Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Ο ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗ ΚΑΙ Η ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΒΡΑΔΥΝΟΙΑ

 Μετά από έναν καλό ΚΑΙ ξεγυρισμένο –με ωραία όνειρα- βραδινό υπνάκο, πάλι εδώ για τα παραλειπόμενα του χθεσινοβραδινού παραληρηματικού λογύδριου του υπόδικου υποψηφίου δημάρχου Αγρινίου (και δυστυχώς βουλευτή της Ν.Δ.) Δημήτρη Σταμάτη.
Ο κ. Σταμάτης στο χθεσινό του παραλήρημα απέδειξε σε όλους γιατί και πως στο κόμμα του τον έχουν όλα τα χρόνια στα…. «τσικό». Είχε την ατυχή έμπνευση να δώσει τον λόγο στον Μάριο Σαλμά που ανεξάρτητα από τον αν συμφωνεί κανείς με όσα είπε σε κάθε περίπτωση μίλησε και αναφέρθηκε καθαρά στην πολιτική. Όχι τόσο αυτοδιοικητικά αλλά σε κάθε περίπτωση ΠΟΛΙΤΙΚΑ.
Όσοι πλαισίωσαν –πολιτικά πρόσωπα- στην εξέδρα της πλατείας δημοκρατίας  τον υπόδικο υποψήφιο της Ν.Δ. όπως έλεγαν μετά το τέλος του παραληρηματικού «λόγου» Σταμάτη, σε πολιτικούς τους φίλους ένοιωσαν απέραντη ντροπή για τα όσα ακουγόταν από το στόμα του. Ορισμένοι δε εξ’ αυτών ήταν ιδιαίτερα εξοργισμένοι και καταφερόταν με οξύτατους χαρακτηρισμούς εναντίον του. (Μετά τις εκλογές της Κυριακής θα αναφέρουμε πολύ συγκεκριμένα πράγματα για τα όσα είπαν όσοι είχαν την ατυχή έμπνευση, να ανέβουν μαζί του στην εξέδρα).
Όμως θα έχουμε στη συνέχεια και άλλες αναρτήσεις  αργότερα για τα του υπόδικου υποψηφίου. Σε αυτή θα επισημάνουμε μόνο μερικά φανερά ψεύδη του.
Αποτόλμησε λοιπόν να αναφερθεί ο υπόδικος ΣΤΑΜΑΤΗΣ (ως γνωστόν του έχει αρθεί η ασυλία) σε αριθμούς και νούμερα. Και φυσικά κατέφυγε σε ολοφάνερα ψεύδη. Είπε λοιπόν αναληθώς ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ότι στις εκλογές της Κυριακής απέσπασε πολύ υψηλό ποσοστό ψήφων. Ψέμα μεγάλο και ολοφάνερο. Όχι μόνο δεν απέσπασε υψηλό ποσοστό αλλά και καταποντίστηκε κυριολεκτικά. Για παράδειγμα στις Δημοτικές εκλογές του 2006 ο υποψήφιος της Ν.Δ. κ. Ρούσης στο δήμο ΑΓΡΙΝΙΟΥ είχε πάρει 12.232 ψήφους και ποσοστό 39,89%. Την Κυριακή ο Σταμάτης στο ίδιο δείγμα (δήμο Αγρινίου) πήρε μόλις 8.958 ψήφους και ποσοστό  35,19%. Δηλαδή εμφανώς χαμηλότερο από το αντίστοιχο του Ρούση. Και όχι μόνο χαμηλότερο κατά 4,6% σε ποσοστό αλλά χαμηλότερο και κατά 2.300 ψήφους περίπου. Και για αν αντιληφθεί κανείς τον καταποντισμό ΣΤΑΜΑΤΗ πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Ρούσης απέσπασε το ποσοστό του με πέντε συνδυασμούς ενώ ο κ. ΣΤΑΜΑΤΗΣ (ο υπόδικος) μόνο με τρείς. Αντίθετα με τον ΣΤΑΜΑΤΗ ο κ. Μοσχολιός το 2006 είχε στο Αγρίνιο αποσπάσει το  46,83% και τώρα το 46,3%. Δηλαδή στα ίδια. Αυτή την αριθμητική ο κ. Σταμάτης δεν την διδάχτηκε στο σχολείο που φοίτησε!!!
Αλλά όμως υπάρχει ακόμη μία αριθμητική για συγκρίσεις. Το 2002 στο Δήμο Αγρινίου με τον Θύμιο Σώκο να παίρνει το 55,8% και με πέντε συνδυασμούς ο κ. Γ. Αλεξόπουλος από τη Ν.Δ. απέσπασε το 34,6% και πήρε 10.466 ψήφους. Δηλαδή ο κ. Αλεξόπουλος είχε πάρει το 2002 περίπου 2.000 ψήφους περισσότερους από ότι το 2010 ο κ. Σταμάτης.
Επειδή όμως φαίνεται ότι το παραλήρημα δημιουργεί  σοβαρά προβλήματα στους υπολογισμούς να αναφέρουμε ακόμη μερικούς αριθμούς μήπως και κατανοήσει ο εμφανώς μαθηματικά βραδύνους, κ. Σταμάτης την αλήθεια. Το ότι συγκέντρωσε περίπου 2.500 ψήφους λιγότερους από ότι το κόμμα του στον δήμο ή ότι υπολείπεται κατά 5.100 ψήφους του αντιπάλου του, προφανώς δεν του λένε τίποτε…. και δεν το σχολιάζουμε τώρα. Την Δευτέρα όμως σίγουρα….
Και επανερχόμαστε…..

2 σχόλια:

  1. Γελάω πολύ με αυτό το ανεκδιήγητο "παρον". όχι φυσικά γιατί έχει χάσει την αξιοπιστία του, όλοι γνωρίζουμε τις κατευθυνόμενες μπούρδες του, αλλά γιατί βγήκε να τον κατηγορήσει ακόμη και ο αποτυχημένος και ηττημένος σταμάτης. Και εσύ ρε Σταμάτη να φτάνεις τόσο χαμηλά και να λες για συστήματα! Τα ξέρουμε όλα. Πάρε τη Λαοπόδω και τον Λευτεράκη τον Τσαμπαρδή και ουστ από το Αγρίνιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΓΕΛΙΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΤΕ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΣΤΑ ΙΣΑ ΚΑΙ ΕΠΙΝΟΗΤΕ ΟΤΙ ΨΕΜΑ ΣΑΣ ΕΡΘΕΙ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΤΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΡΣΗ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ.ΜΟΝΟ ΜΕ ΛΑΣΠΗ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή