Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Αιχμηρή και η απάντηση της ΕΑΣ στον Ρόκο

        
epi-fotovoltaika1Mετά τη σκληρή χθεσινή κριτική του προέδρου του ΤΕΕ Κ. Ρόκου για τη στάση του προέδρου της ΕΑΣ Θ.Κουτσουπιά στο θέμα των αγροτικών φωτοβολταϊκών, δεν άργησε να έρθει η απάντηση της ΕΑΣ. Ουσιαστικά επικρίνει τον Κ.Ρόκο για επιλεκτική μνήμη αναφέροντας τα εξής:
Σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα, η ΕΑΣ Αγρινίου στηρίζει έμπρακτα τον τόπο και κυρίως την προσπάθεια που γίνεται για τα φ/β των αγροτών. Αυτό το γνωρίζουν οι αγρότες –μέλη μας και αποδεικνύεται και από την μεγαλειώδη συγκέντρωση-διαμαρτυρία που πραγματοποιήσαμε πρόσφατα στην Αθήνα και επέφερε θετικά αποτελέσματα αφού τελικά ο αρμόδιος υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Παπαγεωργίου εξαίρεσε τα αγροτικά φωτοβολταϊκά από την προσαύξηση της έκτακτης εισφοράς.
Αυτός που προσπάθησε λοιπόν να εγκλωβίσει τους αγρότες δεν ήταν ο πρόεδρος της ΕΑΣ Θ. Κουτσουπιάς, αλλά ο πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτ/νίας, Κωσταντίνος Ρόκκος, αφού «εμπαίζει τον Αγρινιώτικο λαό και κυρίως τους αγρότες» και δεν τήρησε ούτε μία φορά τα όσα ο ίδιος έχει δηλώσει και υποστηρίξει κατά το παρελθόν, λέγοντας ότι «Η επένδυση σε φωτοβολταϊκούς σταθμούς παραγωγής ηλ/κής ενέργειας είτε ο επενδυτής είναι αγρότης είτε όχι και ασχέτως μεγέθους, πρόκειται για τεχνικό έργο που απαιτεί την τεχνική υποστήριξη Μηχανικού και που σε αυτόν μόνο μπορεί να ανατεθεί η μελέτη – επίβλεψη και η έκδοση ανάλογων αδειών που τυχόν απαιτούνται» και όχι μόνο δεν απέτρεπε τους αγρότες να ασχοληθούν με τα φ/β, αντιθέτως δε, τους παρότρυνε να ασχοληθούν και τους υποδείκνυε που να απευθυνθούν. Μάλιστα λίγους μήνες αργότερα το Περιφερειακό Τμήμα του Ν. Αιτωλοακαρνανίας προχώρησε στη διοργάνωση ημερίδας με αντικείμενο τους φωτοβολταϊκούς σταθμούς.
Αυτά κ. Πρόεδρε του ΤΕΕ Αιτ/νίας τα ενθυμίστε ή έχετε επιλεκτική μνήμη;;; Και αναρωτιόμαστε…. Είμαστε εμείς που εγκλωβίσαμε και κοροϊδέψαμε τους αγρότες η εσείς που δεν σταθήκατε ποτέ στο πλευρό τους, απλά ενδιαφερθήκατε μόνο για το πώς θα αποκτήσετε πελάτες για να κάνετε πλιάτσικο, όπως για παράδειγμα, ζητώντας από τους παραγωγούς να πληρώσουν έως και 1500€ επιπλέον για τις εγκρίσεις εργασιών μικρής κλίμακας.
Γιατί τότε δεν λέγατε την αλήθεια αν την γνωρίζατε;;; Επειδή σας ενδιαφέρει μόνο να δημιουργείται κοινωνικό αυτοματισμό βάζοντας τις κοινωνικές ομάδες την μια απέναντι στην άλλη;;
Έχετε κατέβει από το γραφείο σας να πάτε στα χωριά να δείτε τι γίνεται; Έχετε συνειδητοποιήσει ότι σε λίγο καιρό η περιοχή θα αποκτήσει μεγαλύτερο αριθμό ανέργων και θα οδηγηθούμε στην εξαθλίωση;;; διότι υπάρχουν ακόμη πολλοί «βιαστές» της Αιτ/νίας και της

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου