Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Mε στιχους "τελείωσε" τον Σταμάτη...

Με στίχους του Μανώλη Αναγνωστάκη ο Παύλος Μοσχολιός έδωσε την καλύτερη απάντηση στο χθεσινο παραλήρημα Σταμάτη. Ενα παραλήρημα που όπως μαθαίνουμε, ενόχλησε πρώτους και καλύτερους τους βουλευτές που τον παρακολουθουσαν άναυδοι και μετά έφυγαν αρον-αρον...

Στην μεγάλη του συγκέντρωση σημερα, ο Παύλος Μοσχολιός είπε: "Την Κυριακή ο λαός μας μίλησε. Η μεγάλη νίκη της 7ης Νοεμβρίου φαίνεται ότι ενόχλησε κάποιους. Ευτυχώς λίγους. Σε αυτούς θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα με τα λόγια του μεγάλου μας ποιητή και στοχαστή Μανώλη Αναγνωστάκη: Φοβάμαι αυτούς που με καταλερωμένη τη φωλιά τους πασχίζουν να βρουν τώρα λεκέδες στη δική μας». 

Αυτά ήταν, μεταξύ άλλων, μερικά από τα λόγια του υποψήφιου δημάρχου Αγρινίου, Παύλου Μοσχολιού στη μεγάλη συγκέντρωση της 12ης Νοεμβρίου στην Πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο, που σφράγισε την προεκλογική εκστρατεία για το Δήμο Αγρινίου.
Για να συνεχίσει: «Έχουμε πίσω μας ένα κρυστάλλινο παρελθόν, μια διάφανη και δημιουργική διαδρομή, μια πορεία συνέπειας λόγων και έργων, γιατί αντιλαμβανόμαστε την πολιτική σαν μια υπόθεση του συνόλου των πολιτών, των οργανώσεων, των κοινωνικών ομάδων που διακατέχονται από πάθος, από αγάπη, από διάθεση προσφοράς για το κοινό αγαθό κι όχι σαν βήμα εξυπηρέτησης προσωπικών συμφερόντων.»


Ο Παύλος Μοσχολιός αφού ευχαρίστησε τον κόσμο που συγκεντρώθηκε για τη συγκινητική παρουσία και τη συμμετοχή τόνισε: «Την Κυριακή ο λαός μας μίλησε. Οι πολίτες του Νέου Δήμου έβαλαν ψηλά τον πήχη και έστειλαν προς κάθε κατεύθυνση το δικό τους μήνυμα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι μας τίμησαν με την ψήφο τους, αλλά και όλους όσοι για τους δικούς τους ξεχωριστούς λόγους εκφράστηκαν διαφορετικά. Νιώθουμε υπερηφάνεια για τη μεγάλη αποδοχή του έργου, των θέσεων, του Προγράμματος και των επιλογών μας. Γιατί ο λαός μας έχει και μνήμη και κρίση. Αναγνωρίζει ότι την τετραετία που πέρασε κάναμε σημαντικό έργο για την Πόλη μας. Έργο που είναι ορατό όχι μόνο στους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες του Δήμου μας. Αναγνωρίζει ότι ως Δήμαρχος, υπηρέτησα με συνέπεια το κοινό καλό, ότι είχα και έχω όραμα για την πόλη και λειτούργησα πάντοτε με κανόνες, αρχές και αξίες. Αφουγκράστηκα τις αγωνίες και τα προβλήματα όλων των κοινωνικών ομάδων, αλλά και του κάθε πολίτη χωριστά, και συμμετείχα στις προσπάθειες εξεύρεσης αλλά και διεκδίκησης λύσεων. Όλοι μαζί, αγωνιστήκαμε και πετύχαμε να δημιουργήσουμε τον 15ο σε πληθυσμό Δήμο της Χώρας. Αξιοποιήσαμε και ενισχύσαμε το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου, χωρίς εργασιακές ομηρίες, και οικοδομήσαμε σχέσεις ασφάλειας και εμπιστοσύνης»
Δεν παρέλειψε, δε, να εκφράσει τη συγκίνησή του γιατί όπως είπε: «Τη  συγκίνηση που μου χαρίζει η παρουσία σας, η αναγνώριση και η εμπιστοσύνη σας. Σήμερα, από δω, απ’ τη μαρτυρική πλατεία, την πλατεία του Αβραάμ Αναστασιάδη, του Χρήστου Σαλάκου και του Πάνου Σούλου, στέλνουμε ένα ισχυρό πολιτικό μήνυμα σ’ αυτούς που παραχαράσσουν τους κανόνες της πολιτικής και της ευπρέπειας. Ότι το προοδευτικό κίνημα θα προχωρήσει ενωμένο, γιατί έχει ένα λαμπρό παρελθόν, ένα δυναμικό παρόν και ένα ελπιδοφόρο μέλλον.
Θα προχωρήσουμε όλοι μαζί, ενωμένοι, αγρότες, εργαζόμενοι, επαγγελματίες, επιστήμονες, άνθρωποι των γραμμάτων και του πολιτισμού, τα νιάτα του  τόπου μας.
Θα είμαστε μαζί, κάθε μέρα, στο μετερίζι μιας ωραίας και μοναδικής αποστολής Να κάνουμε το νέο μας Δήμο Πρωτοπόρο. Πρώτο σε ανάπτυξη, σε κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, στην απασχόληση και την καινοτομία, στον πολιτισμό και τον αθλητισμό».
Κλείνοντας ο κ. Μοσχολιός ζήτησε τη μαζική συμμετοχή των πολιτών για την μεγάλη νίκη της 14ης Νοεμβρίου γιατί όπως είπε «Η υπόθεση του Δήμου μας δεν περιορίζεται μόνο στο Δημοτικό Συμβούλιο και τον Δήμαρχο. Είναι κοινή υπόθεση και ευθύνη όλων μας. Μαζί θα προχωρήσουμε στον Ωραίο Αγώνα, για το Νέο Κύκλο Ανάπτυξης και Ανάδειξης της Πόλης μας.
Για έναν σύγχρονο ευρωπαϊκό Δήμο όπου θα ζήσουν, θα εργαστούν και θα δημιουργήσουν τα παιδιά μας. Την Κυριακή δίνουμε την τελική απάντηση. Κάνουμε το μεγάλο βήμα. Ολοκληρώνουμε τη μεγάλη Νίκη. Νίκη του Αγρινίου. Νίκη των πολιτών του»

3 σχόλια:

  1. ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑ.
    "ΕΤΟΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΑΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ" ΟΧΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΣΑΜΕ ΑΛΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΠΑΡΑΚΙΚΟΤΡΑΓΟΥΔΑ ΑΠΟ ΤΡΥΦΕΡΕΣ ΥΠΑΡΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΒΛΟΣΥΡΟΥΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Κεραμιδόγατε επιστρέφω μετά τις εκλογές για το σχολιάκι μου όπως είχα υποσχεθεί στις 9 Νοεμβρίου σε άλλο άρθρο σας και σήμερα θα αναφερθώ σε μία ΜΕΓΑΛΗ χαμένη των εκλογών: την προπαγανδίστρια κυρία Κουταμάρα μας...
    Μία ο Μοσχολιός, μία ο ΠιΚατσου, μία ο Τάνταρος μαζευτήκαν όλα μαζί και έχασες τα αβγά και τα πασχάλια σε αυτές τις εκλογές κυρία Κουταμάρα μας! Και όχι τίποτα άλλο, τώρα έχεις απέναντι σου και την αδερφή, τον Θάνο, την Σόφη και τώρα που δεν βγήκε ο Αποστολάκης και δεν σου έκατσε του Σταμάτη, θα τρέχεις να βρείς γραφείο να βγάλεις το ψωμάκι σου καημένη... Σε βλέπω να τρώς "μεγαλοπρεπώς" εκεί που έφτυνες!
    Έρχονται δύσκολοι καιροί κυρία Κουταμάρα μας!
    Ήδη η αδερφή, το "Αγορίτσι" ντε, ακονίζει τα μαχαίρια του και σε περιμένει με άγριες διαθέσεις!!! Θα μας προσφέρετε ωραίο θέαμα και οι δυο σας τις ερχόμενες μέρες... Άσε που έχεις γίνει κόκκινο πανί σε πολλά στελέχη της Ν.Δ.!
    Κουταμάρα γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος: χαχααχααχαχαχαχαχα

    Στον τόπο μας υπάρχει μια σοφή παροιμία: "Θα το φέρει ο Βλάχος το τυρί". Μήπως την ξέρετε κυρία Σάρα Μάρα Κουταμάρα?

    Με πολλά φιλιά και τυριά
    Ο "Βλάχος"

    Υ.Γ. Όσον αφορά το αγορίτσι και πολλούς άλλους ακόμα που πρωταγωνίστησαν σε αυτές τις εκλογές-παρωδία θα αναφερθώ σε άλλα σχόλια όταν μου δώσει την ευκαιρία ο Γάτος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι εκλογές τελείωσαν την Κυριακή, αλλά εµείς εξακολουθούµε να κουβεντιάζουµε για τ’ αποτελέσµατά τους ακόµη και σήµερα, Τετάρτη 17 Νοεµβρίου. Κι όταν λέω «εµείς», αναφέροµαι σε καµιά δεκαριά δηµοσιογράφους και 20-30 πολιτικούς, που βρίσκονται συνεχώς στη µικρή οθόνη και µας σερβίρουν το µακρύ τους και το κοντό τους µε πάσαν δυνατή λεπτοµέρεια και αυταρέσκεια.

    Στο µεταξύ, οι πολιτικοί µας, το βιολί τους. Κανείς δεν έχασε την Κυριακή! Ολατα κόµµατα κέρδισαν! Προσθέσεις, αφαιρέσεις, διαιρέσεις, αναγωγές, για «νααποδειχθεί» ότι όλα βαίνουν καλώς. Οµως δεν βαίνουν καθόλου καλώς.

    Οταν η αποχή φτάνει σ...το θηριώδες 53%, σηµαίνει ότιο λαός, οι µισοί και παραπάνω ψηφοφόροι, δεν θέλει κανένα πάρε-δώσε µε την πολιτική τάξη.

    Την περιφρονεί. Οσοι είναι νέοι, κυρίως, και βλέπουν µπροστά τους ότι αύριο δεν θα έχουν µεροκάµατο.

    ∆ιαβάζουν τανούµερα του χρέους και πελαγώνουν: 144,2% του ΑΕΠ χρωστάµε. Ιλιγγιώδες ποσό.

    Πώς θα καλυφθεί αυτό για να µπορέσουµε, κάποια ώρα, να δανεισθούµε από τις αγορές; Αγνωστο.

    Μοναχά καβγάδες και προσβολές µεταξύ των αρµοδίων κυβέρνησης και αντιπολίτευσης καικουβέντες για συναίνεση, στη βάση τού «σου δίνω και µου δίνεις».

    Και ένας ολόκληρος λαός να αγωνιά και να εξοργίζεται.

    Οσο δεν εξοργίσθηκε ποτέ,από τη Μεταπολίτευση και δώθε…

    Aς περιμένουμε λοιπόν μεχρι που θα φτάσει...


    Δ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή