Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Aπώλεια για την Ναύπακτο.


Έφυγε από τη ζωή ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην πρόεδρος του συμβουλίου Γιώργος Τριανταφύλλου. Σε ηλικία 63 ετών ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία, άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ της Παρασκευής 6 Αυγούστου, προδομένος από την καρδιά του.
Γεννήθηκε στην Βομβοκού Ναυπακτίας από γονείς αγρότες και κτηνοτρόφους. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Διεθνές και Ευρωπαϊκό- Κοινοτικό Δίκαιο και στην Εγκληματολογία.
Υπηρέτησε στην Ελληνική Αστυνομία και αποστρατεύτηκε με τον βαθμό του Αντιστρατήγου επί τιμή. Υπήρξε επί 24 έτη καθηγητής του Ποινικού Δικονομικού Δικαίου και της επιστήμης της Ανακριτικής στις σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας. Φοίτησε στις Στρατιωτικές Σχολές Εθνικής Άμυνας και Εθνικής Ασφάλειας.
Διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος Ναυπάκτου στην τετραετία 1999-2002. Έχει αναπτύξει έντονη συγγραφική δραστηριότητα ενώ παράλληλα αρθρογραφεί στον επαρχιακό τύπο σχετικά με θέματα λαογραφίας, εθνικών και λαϊκών παραδόσεων καθώς και ζητήματα κοινωνικού, πολιτικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, ιδίως αναφορικά με το δημοτικό τραγούδι. Ήταν έγγαμος με την Αγλαϊα Τσάτσου και έχει δύο παιδιά, την Αγγελική και τον Σπύρο.
Aπό Nafpaktia.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου