Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Δεν υποσχεθήκαμε "περίπατο στο δάσος"... Δεν είπαμε στις εκλογές ότι θα καταργήσουμε τα μνημόνια με ένα νόμο.

TSIPRAS


Δεν είπαμε στις εκλογές ότι θα καταργήσουμε τα μνημόνια με ένα νόμο.
Tι είπε για διαφωνούντες...
«Πριν από τις εκλογές, εγώ δεν είπα ότι θα σκιστούν τα μνημόνια με έναν νόμο και κανένας δεν το είπε. Δεν υποσχεθήκαμε στον ελληνικό λαό "περίπατο στο δάσος", ότι θα είναι όλα εύκολα. Μην αναφερόμαστε σε μία ομιλία του 2012 αποσπασματικά. Τα δεδομένα ήταν...
διαφορετικά πριν τις εκλογές. Να αφήσουμε το πλαίσιο μίας λαϊκιστικής προσέγγισης. Είχαμε προγραμματικό πλαίσιο και μέσα σε αυτό είπαμε ότι θα διαπραγματευθούμε σκληρά, που το κάναμε», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.
Παράλληλα, έκανε απολογισμό των έξι μηνών διακυβέρνησης, ξεκινώντας από τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους και την κατάληξή τους. «Μέσα σε αντίξοες συνθήκες αναδείξαμε το δίκαιο ενός λαού» δήλωσε στο "Κόκκινο", υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να κάνουμε νηφάλια αποτίμηση, χωρίς να μαστιγώνουμε τους ίδιους μας τους εαυτούς. Πρέπει να είμαστε περήφανοι για τη μάχη που δώσαμε».

«Ψηφίσαμε νόμο για ανθρωπιστική κρίση, καταφέραμε να αποκαταστήσουμε μεγάλες κοινωνικές αδικίες, ψηφίσαμε τον νόμο για τις 100 δόσεις "κόντρα στους θεσμούς", είχαμε τη δυνατότητα να ψηφίσουμε προοδευτικούς νόμους πέρα από το δημοσιονομικό πλαίσιο. Πήραμε πρωτοβουλίες σε ασφυκτικό περιβάλλον, την ώρα που διαπραγματευόμαστε. Ας μην μηδενίζουμε το έργο της κυβέρνησης», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Οι συσχετισμοί ωστόσο ήταν τόσο ετεροβαρείς που διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα» παραδέχθηκε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ωστόσο ότι «αυτό που μένει ωστόσο είναι ότι η Ευρώπη μετά τη διαπραγμάτευση της Ελλάδας δεν είναι η ίδια», αναφερόμενος στη σφοδρή κριτική που δέχεται πλέον η Γερμανία για τη στάση απέναντι στην Ελλάδα.

«Ο δρόμος που έχουμε μπροστά μας είναι είτε η απομείωση, είτε η διαγραφή του χρέους ώστε η χώρα να έχει δημοσιονομικό περιθώριο, ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας.

 Oταν η κουβέντα έφτασε στο δημοψήφισμα, ο πρωθυπουργός ειπε μεταξύ άλλων: «Εγώ δεν βγήκα να πω στον ελληνικό λαό ότι κάνω δημοψήφισμα "για να σε βγάλω από το ευρώ". Επιχειρείται τώρα μια λαθροχειρία. Ο ελληνικός λαός δεν ψήφισε για έξοδο από το ευρώ».

Ερωτηθείς κατά πόσο η διαπραγμάτευση αποτέλεσε αποκλειστικά θέμα του πρωθυπουργού και εάν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ενημέρωση, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «το κόμμα είχε απόλυτη σύνδεση με τα κυβερνητικά όργανα. Και το κόμμα, αλλά και την κυβέρνηση, η κοινωνία, ο ελληνικός λαός τα ξεπέρασε» πρόσθεσε.

Παράλληλα, με σαφείς αιχμές προς το εσωτερικό του κόμματος αλλά και το εκπεφρασμένο αίτημά του για «συγχρονισμό» του κοινωνικού ΣΥΡΙΖΑ με τον κομματικό, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «η εικόνα που δίνεται στην κοινωνία είναι ότι υπήρχε προσπάθεια διαπραγμάτευσης που κάποιοι παρακολουθούσαν γκρινιάζοντας ενώ η κοινωνία ήθελε να ενισχύσει την κυβέρνηση»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου