Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Προτείνω έκτακτο συνέδριο τον Σεπτέμβριο... ...και εσωκομματικό δημοψήφισμα την ερχόμενη Κυριακή... 
...και εσωκομματικό δημοψήφισμα την ερχόμενη Κυριακή...
«Προτείνω στην Κεντρική Επιτροπή ένα ανοιχτό, δημοκρατικό έκτακτο συνέδριο τον Σεπτέμβριο, ώστε να απαντήσουμε συλλογικά στα κρίσιμα ερωτήματα», τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

Πρότεινε να αποφασιστεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και...
μίλησε για ρήγματα στην ΚΟ του κόμματος και τονισε ότι είναι λάθος να τα διευρύνει κανείς. «Υπάρχουν σύντροφοι που επιμένουν ότι πρέπει σήμερα να παρθούν όλες οι αποφάσεις. Υπάρχει η άποψη που δεν αποδέχεται την ανάλυσή μου και θεωρεί ότι υπήρχε εναλλακτική επιλογή. Που θεωρεί ότι υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο μέσα από την ακύρωση της συμφωνίας. Απόλυτα θεμιτό αυτό το σχέδιο να κατατεθεί και να εξηγηθεί και για τους όρους. Αν πράγματι πολλοί θεωρούν ότι το κόμμα πρέπει να πάρει απόφαση τώρα για να εμποδιστεί η συμφωνία, ότι υπάρχει εναλλακτική, αυτή η άποψη δεν μπορεί να περιμένει να κριθεί στο έκτακτο συνέδριο. Αν είναι έτσι αυτή την κρίσιμη απόφαση, στο αν είναι πλαστός ή όχι ο εκβιασμός. Προτείνω αυτή η απόφαση που δεν αφορά τους συσχετισμούς μεταξύ μας, αφορά τη χώρα, τα λαϊκά στρώματα, τον τόπο, τότε αυτή την απόφαση να μην την υποτιμήσουμε. Να τη λάβουμε απευθυνόμενοι στη βάση του κόμματος διοργανώνοντας με σύντομες διαδικασίες δημοψήφισμα την ερχόμενη Κυριακή».

«Όποια και αν είναι η απόφαση των μελών μας να συμφωνήσουμε ότι πρέπει να δεσμευτούμε ότι θα γίνει σεβαστή. Ότι θα σταματήσει αυτός ο παραλογισμός στην Κοινοβουλευτική μας Ομάδα. Δεν υπάρχουν περισσότερο, ή λιγότερο Αριστεροί. Περισσότερο, ή λιγότερο επαναστάτες», ανέφερε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου