Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Την Παρασκευή η ορκωμοσία Αυτά είναι τα ονόματα της υπηρεσιακής κυβέρνησης

ypourgikoΟρκίστηκε η  υπηρεσιακή πρωθυπουργός η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου προκειμένου να σχηματίσει κυβέρνηση. Η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα ορκιστεί αύριο. Επίσης αύριο το βράδυ αναμένεται να θυροκολληθεί το προεδρικό διάταγμα διάλυσης της Βουλής που σηματοδοτεί και επισήμως την έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η λίστα με τα μέλη της υπηρεσιακής κυβέρνησης είναι σχεδόν έτοιμη και ήδη διαρρέουν τα ονόματα των υπουργών.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες το υπουργείο Εσωτερικών αναλαμβάνει ο Αντώνης Μανιτάκης, ενώ υπηρεσιακός υπουργός εργασίας θα είναι ο Αντώνης Ρουπακιώτης. Οι κ.κ. Μανιτάκης και Ρουπακιώτης ήταν υπουργοί και στην τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.
Υπουργός Οικονομικών θα αναλάβει ο Γιώργος Χουλιαράκης, ο οποίος συμμετείχε και στη διαπραγματευτική ομάδα. Υπουργός Εξωτερικών πιθανότατα θα οριστεί ο Πέτρος Μολυβιάτης.
Κυβερνητικός εκπρόσωπος θα είναι ο πρώην αναπληρωτής πρόεδρος και διευθυντής τηλεόρασης της ΝΕΡΙΤ, Ροδόλφος Μορώνης, ενώ ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ιωάννης Γιάγκος, θα είναι ο υπουργός Άμυνας, με το υπουργείο Παιδείας να αναλαμβάνει η Φρόσω Κιάου.
Ο Νίκος Χριστοδουλάκης ακούγεται για υπουργός Οικονομίας στη θέση του κ. Σταθάκη και ο πρώην πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ, Αντώνης Μακρυδημήτρης, για υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Επίσης, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος -μέχρι πρότινος υφυπουργός Δικαιοσύνης -, φαίνεται να προάγεται»  σε υπουργό Δικαιοσύνης, ενώ η  Άλκηστις Πρωτοψάλτη θα είναι η υπηρεσιακή υπουργός Πολιτισμού. Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Φίλιππος Τσαλίδης, ο οποίος το 2012 είχε έρθει σε πλήρη ρήξη με τον Αντώνη Σαμαρά, συζητείται για το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου