζεσαι με την γυναίκα σου (αν κατά τύχη είναι και βουλευτής ακόμη καλλίτερα), τους λοιπούς συγγενείς σου ή τους φίλους σου. Όταν όμως η ασχετοσύνη σου ή έστω η ανύπαρκτη παιδεία σου, διαχέεται σε χιλιάδες άλλους και δη αναγνώστες μια εφημερίδας ε, τότε χρειάζεται ενίοτε να σου υπενθυμίζει κάποιος (έστω και «λερός εκδοτίσκος» ή απλά εκδοτίσκος) ότι για να γίνεις (ή να είσαι) «μαμή της ιστορίας» πρέπει απαραίτητα και αν μη τι άλλο να γνωρίζεις απ’ αυτή).
Δυστυχώς όμως και από ότι φαίνεται το φαινόμενο δημοσιογράφος-παρλαπίπας στα αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης φοριέται πολύ. Και όχι μόνο φοριέται αλλά όσο περισσότερο «παρλαπίπας» είναι κάποιος τόσο περισσότερο περνάει η μπογιά του αλλά και…. φουσκώνει το πουγκί του!!!
Φουσκώνει, ευθέως ανάλογα και με τις παρλαπίπες που λέει και γράφει. Που λέει σε ραδιοσταθμούς και γράφει σε εφημερίδες.
Μετά από αυτά τα πολύ γενικά (οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα αποτελεί σύμπτωση) ας έρθουμε σε κάτι πολύ συγκεκριμένο. Ως γνωστόν στην εφημερίδα των…. ΚΟΜΙΣΤΩΝ, υπάρχει μια στήλη που λέγεται DACAPO (στα ιταλικά σημαίνει «απ’ την αρχή» αν και η λέξη Capo σημαίνει κεφάλι ή αφεντικό και η λέξη da=από, με κ.λ.π.). Από πολύ καιρό ο συντάκτης της ασχολείται κυριολεκτικά αρλουμπολογών με την Αιτωλ/νία και με διάφορα τοπικά πολιτικά πρόσωπα της. Από καιρό εις καιρόν ασχολείται και με την αφεντιά μου. Βέβαια δεν τον έπιασε ιδιαίτερος πόνος για τον νομό μας. Απλά ο «υπεύθυνος» της στήλης τυγχάνει σύζυγος (πρώην) της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Σοφίας Γιαννακά, φίλος του Χρίστου Βερελή και φίλος (πολιτικός κ.λ.π.) των λοιπών φίλων του κ. Χρίστου. Έτσι δικαιολογείται  να ασχολείται με τα του νομού μας. Και ως φίλος και συγγενής αλλά και ως γείτονας έλκων την καταγωγή από την Αχαϊα με τους…. ΜΙΝΑΡΕ(ΔΕ)Σ της.
Όλα αυτά όμως λίγη σημασία θα είχαν αν στη στήλη αυτή δεν γραφόνταν διάφορες παπαρίες. Άλλες αγγίζουν τον ποινικό και αστικό κώδικα άλλες τον σκουπιδοντενεκέ και μερικές απλά είναι…. Πατρινές αρλούμπες.
Τελευταίο δείγμα το Κυριακάτικο  φύλλο όπου στην εν λόγω στήλη γράφονται τα εξής: “Ξέρω ότι φίλοι και εχθροί από τη συγγενική περιφέρεια ή την τέως συγγενική, όπως προτιμά ο τοπικός Σουλμπέργκερ, περιμένουν γλέντια, αλλά σήμερα δεν θα κάνω καμία «προφητεία». Ο, τι είχα να πω άλλωστε το είπα εγκαίρως οπότε ως μαμή της Ιστορίας θα περιμένω να ξεγεννηθεί το καινούριο».
Καταλάβατε; Ασφαλώς και καταλάβατε καθώς από «εκδοτισκος» η «λερός εκδοτίσκος» προήχθην τώρα σε κάποιον κύριο ονόματι ΣΟΥΛΜΠΕΡΓΚΕΡ!!! Τι θέλει να πει όμως ο ποιητής; Ποιος είναι ο κ. Σουλμπέργκερ;
Άγνωσται αι βουλαί του κ. DaCapo!!! Ακατανόητες εντελώς για μένα, αλλά πιστεύω και για σας. Για όλους εσάς, που από περιέργεια θα βάλετε το όνομα Σουλμπέργκερ στην Google για να ψάξει. Από ναζιστή (Viktor Schauberger ) ενασχολούμενο την περίοδο του ναζισμού, με τους ιπτάμενους δίσκους έως Νορβηγό οδηγό αυτοκινήτων ταχύτητας μπορεί να είναι αυτός, ο κάπως έτσι ή αλλιώς, Σουλμπέργκερ. Τι να εννοεί λοιπόν ο ποιητής μας;
Αν πάντως ήθελε να με παρομοιάσει ή εξομοιώσει, με τον αμερικανό-εβραίο αρθρογράφο και εκδότη Άρθουρ Σουλτσμπέργκερ Τζ. που εκδίδει τους New York Times, την Boston Globe κ.α. ευχαριστώ δεν θα πάρω καθώς με εβραίους σχέση ΕΓΩ δεν έχω ούτε θέλω να έχω. Και ως γνωστόν Εβραιο-φίλη είναι μόνο η κυρία Σοφία Γιαννακά πρώην σύζυγος του…. DACAPO.
