Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Ο Γιούνκερ φιλάει ακόμα και τον Φάρατζ!...





Η εμμονή του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στις αγκαλιές και τα φιλιά δεν έχει «φιλοευρωπαϊκό» πρόσημο. 

Οπως φάνηκε ξεκάθαρα από τις περσινές πρωτόγνωρες «οικειότητες» με τον...
Αλέξη Τσίπρα (σ.σ.: όταν ακόμα ο Αλέξης Τσίπρας ήταν στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων ως «μαύρο πρόβατο») οι εκδηλώσεις αγάπης του προέδρου της Ευρωπαϊκής επιτροπής μάλλον έχουν ρόλο κατευνασμού αντιευρωπαϊκών αισθημάτων. Κίνητρό τους δεν είναι δηλαδή η συμπάθεια αλλά το καλόπιασμα.

Γι’ αυτό και στο «στόχαστρο» του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αυτή τη φορά βρέθηκε ένα ακόμα «λάβαρο» του αντι-ευρωπαϊσμού: Ο Νάιτζελ Φάρατζ. Ο οποίος δέχθηκε με χαμογελαστή αμηχανία ένα φιλάκι στο μάγουλο (σ.σ.: πάλι καλά…) από τον ενθουσιώδη πρόεδρο.

Και είναι προφανές ότι δεν ξέρει πώς να το διαχειριστεί. Τι θα πει στους έξαλλους οπαδούς του που δεν θέλουν να ακουν για Ευρώπη και Ευρωπαίους αξιωματούχους; Πώς πρέπει να αντιδράσει; Πώς θα τους πείσει ότι δεν «συνθηκολόγησε» με τον «εχθρό» και άρχισε τα «ματς-μουτς»;

Πιθανότατα λοιπόν η «πολιτική των φιλιών» σε αυτό αποσκοπεί. Και επιπλέον κρύβει και μια πατρική συγκατάβαση προς τον επαναστατημένο «έφηβο». Σα να το λέει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι «εντάξει, κάνε την επανάστασή σου… Εγώ σε καταλαβαίνω. Αλλά όταν προσγειωθείς απότομα στην πραγματικότητα εγώ εδώ είμαι…».

protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου