Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Μέχρι και ελικόπτερα θα σηκώσουν για την προστασία των τροϊκανων...

Από το Γενικό Λογιστήριο άρχισε το "ξεσκόνισμα" η Τρόικα
"Aστακός" το ΧΙΛΤΟΝ...
Σε σταδιακή εφαρμογή μπήκε από το βράδυ της Κυριακής το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για τη φύλαξη της τρόικας.
Τεχνικά κλιμάκια, ομάδες εργασίας άλλα και στελέχη των τριών θεσμών, με το που πατάνε το πόδι τους στην Αθήνα μπαίνουν στην...
ζώνη υψηλής επιτήρησης, ελέγχονται όλες οι διαδρομές και οι κινήσεις τους ενώ το σχέδιο της Αστυνομίας θα κορυφωθεί όταν φθάσουν στην Ελλάδα οι τρεις επικεφαλής κάτι που αναμένεται να γίνει μέσα στις επόμενες ήμερες.

Τα 54 άτομα που έφθασαν στην Αθήνα, θα ζουν κάτω από την ομπρελά μιας ειδικής ομάδας αστυνομικών και αναμένεται καθημερινά για τις μετακινήσεις και τα ραντεβού τους να ενεργοποιείται ένας μηχανισμός που θα ξεπερνά τα 250 άτομα.

Το συγκεκριμένο δίχτυ προστασίας, θα αποτελείται από αστυνομικούς της Τροχαίας και της Αντιτρομοκρατικής μέχρι ομάδες της ΕΚΑΜ, ελικόπτερα και συνοδευτικά οχήματα που θα αναλαμβάνουν με διακριτικότητα και χωρίς να γίνονται αντιληπτά να επιτηρούν τις κινήσεις των μελών της τρόικας. Σύμφωνα με πληροφορίες κεντρικό σημείο των μέτρων είναι το ξενοδοχείο Χίλτον. Εκεί όπου θα υπάρχουν δυνάμεις των ΜΑΤ άλλα και αστυνομικοί με πολιτικά στους χώρους που θα διαμένουν που θα φθάνει ακόμη και σε "αποκλεισμούς" σημείων όπου θα έχουν καταλύσει οι ομάδες εργασίας.

Μάλιστα, υπάρχει σχέδιο για το πως θα πρέπει να αντιδράσουν οι αστυνομικοί σε περίπτωση που υπάρξει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ξενοδοχείο που θα διαμένουν στελέχη της τρόικας, ενώ υπάρχει και μέριμνα αν τυχόν υπάρξει πρόβλημα κατά τη διάρκεια των μετακινήσεων των στελεχών ή των συναντήσεων που θα έχουν με Έλληνες αξιωματούχους. Μιλώντας στο protothema.gr αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, τόνισε πως τα μέτρα θα είναι δρακόντεια άλλα διακριτικά, ενώ δεν υπάρχει καμιά ένδειξη για δημιουργία εκτρόπων ή θερμών επεισοδίων στα σημεία όπου θα κινούνται οι τροικανοι. Αξίζει να τονισθεί ότι το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ θα κορυφωθεί όταν θα έρθουν στην Ελλάδα οι τρεις επικεφαλής οι οποίοι θα διαθέτουν προσωπικούς σωματοφύλακες, ειδικά αυτοκίνητα για τις μετακινήσεις τους ενώ στη σύσκεψη που θα γίνεται το βράδυ στο αρχηγείο, θα τροποποιείται καθημερινά το πρόγραμμα ανάλογα με την ατζέντα των επαφών.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου