Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Εμπρησμός η φωτιά στη Χρυσοβίτσα-η κατάσταση των τραυματιών πυροσβεστών

epi-dasiki-pyrkagia1‏        

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Ρίου νοσηλεύεται ο 53χρονος πυροσβέστης από το Καινούργιο, του Πυροσβεστικού Κλιμάκιου Θέρμου που τραυματίστηκε σοβαρά από μεγάλη ποσότητα νερού που δέχθηκε με ορμή από πυροσβεστικό αεροσκάφος μαζί με έναν συνάδελφο του, 49 ετών από το Αγρίνιο, κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της φωτιάς στην Χρυσοβίτσα του Θέρμου.
Και οι δυο πυροσβέστες τραυματίστηκαν αλλά η κατάσταση του ενός ήταν σοβαρή και κρίθηκε απαραίτητη η οργάνωση μεγάλης επιχείρησης για την μεταφορά του στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου. Είναι αξιοσημείωτο πως στο γραφείο του Διοικητή του νοσοκομείου κ. Μπονάνου  συντόνιζαν την όλη επιχείρηση τόσο ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Κατσιφαρας, όσο και ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Διδασκάλου, μαζί με τον διοικητή του ΕΚΑΒ κ. Μπαράκο και τελικά με ταχύτητα και ασφάλεια με την συνδρομή Super Puma o τραυματίας μεταφέρθηκε στο Ριο, όπου διασωληνωμένος νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ο πυροσβέστης φέρει θλαστικά τραύματα και η κατάσταση του χαρακτηρίζεται σταθερή.
Ελαφρύτερα τραυματίας νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Αγρινίου ο 49χρονος συνάδελφος του που επίσης τραυματίστηκε στην κατάσβεση της φωτιάς στη Χρυσοβίτσα από την ρίψη νερού από Kάναντερ. Φέρει σύμφωνα με πληροφορίες επίσης θλαστικά τραύματα στο κεφάλι και το γόνατο και δεν διατρέχει κίνδυνο.
Στο μέτωπο της φωτιάς τώρα, όλα δείχνουν πως πρόκειται για άλλον έναν εμπρησμό στην περιοχή, αφού η φωτιά ξεκίνησε ταυτόχρονα από δυο διαφορετικές εστίες σε δυο λόφους. Συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και προς το παρόν βρίσκεται σε σχετική ύφεση, ενώ έχουν καεί 60 στρέμματα δασικής θαμνώδους έκτασης.
koi-staraka-fotia-xrysovitsaΝα σημειωθεί πως στο σημείο της φωτιάς βρέθηκε το απόγευμα και η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά ( στη φωτο με τον Διοικητή της Π.Υ. Αγρινίου κ. Μπόκα), που ενημερώθηκε για την εξέλιξη της και συντόνισε  την συνδρομή της Περιφέρειας στην κατάσβεση.
Νωρίτερα η κ. Σταρακά βρέθηκε στο Κέντρο Υγείας Θέρμου και ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του ενός τραυματία πυροσβέστη. Nα σημειωθεί πως ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας στην Αιτωλοακαρνανία τέθηκε αμέσως σε ετοιμότητα με μηχανήματα, υδροφόρες φορτωτές κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου