Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

ΧΑΡΟΥΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ & ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΑΠΟΤΥΧΟΝΤΩΝ

Διαβάζω αυτές τις ημέρες σε τοπικά μέσα ενημέρωσης (εφημερίδες, μπλογκ κ.λ.π.) διάφορα ευχαριστήρια εκλεγμένων ή μη συμβούλων. Πέρα από τις συνηθισμένες κοινοτυπίες (δεν μπόρεσα ποτέ μου να καταλάβω σε τι εξυπηρετεί αυτή διαδικασία) μερικά ξεχωρίζουν είτε επειδή προκαλούν γέλιο είτε γιατί γεννούν ερωτηματικά. Φερ’ ειπείν διαβάζω σε…. ευχαριστήριο (!!!) της νεοεκλεγείσας δημοτικής συμβούλου στο Αγρίνιο κυρίας Ρούση: «Πάντα δίπλα σας». Δηλαδή κυρία Ρούση θα σας έχουμε νταντά στο εξής; Η εννοείται κάτι άλλο; Όπως ας πούμε εάν με χρειαστείτε «εδώ είμαι εγώ»! Για κάντε το μας λιανά. Άκου, πάντα δίπλα σας….
Διαβάζω σε άλλη επιστολή αποτυχόντος δημοτικού συμβούλου στο Μεσολόγγι (κ. Δελαπόρτας αν δεν κάνω λάθος) που πήρε 139 ψήφους ένα δριμύ κατηγορώ προς τους συνδημότες του, που δεν τον προτίμησαν με την ψήφο τους. Και ο κ. Δελαπόρτας αραδιάζει από το 1962 που γεννήθηκε, τα επιτεύγματα του. Σημαιοφόρος στο σχολείο, πρωταθλητής στο κολύμπι και στο πόλο, πρωταθλητής στο Καράτε και στο Κίνγκ-Μποξινγκ, επιχειρηματίας νυχτερινού μαγαζιού, καθηγητής στο ΤΕΕ Μεσολογγίου και το 3ο Δημοτικό της πόλης, πρόεδρος της αερολέσχης της πόλης και δημιουργός της ομάδας αλεξιπτωτιστών ελεύθερης πτώσης. Ακόμη, παίκτης και αρχηγός της ΑΕΜ καθώς και αρχηγός του Αρη Αιτωλικού (7 ψήφους πήρε στο Αιτωλικό όπως γράφει) καθώς και μέλος του Δ.Σ. το νοσοκομείου Μεσολογγίου. Και θεωρεί ο άνθρωπος ότι με τόσα προσόντα έπρεπε να ψηφιστεί!!! Δύο τινά μπορεί να συνέβηκαν είτε δεν τους τα είπε προεκλογικά όλα αυτά ή αν τους τα είπε δεν συγκίνησαν κανέναν. Και δεν συγκίνησαν είτε γιατί άλλοι ήταν καλύτεροι ή γιατί αυτά δεν ενδιέφεραν. Το παράπονο εμείς δεν καταλαβαίνουμε. Το παράπονο και μάλιστα δημόσια.
Σε κάθε περίπτωση πάντως όσοι ανακατεύονται με την εκλογική διαδικασία ας κατανοήσουν ότι ο κόσμος έχει άλλα κριτήρια για την ψήφο που δίνει. Και δυστυχώς τα κριτήρια αυτά ποτέ δεν είναι σταθερά. Και γιαυτό σχεδόν ποτέ δεν βγαίνουν οι πιο ικανοί ή άξιοι (αφήστε που αυτοί ως συνήθως ΔΕΝ συμμετέχουν. Είναι κομμένοι από χέρι). Συνήθως βγαίνουν αυτοί που έχουν….. μπάρμπα στην Κορώνη!!! Και όχι απαραίτητα μπάρμπα!!! Θείο, νονό, κουμπάρο, πατέρα ή σύζυγο, στις μέρες μας, θα έλεγα. Και δια του λόγου του αληθές κοιτάξτε το ποιοι και ποιες εξελέγησαν στο δήμο Αγρινίου!!! Το μπουκέτο των…. θαυμάτων…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου