Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Δεν έμαθάν τίποτα από το κάζο – Άρχισαν πάλι τα παραμύθια! Λένε ξανά οτι θα… αλλάξουν την Ευρώπη

         
Το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε μέσω συνέντευξής του στην ιταλική εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα, ο συντονιστής του τμήματος ευρωπαϊκής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Παππάς,  ξεκαθαρίζοντας με κατηγορηματικό τρόπο πως ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι η μόνη δυνατότητα για να βγει η χώρα από την κρίση, αν υπάρχει, είναι στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα. Εντύπωση προκαλέι  η επαναφορά συνθηματικών δηλώσεων προ εξαμήνου περί αλλαγής της Ευρώπης ακόμα και μετά το κάζο που υπέστη η κυβέρνηση. 
«Τώρα το ξέρει και η Ευρώπη, η οποία προσπάθησε, με κάθε τρόπο, να σαμποτάρει αυτή την κυβέρνηση. Εμείς απαντήσαμε με το δημοψήφισμα και πετύχαμε μια συμφωνία η οποία μας δίνει χρήματα για να μπορέσει να δοθεί νέα ώθηση στην οικονομία και στην συζήτηση για το χρέος» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Παππάς και ξεκαθάρισε πως ο στόχος για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι διπλός και παραμένει απαράλλακτος: «Να κυβερνήσουμε την Ελλάδα και να αλλάξουμε την Ευρώπη και την νεοφιλελεύθερη κυβέρνησή της».
Το ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, υπεραμύνθηκε των επιλογών του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης στον τομέα της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές και της συμφωνίας που πέτυχαν, αφού σε ερώτηση που του έγινε για το αν αυτή είναι καλή η κακή, απάντησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια: «είναι μια συμφωνία καλύτερη από τις προηγούμενες, με μια αλλαγή στο θέμα του πρωτογενούς πλεονάσματος, η οποία, από μόνη της, αξίζει 20 δισεκατομμύρια ευρώ. Μια συμφωνία με την οποία διατηρήσαμε μέρος από τη δυνατότητα αυτόνομης λήψης αποφάσεων. Τους νόμους τους γράφουμε εμείς, δεν μας τους στέλνουν από τις Βρυξέλλες, σε αντίθεση με το παρελθόν».
Ο κ. Στέλιος Παππάς μίλησε και για τους συσχετισμούς με τη σημερινή Ευρώπη και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ στα… παρθενικά του βήματα στη διακυβέρνηση της χώρας: «κανένα κράτος από μόνο του, και καμία αριστερά έχει την δύναμη να ελέγξει την ταχύτητα με την οποία κινείται η οικονομία και η σύγχρονη συσσώρευση πλούτου. Για τον λόγο αυτό χρειάζεται μια διαδικασία και μια δημοκρατική επανάσταση, για να αντιμετωπισθούν οι δυνάμεις αυτές. Κάποιες χώρες, όπως η Γαλλία και η Ιταλία, κατά κάποιο τρόπο μας βοήθησαν, στην φάση αυτή».
Αίσθηση, πάντως, προκαλεί η κατηγορηματική θέση με την οποία ο κ. Παππάς απαντά στις εξελίξεις για τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και τίθεται απέναντι σε εκείνους που θεωρούν πως η έξοδος της χώρας από το ευρώ θα μειώσει τα… δεινά που προκαλούν τα μνημόνια, δείχνοντας πολύ χειρότερες συνέπειες, με γεωπολιτικό χαρακτήρα. «Σε σχέση με την διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ: «Η έξοδος από το Ευρώ, όπως θα ήθελαν κάποιοι, θα σήμαινε γεωπολιτική απομόνωση. Και τη φορά εκείνη που η χώρα έπραξε κάτι τέτοιο, μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, βυθίστηκε στον εμφύλιο. Δεν προσθέτω τίποτα άλλο».
Ο Ιταλός δημοσιογράφος της Λα Ρεπούμπλικα δεν παρέλειψε να ζητήσει από το ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και την άποψή του για το πώς προσέγγισε ο Αλέξης Τσίπρας, από ανθρώπινης πλευράς, την εξουσία: «Την ημέρα των εκλογών με ρώτησε: «μα εγώ πότε θα αρχίσω να ζω πραγματικά; Και το απάντησα: » ποτέ, αγαπητέ Αλέξη». Aπέδειξε ότι έχει πολιτική διαίσθηση και ότι είναι ρεαλιστής. Η δημοτικότητά του αυξήθηκε, είναι ένας από τους πέντε γνωστότερους πολιτικούς στον κόσμο. Και, πάνω από όλα, από το 1944 μέχρι σήμερα ήταν ο πρώτος ηγέτης της ελληνικής αριστεράς ο οποίος είπε ότι δεν αρκούσε η αντιπολίτευση αλλά έπρεπε να κυβερνήσουμε. Και το πράττει, και σήμερα, με ταπεινότητα, παρά την αποφασιστικότητα» τόνισε ο Στέλιος Παππάς και δεν έκρυψε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατέβαλε αρκετές προσπάθειες για να βάλει πιο ισχυρές ρίζες στα ενδιάμεσα σώματα της κοινωνίας και στην τοπική αυτοδιοίκηση, υπενθυμίζοντας ότι δεν διαθέτει ένα συνδικάτο που να βρίσκεται κοντά στο κόμμα.
Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/618163/stelios-pappas-diplos-o-stoxos-kai-aparallaktos#ixzz3jpGFvwg4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου