Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Ο Παπανδρέου δήλωσε «παρών» στον διάλογο της Κεντροαριστεράς- «Τι συζητήσαμε με την Γεννηματά!»

Για την Ευρώπη, το Brexit, την Κεντροαριστερά και την πρόσφατη συνάντησή του με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και τον Παύλο Τσίμα ο πρώην πρωθυπουργός και επικεφαλής του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Παπανδρέου.

Αρχικά, ο κ. Παπανδρέου έκανε ένα σχόλιο για την Ευρώπη, για την οποία είπε πως “την τελευταία 10ετια δεν έχει ανταποκριθεί, έχει εγκαταλείψει τις αξίες της και δεν έχει αξιοποιήσει την ισχύ της”.
“Το είδαμε και με εμάς που δεν ανταποκρίθηκε, αλλά και με το προσφυγικό πρόβλημα. Φοβάμαι ότι οι σημερινές ηγεσίες δεν έχουν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων”, πρόσθεσε ο ίδιος.
Μάλιστα, ο κ. Παπανδρέου τόνισε πως “η Ευρώπη πρέπει να ξαναβρεί τις αξίες της, χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη, με όραμα και στόχους, όχι αυτή τη σημερινή Ευρώπη”.
Με αφορμή το brexit και το δημοψήφισμα, είπε πως “κανένα δημοψήφισμα δεν είναι πανάκεια, αλλά το δημοψήφισμα θα πρέπει να χρησιμοποιείται για το ανήκειν, για τη συμμετοχή του πολίτη. Ωστόσο ο Κάμερον το χρησιμοποίησε ως τέχνασμα, για μικροπολιτικούς λόγους, που έχουν να κάνουν με όσα συμβαίνουν μέσα στο κόμμα του, έπαιξε αυτό το παιχνίδι και έχασε το στοίχημα και μαζί του έχασε και η Βρετανία και η Ευρώπη”.
Παράλληλα, σε εκείνο το σημείο αντιπαρέβαλε το δημοψήφισμα, που είχε προκηρύξει ο ίδιος το 2011, αλλά δεν έγινε ποτέ, λέγοντας πως “κακώς δεν έγινε το δημοψήφισμα το 2011, οι επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις το έδειξαν αυτό, ο λαός θα ψήφιζε το πρόγραμμα, που είχαμε φέρει και τα πράγματα σήμερα θα ήταν καλύτερα για τη χώρα”.
Στο μείζον θέμα της Κεντροαριστεράς και την πρόσφατη συνάντηση με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ο κ. Παπανδρέου είπε πως “δεν είχα ποτέ πρόβλημα να συναντηθώ και να συζητήσω για τα προβλήματα της χώρας με τον οποιονδήποτε. Συζητήσαμε με την κα Γεννηματά τη δυνατότητα να υπάρξει ένας δομημένος διάλογος γύρω από τον χώρο της Κεντροαριστεράς για να δούμε αν μπορεί να προκύψει μια κοινή πλατφόρμα”.
Παράλληλα, είπε πως “είχα τους λόγους μου για να φύγω από το τότε ΠΑΣΟΚ. Αν δεν δούμε κατάματα τα προβλήματα που μας έφεραν μέχρι σήμερα, το να βρεθούμε απλώς ψηφοθηρικά, δεν θα πείσει κανέναν και είναι κάτι που δεν με ενδιαφέρει”, συμπλήρωσε ο ίδιος.
“Να ξαναδούμε έναν οραματικό στόχο, μια προοδευτική πλατφόρμα για τη χώρα μας”, τόνισε ο επικεφαλής του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, ξεκαθαρίζοντας πως “είμαστε παρόντες στη διαδικασία του διαλόγου της ανασύστασης της Κεντροαριστεράς”.
Αναφορικά με τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι “πάρα πολύς κόσμος που ήταν στην Κεντροαριστερά, ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, σε αυτόν τον χώρο θα πρέπει να απευθυνθούμε, να προκαλέσουμε όλες τις δυνάμεις, που αυτοαποκαλούνται προοδευτικές να συμμετέχουν”. Πάντως, διευκρίνισε εκ νέου, πως “μας χωρίζουν βαθιές διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού δεν έχει πρόγραμμα για προοδευτικές μεταρρυθμίσεις”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου