Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

"Γίναμε θέατρο" στο κηποθέατρο.



Κηποθέατρο Πάρκου Αγρινίου
30, 31 Αυγούστου, 1 Σεπτεμβρίου


Δεν είναι αστείο, δεν είναι φάρσα, είναι το σατιρικό θέαμα που παρουσιάστηκε με πολλή μεγάλη επιτυχία στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας. όλο τον Αύγουστο με τον – επίσης – σατιρικό τίτλο «Γίναμε Θέατρο». Ξεκινήσαμε από τα βασικά και προχωρήσαμε : Η Ελλάδα έγινε θέατρο στην Ευρώπη. Οι πολίτες γίναμε θέατρο μεταξύ μας. Οι πολιτικοί έγιναν θέατρο στη Βουλή. Θέατρο οι σχέσεις μεταξύ μας. Και που καταλήξαμε; Απλώς Γίναμε Θέατρο.
Η παράσταση που εμπνεύστηκε και σκηνοθέτησε η Νανά Νικολάου βασίζεται σε comic-ά κείμενα, που υπογράφουν οι σπουδαίοι κομίστες Tergal, Kaz, Wullemin, Reiser, Sempés, Tronchet, αλλά και σημαντικοί Έλληνες συγγραφείς, όπως των Γιάννη Ζουγανέλη, Θανάση Παπαγεωργίου, Θεόφιλου Βερύκιου καθώς και κείμενα της σκηνοθέτριας και των ηθοποιών όπως προέκυψαν αυθόρμητα στην περίοδο των δοκιμών.
Μέσα από τον παραμορφωτικό καθρέφτη του κομίστα και τον σατιρικό λόγο αναδεικνύεται κωμικά η παραφροσύνη της καθημερινότητάς μας σε μια παράσταση με γοργούς ρυθμούς. Οι τέσσερις ηθοποιοί ερμηνεύουν τριάντα πέντε νούμερα σε ρυθμό καταιγιστικό, με σύγχρονες μουσικές και τραγούδια που ολοκληρώνουν το σατιρικό χαρακτήρα του έργου.
Πρόκειται για ένα θέαμα εξωστρεφές που παίρνει το χιούμορ…σοβαρά, διασκεδάζει το βαρύ κλίμα της εποχής με τρόπο έξυπνο και αστείο, κεντρίζει και ψυχαγωγεί ενώ ταυτόχρονα αποδείχτηκε λυτρωτικό για τις ζεστές νύχτες του Αυγούστου.
Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Αγρινίου εμπιστεύτηκε τη σάτιρα για να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο τις καλοκαιρινές του δραστηριότητες. Διότι ως γνωστόν το γέλιο χαλαρώνει, λυτρώνει, απελευθερώνει.

Συντελεστές
Σύνθεση κειμένων-σκηνοθεσία: Νανά Νικολάου
Σκηνικά: Βασίλης Ραμμόπουλος
Επιμέλεια κοστουμιών: Ιώ Μεταλλινού
Χορογραφία : Βούλα Σταμπέλου
Φωτισμοί:Σπύρος Μερεγκλίτσης,Δημήτρης Παπαδάκης

Παίζουν οι ηθοποιοί: Κώστας Κλάδης, Ευδοκία Σουβατζή, Πελαγία Αγγελίδου, Νικήτας Αναστόπουλος.

Πληροφορίες: Δημοτικό Θέατρο Αγρινίου, Χ. Τρικούπη 12, τ. 26410 21158
Ώρες ταμείου 11.00 -13.00 & 19.00 – 21.00, τηλ. ταμείου 26410-56135

Χορηγός: Ίδρυμα Παπαστράτου

Από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου