Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

H ώρα της κρίσης για τους υπαλλήλους που «ξάφρισαν» το ΙΚΑ Καλλιθέας

        
epi-ika
Ανάμεσα στους κατηγορουμένους η  υπάλληλος από την Γουριώτισσα  του δήμου Αγρινίου και ο σύζυγός της .
Περισσότερο από ένα χρόνο μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης κι ενώ οι εμπλεκόμενοι εξακολουθούσαν να λαμβάνουν μέρος του μισθού τους ακόμα και μέσα στη φυλακή, ανακοινώθηκε ηημερομηνία έναρξης της δίκης για τους δημόσιους υπάλληλους που δημιούργησαν τρύπα 11 εκατ. ευρώ στο ΙΚΑ Καλλιθέας.
Οι έξι υπάλληλοι του ΙΚΑ και οι σύζυγοι δύο εξ αυτών θα καθίσουν στις 22 Ιουλίου στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, αφού με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών (υπ. αριθμόν 1279/2013) διατάσσει την παραπομπή σε δίκη των εμπλεκομένων οκτώ κατηγορούμενων.
Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, οι έξι γυναίκες, που εργάζονταν επί σειρά ετών στο ΙΚΑ Καλλιθέας, φέρονται να χορηγούσαν σε ασφαλισμένους που δεν δικαιούνταν, καθώς δεν πληρούσαν τις νόμιμες προδιαγραφές, διάφορα υψηλά επιδόματα. Στο κατηγορητήριο αναφέρεται, ότι η παράνομη δραστηριότητα των έξι υπαλλήλων αφορά την περίοδο 2003- 2012.
Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, στο εδώλιο θα καθίσουν οι Ελένη Μπουραζάνη, Χριστίνα Πατεράκη, Χρυσούλα Φέρρα, Μυρσίνη Θωμάκου, Χριστίνα Σουρίδη, Κων/νος Καραΐσκος, σύζυγος της Ε. Μπουραζάνη, Παναγιώτης-Αλέξανδρος Αιματίδης, σύζυγος της Χρυσούλας Φέρρα και Περσεφόνη Νασοπούλου.
Στους οκτώ κατηγορουμένους αποδίδονται κατά περίπτωση κατηγορίες που αφορούν στα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφίας, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και της απάτης.
Με πληροφορίες από το iefimerida.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου