Ένταση επικράτησε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Θεσσαλονίκης, μεταξύ του δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη και του επικεφαλής της παράταξης της Χρυσής Αυγής, Αρτέμη Ματθαιόπουλου, με αφορμή της συζήτηση για τις προσφυγικές ροές που καταφτάνουν στην πόλη.

Όπως μεταδίδει το thestival.gr, αναφερόμενος στο θέμα του μεταναστευτικού και το σχέδιο που εκπονεί η διοίκηση του δήμου για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών, ο κ. Ματθαιόπουλος τόνισε ότι πρόκειται για λαθρομετανάστες και όχι πρόσφυγες. Μάλιστα, δεν δίστασε να χαρακτηρίσει λιποτάκτες τους Σύρους πρόσφυγες που εγκαταλείπουν την πατρίδα τους. «Είναι λιποτάκτες. Δεν πάνε να πολεμήσουν για την πατρίδα τους» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο χαρακτηρισμός αυτός προκάλεσε την αντίδραση πολλών δημοτικών συμβούλων αλλά και του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος του απάντησε ότι θα έπρεπε να ντρέπεται. «Η Χρυσή Αυγή είναι ένα καρκίνωμα στην ελληνική κοινωνία και συμβαίνει διότι περνάμε μια περίοδο παρακμής» σχολίασε ο κ. Μπουτάρης και πρόσθεσε: «Αυτό που είπες για τους πρόσφυγες ήταν προσβολή. Είναι ντροπή».

Στη συνέχεια, ένα άλλο σχόλιο του Γιάννη Μπουτάρη ήταν αρκετό για να ανάψουν τα αίματα. Αναφερόμενος στις πρακτικές που χρησιμοποιεί η Χρυσή Αυγή και τα στελέχη της, ο κ. Μπουτάρης χαρακτήρισε καργι@@λη τον Ηλία Κασιδιάρη, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του επικεφαλής της Ελληνικής Αυγής για τη Θεσσαλονίκη, τον οποίο και εγκάλεσαν οι υπόλοιποι σύμβουλοι επειδή ανέβασε τους τόνους. «Είναι η συνολική συμπεριφορά των Χρυσαυγιτών, όχι απλά η συμπεριφορά στα κοινοβουλευτικά θέματα. Ο καργιόλης ο Κασιδιάρης δεν χαστούκισε την Κανέλλη;» είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Μπουτάρης.

Σε μια προσπάθεια να ηρεμήσει τα πνεύματα, ο πρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, διέκοψε τη συνεδρίαση και η ένταση συνεχίστηκε ακόμη και μακριά από τις τηλεοπτικές κάμερες.