Αυτό όμως που έγραψε χτες στο Πρώτο Θέμα δεν ήταν το μοναδικό. Παλιότερα και θέλοντας να ασκήσει «κριτική» στον δήμαρχο Αγρινίου Παύλο Μοσχολιό έγραφε την νέα πλατεία που ανακατασκευάστηκε. ως «πλατεία Σκερντέμπεη»!!!! Μπερδεύοντας τον Αλβανό Εθνικό Ηρωα του 15ου αιώνα Σκεντέρμπεη ((1404 - 1466)), με τον ανύπαρκτο «Σκερντέμπεη» που προφανώς μόνον οι κύριοι Μάκας, Μουρτζιάπης (Αγρινιώτες φίλοι του) και η (πρώην) σύζυγος του Σοφία Γιαννακά γνωρίζουν.
Και μην μου πείτε τώρα ότι αρκετά ασχοληθήκαμε με τον εν λόγω. Εδώ αυτός, ασχολείται στην μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα των «κομιστών», με μας, δεν θα ασχοληθούμε εμείς στο ταπεινό μας μπλογκ, με αυτόν; Όχι βέβαια….

10 σχόλια:

  1. αγραμματοσ και σούργελο ειναι, καθε τρεις και λιγο στο γυαλι, χωρίς να μπορεί να ανοιξει το στόμα του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μπακη ο εν λογω κυριοσ ειναι επιτυχιμενοσ επαγκελματιασ..εσυ τι ειεισαι?ενασ εμπαθησ κολοτουμπασ πολιτικη ανεμοδουρα,και τσακωμενοσ με ολη την κοινωνια του αγρινιου..εχεισ κανεναν φιλο?μονο επαγκελματιεσ φιλουσ εχεισ..τν καλομοιρα τον τσακατσουκα και τον αλλο του νομαρχη που προλαβε και μονιμοποιηθηκε..τι να μασ πεισ λοιπον?νομιζεισ ο κοσμοσ πλεον δεν σε εμαθε τι κουμασι εισαι?αν κοψεισ το σχολιο θα το δημοσιευσω αλλου..αρκετα σε ανεχτηκε η κοινωνια του αγρινιου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μπακη δν θα το γλυτωσεισ καποια στιγμη το ξυλο και νασαι σιγουροσ θα χαρει πολυσ κοσμοσ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ 2.35 μμ.... H τελευταία πρόταση του.... μηνύματος σου με..... τρόμαξε τόσο πολύ που σου αναρτώ το "σχόλιο" σου. Μήπως επι της ουσίας και του περιεχομένου της ανάρτησης μας, σου περισσεύει κάτι; Λέω μήπως.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πωπω τσιμπησε το πουλακι μου....
    Δεν θα αργησουμε να ανεβουμε Κολωνακι πες του
    Τοτε θα δει τι εστι βερικοκο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ;
    ΑΥΤΟΙ ΜΗΤΣΟ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗ ΣΤΑΧΤΗ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΤΟΥΣ, ΑΜΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΚΑΛΗ ΤΙΜΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 2.51, μη ψαρωνεις ρε....φόβητρο....
    Πουλήσατε την ψυχή σας στο διάολο και τώρα κάτι ζητάει και αυτός από εσας....
    Τί το περάσατε, δούναι και όχι λαβείν?
    Τώρα θα τα λουστείτε από ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΜΟ...ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ....ΌΛΗ Η ΠΙΑΤΣΑ ΚΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΜΑΘΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ...ΑΣΤΟ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ...pssssttt..εσύ που χεις πρόβλημα με το τελικο "σίγμα", 2'35....το να διαβάζεις δεν είναι χόμπι, είναι αναγκαιότητα...ξεκίνα πάλι και ξαναδιάβασε την ανάρτηση και ΜΠΟΡΕΙ να καταλάβεις για το παρακράτος που υπηρετείται κατά του νομού...ξύπνα κορόιδο...η αλλιώς πάρε και την άλλη τη μεγαλοδημοσιογράφο και φτιάξτε μπλογκ μόνο για όργια για να περνάει η ώρα ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τώρα τι να σου πω. Με απογοητεύεις. Κάθησε και ασχολήσε με έναν τύπο που έχει ως φίλους τον Μουρτζιάπη και τον Μάκα. Είναι δυνατόν; Του λένε αυτοί γράφει αηδίες αυτός κ.λ.π. Και μας τα ζαλίζεις εμας με τέτοια πράγματα. Ποιός πάιρνει σοβαρά τον τύπο αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο Ντεκάπο έλεγε χτες στο λολωνακι ότι θα κλείσει στην φυλακή τον Μπακή. το άκουσα ήμουν δίπλα του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή