Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Kαι το ΠΑΣΟΚ με Δένδια για τα δάνεια-παρών ο Θ. Μωραϊτης


Σειρά ζητημάτων, όπως, μεταξύ άλλων, για τις ρυθμίσεις των στεγαστικών δανείων που δεν εξυπηρετούνται και το σχεδιασμό για τα «κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια», τέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ με τον υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Δένδια και τον υφυπουργό Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, στη συνάντηση συζητήθηκαν οι απόψεις και προτάσεις του υπουργείου για το θέμα των ρυθμίσεων των στεγαστικών δανείων που δεν εξυπηρετούνται.
Μετά από πρόταση του ΠΑΣΟΚ, συμφωνήθηκε ότι στο τελικό σχέδιο είναι αναγκαίο να συμπεριληφθεί και διάταξη για την συνέχιση της προστασίας της πρώτης (κύριας) κατοικίας των δανειοληπτών.

Επιπλέον, συζητήθηκε ο σχεδιασμός του υπουργείου για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια και ειδικότερα η προώθηση ευνοϊκών διατάξεων για τις ρυθμίσεις των μη εξυπηρετούμενων δανείων, ιδιαίτερα για μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ακόμα συζητήθηκε το πλαίσιο των αλλαγών στον Πτωχευτικό Κώδικα και η αντιμετώπιση προβλημάτων του θεσμικού πλαισίου, όπως η συνεννόηση των πιστωτών, οι εξωδικαστικές διαδικασίες και η διαμόρφωση ενιαίου σχεδίου με την συμμετοχή των φορολογικών αρχών και των ασφαλιστικών φορέων, έτσι ώστε να υπάρξει ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων των επιχειρήσεων με «κόκκινα» δάνεια.
Επίσης, συζητήθηκε η ανάγκη για τη στήριξη των επιχειρήσεων, που έχουν σταθεί όρθιες την περίοδο της κρίσης, αποπληρώνοντας τις υποχρεώσεις τους, αλλά ταυτόχρονα υφίστανται και τις συνέπειες της κρίσης.
Στο ίδιο πλαίσιο συζητήθηκαν προτάσεις για θετικές παρεμβάσεις στήριξης των επιχειρήσεων, οι οποίες, όμως, προϋποθέτουν και συμφωνία με την ΕΕ. Επιπλέον, αντηλλάγησαν απόψεις για την ενεργοποίηση του «ταμείου» για την Ανάπτυξη και την χρηματοδότηση επενδύσεων επιχειρήσεων που έχουν δυναμική.
Τέλος, τέθηκε το θέμα της επαναφοράς της υποχρεωτικής παρακράτησης εισφορών για τα Επιμελητήρια και της εξεύρεσης πρόσθετων λύσεων οι οποίες θα εξασφαλίσουν την βιωσιμότητά τους. Προς αυτή την κατεύθυνση συμφωνήθηκε η δημιουργία κοινής Επιτροπής από το Υπουργείο Ανάπτυξης και εκπροσώπων των Επιμελητηρίων, η οποία θα ολοκληρώσει το έργο της σε ένα μήνα.
Την αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ αποτελούσαν ο Γραμματέας της Κ.Ο. Π. Ρήγας, ο υπεύθυνος Ανάπτυξης της Κ.Ο. Θ. Μωραΐτης, ο Γραμματέας Ανάπτυξης Α. Παπαρσένος, ο εκπρόσωπος Τύπου Δ. Καρύδης και ο υπεύθυνος Παρακολούθησης Κυβερνητικού Έργου Χ. Πρωτόπαπας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.imerisia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου