Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Tακτικισμοί απέναντι στην σκληρή πραγματικότητα Την απόλυτη κυβίστηση του κ. Τσίπρα, διαδέχονται τώρα οι επικίνδυνοι για τους Έλληνες και τη χώρα ακροβατισμοί του.

Την απόλυτη κυβίστηση του κ. Τσίπρα, διαδέχονται τώρα οι επικίνδυνοι για τους Έλληνες και τη χώρα ακροβατισμοί του.
Η σημερινή ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του, αποτελεί υπόδειγμα ανευθυνότητας και παντελούς απουσίας αλήθειας.
Μοναδικός στόχος του κ. Τσίπρα, να διαχειριστεί το απόλυτο ψεύδος στο οποίο κατέφυγε τα προηγούμενα πέντε χρόνια, αλλά και προεκλογικά.
Υποσχέθηκε να καταργήσει το μνημόνιο και υπέγραψε ένα νέο με ιδιαίτερα επαχθείς όρους, που δεν έχουν προηγούμενο, με κόστος δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ, αφού άφησε το προηγούμενο πρόγραμμα να λήξει γιατί τάχα «δεν ήθελαν τα χρήματα».


Ας εξηγήσει τώρα στους Έλληνες – τους νέους που πλήττονται από την ανεργία, τους σκληρά εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες που προσπαθούν να κρατήσουν με νύχια και με δόντια τις δουλειές τους, τους μικρούς και μεγάλους επιχειρηματίες που αδυνατούν να κάνουν ακόμη και μια ηλεκτρονική τραπεζική συναλλαγή με το εξωτερικό, πως και γιατί φτάσαμε στα capital controls στις υποχρεωτικές άδειες και απολύσεις, αν όχι από μικροκομματικό τακτικισμό απέναντι στην σκληρή πραγματικότητα, που παρίστανε ότι δεν καταλάβαινε.
Ο κ. Τσίπρας, για να καλύψει τα «χθεσινά» ψεύδη και τις σημερινές επιλογές του, επιχειρεί να οικοδομήσει μια αφήγηση που έχει τόση σχέση με την πραγματικότητα, όσο τα ψεύδη που έλεγε προεκλογικά με το μνημόνιο που υπέγραψε μετεκλογικά αλλά και μεταδημοψηφισματικά.
Και καταφεύγει ακόμη και σε πυροτεχνήματα, που ελλοχεύουν τον κίνδυνο μιας φωτιάς για την πορεία της χώρας και το μέλλον των Ελλήνων.
Θέλει να ξεπεράσει το εσωκομματικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει, μετατρέποντας το για μία ακόμα φορά σε εθνικό κίνδυνο.
Θέλει να κάνει εσωκομματικό δημοψήφισμα.
Μα έκανε δημοψήφισμα και το «κέρδισε».
Τώρα, επιχειρεί να πάρει το αντίθετο ακριβώς αποτέλεσμα!
Θα επρόκειτο περί κωμωδίας, αν το διακύβευμα δεν ήταν μια εθνική υπόθεση.
 
Και ένα ερώτημα:
Πόση κακή αντιγραφή κειμένων του Γιώργου Παπανδρέου θα κάνει ακόμη;
Πολύ περισσότερο που δεν διακατέχεται από το παραμικρό μεταρρυθμιστικό πνεύμα. Το μοναδικό πνεύμα από το οποίο έχει ανάγκη η χώρα και έχει καθήκον ως Πρωθυπουργός να διασφαλίσει, σε συνεννόηση με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις του τόπου, αλλά και με τη συμμετοχή των Ελλήνων.
Όλα τα άλλα, μόνο ζημίες προκαλούν και μάλιστα, ανεπανόρθωτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου