Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Αλεξιάδης: Αμετάβλητος ο ΕΝΦΙΑ για το 2015...

Αμετάβλητος θα παραμείνει τελικά ο ΕΝΦΙΑ το 2015 και οι οποίες αλλαγές θα επέλθουν το 2016 όπως δήλωσε νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, σε συνέντευξη Τύπου.

Ο...
υπουργός χθες, είχε αναφέρει ότι θα υπάρξουν αλλαγές στον φόρο ακινήτων, ωστόσο σήμερα, Τετάρτη, υπογράμμισε πως οι δημοσιονομικές ανάγκες δεν επιτρέπουν αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ του 2015 ή αναπροσαρμογή στις αξίες βάσει των οποίων υπολογίζεται. Σύμφωνα με το ίδιο οι αλλαγές στον φόρο ακινήτων θα επικεντρωθούν στο να πέσει μεγαλύτερο βάρος στις υψηλότερες περιουσίες, αν και παραμένει μεγάλο ερώτημα αν οι ιδιοκτήτες μπορούν να σηκώσουν επιπλέον βάρη αφού με δυσκολία πληρώνουν τον ΕΝΦΙΑ και τον συμπληρωματικό φόρο. Όπως εξήγησε ο ΕΝΦΙΑ περιλαμβάνει δυο φόρους και οι αλλαγές εξετάζονται στον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ που υπολογίζεται με βάση την αξία της ακίνητης περιουσίας.

Ο κ. Αλεξιάδης αναφέρθηκε και στο θέμα των αδήλωτων ταμειακών μηχανών για τις οποίες όπως είπε υπάρχουν ενδείξεις εμπλοκής φοροτεχνικών.

Ακόμη επιβεβαίωσε πληροφορίες που ανέφεραν πως μια ημέρα την εβδομάδα οι εφορίες θα είναι κλειστές στο κοινό προκειμένου οι υπάλληλοι των εφοριών να διατίθενται για έλεγχους στην αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου