Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Δυστυχώς και από ότι φαίνεται οι Αιτωλοακαρνάνες και ειδικότερα οι αγρινιώτες θα ξανασυναντήσουν στο δρόμο τους έναν άνθρωπο που ως κακό «φάντασμα» περιπλανιέται πάνω από τον τόπο μας. Ο υφυπουργός Παιδείας κ. Γιάννης Πανάρετος ο εμπνευστής αλλά ο άνθρωπος που με ιδιαίτερη επιμονή επανέφερε ένα από τα λίγα θετικά που είχε κάνει η κυβέρνηση της Ν.Δ. στο χώρο της Παιδείας -την βάση του δέκα- για την εισαγωγή στα ΑΕΙ απόψε στις ειδήσεις του MEGA χωρίς καμιά ντροπή υπερασπίστηκε το τερατούργημα του. Υπερασπίστηκε την εισαγωγή σε ΑΕΙ και κυρίως σε ΤΕΙ φοιτητών που έδωσαν ακόμη και λευκές κόλλες! Υπερασπίστηκε την εισαγωγή φοιτητών (;) ακόμη και με μέσο όρο κάτω από την μονάδα (0,6)!!! Υπερασπίστηκε την εισαγωγή χιλιάδων παιδιών με Μ.Ο. βαθμολογίας 4, 5, 6, ή 7! Αλλοίμονο μας!
Και διπλά αλλοίμονο μας καθώς ο εν λόγω αναφέρθηκε και στο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ λέγοντας ότι: «…. Βρήκα ακόμη και Πανεπιστήμιο με τροποποίηση σε νόμο…». Και ακόμη «…. Κανένα νέο τμήμα δεν θα λειτουργήσει, σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ»…
Ο εν λόγω αξιότιμος κύριος δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο. Δυστυχώς για μας ήταν συνεργάτης του ΓΑΠ παλιότερα στο υπουργείο Παιδείας. Ταυτόχρονα όμως ο Πανάρετος ήταν και ο άνθρωπος (μαζί με κάποιους άλλους) που ΦΑΝΑΤΙΚΑ κίνησε (υποκίνησε ορθότερα) την διαδικασία ΑΡΠΑΓΗΣ της Οικονομικής Σχολής από την Πάτρα κατά το παρελθόν. ΦΑΝΑΤΙΚΑ επέμενε και κατά το παρελθόν και ως Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (1995-2000) στον αποκλεισμό του Αγρινίου από την Τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Ακόμη τον θυμάμαι να χασκογελά και πάντα σαρδόνια, στην ΟΠΕΡΑ ανάμεσα σε ομήγυρη των τότε φοιτητών και φοιτητριών του. Ακόμη θυμάμαι τα λόγια απέχθειας στο πρόσωπο του, μιας φοιτήτριας του για προσωπικούς και εκπαιδευτικούς λόγους. Ο εν λόγω και για πολλούς –γνωστούς σε μένα- λόγους «κακοπέρασε» στο Αγρίνιο.
Δυστυχώς θα τον βρούμε και πάλι σύντομα μπροστά μας. Και αυτό ακριβώς το νόημα έχει αυτή η ανάρτηση μας. Όταν τον ξαναβρούμε να είμαστε έτοιμοι. Και ως πολίτες και ως τοπική πολιτική ηγεσία. Ο ΠΑΝΑΡΕΤΟΣ και το «Λαμπρακιστάν» δεν χωρούν στην Αιτωλ/νία.
Και αν όπως λένε ο «δολοφόνος» επιστρέφει πάντα στον τόπο του εγκλήματος επαληθευτεί, ο …. Τοπικός μπόγιας θα είναι εκεί για να τον μαζέψει…..
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου