Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Το Αγρίνιο κάποτε... με τον φακό του Γιώργου Ρίζου

Δύο υπέροχες φωτογραφίες ανήρτησε στην σελίδα μας στο facebook AGRINIO-OLD MEMORIES, ο Κώστας Ρίζος, γιός του αείμνηστου φωτογράφου Γιώργου Ρίζου.

Ο Κώστας έχει αρχίσει και ψηφιοποιεί το υλικό του πατέρα του.
Έχει δημιουργήσει και μία εκπληκτική σελίδα στο facebook, με φωτογραφικό υλικό του πατέρα του. Δείτε την σελίδα πατώντας ΕΔΩ.

Ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά: "Ουσιαστικά η "μαζική" ψηφιοποίηση μόλις ξεκίνησε. Περιμένουν κυριολεκτικά χιλιάδες αρνητικά και θετικά την σειρά τους - δουλειά ομάδας - την οποία με την βοήθεια της τεχνολογίας και φίλων θα περάσει αποκλειστικά από τα χέρια μου - με εκτίμηση την επόμενη 3ετία να έχει ολοκληρωθεί. Τα περισσότερα αρχεία είναι από μηχανές μεσαίου φορμά με τεράστια δυναμική αλλά και δυσκολία. Μείνετε συντονισμένοι..."

Απολαύστε λοιπόν την πόλη μας αρκετά χρόνια πριν....

Στην πρώτη φωτογραφία (επάνω) βλέπουμε την κεντρική πλατεία του Αγρινίου (πλατεία 21ης Απριλίου...τότε) κατά την περίοδο της δικτατορίας.


Στην δεύτερη φωτογραφία ο Γιώργος Ρίζος αποθανάτισε την λαϊκή αγορά, μισό αιώνα πριν.

Βρισκόμαστε στην σημερινή οδό Αθανασίου Ρήκα. Δεξιά η μάντρα είναι από το παλιό γκαράζ του Δημαρχείου. Εκεί σήμερα βρίσκεται μία παιδική χαρά. Αριστερά διακρίνονται τα κάγκελα του 3ου Δημοτικού Σχολείου.

Από Αγρίνιο Γλυκές Μνήμες

Σχόλιο Ζείδωρον:Με ιδιαίτερη συγκίνηση και χαρά παρακολουθούμε την προσπάθεια του γιού του αείμνηστου Γιώργου Ρίζου,αφού είχαμε την τιμή να συνεργαστούμε με τον εξαίρετο φωτογράφο,αλλά και οι συγκεκριμένες φωτογραφίες (πρέπει να είναι το 1970) είναι κομμάτι των παιδικών μας χρόνων στην πόλη του Αγρινίου.

Η δεύτερη μάλιστα από τη γειτονιά μας,στα πλατάνια στη Ντούτσαγα,έξω από το σχολείο μας!Η δε κεντρική μας πλατεία που 'χει αλλάξει τρία ονόματα μέχρι σήμερα  (Μπέλλου από τον δωρητή και Δήμαρχο,21ης Απριλίου από το καθεστώς και Δημοκρατίας από το μεταπολιτευτικό καθεστώς) ήταν και παραμένει... "νυφοπάζαρο"!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου