Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΜΕ ΔΡΑΚΟΥΣ ΓΙΑ…. ΠΑΙΔΙΑ, λίγο πριν τη σύνταξη!

Με παραμύθια μεγαλώσαμε όλοι μας. Είτε ο παππούς είτε η γιαγιά είτε κάποιο άλλο συγγενικό μας πρόσωπο στην τρυφερή μας ηλικία συχνά-πυκνά τροφοδοτούσε την παιδική μας φαντασία με απίστευτες εικόνες και σκηνές. Πότε για να τρομάξουμε (να κοιμηθούμε ή να φάμε), πότε για να χαλαρώσουμε ή να γελάσουμε, πότε για να ταξιδέψουμε σε μέρη μαγικά κι…. Ονειρεμένα. Παραμύθια ακούσαμε και γευτήκαμε όλοι μας. Μεγαλώσαμε όμως και πλέον δεν τα πιστεύουμε. Και όσο και αν κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να μας τα «σερβίρουν» ανά πάσα στιγμή και αλά-καρτ οι περισσότεροι αντιστεκόμαστε και οι επαΐοντες αναζητούν όταν ακούνε τέτοια που κρύβεται ή ποιός είναι ο δράκος. Και είναι γνωστό σε όλους ότι παραμύθι χωρίς δράκο είναι φαγητό χωρίς αλάτι. Άνοστο δηλαδή.
Στην πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση σερβιρίστηκαν (ή επιχειρήθηκε να σερβιριστούν) άφθονα παραμυθάκια. Κακογραμμένα τις περισσότερες φορές και ακόμη περισσότερο κακοειπωμένα. Ο μεγαλύτερος ΠΑΡΑΜΥΘΑΣ της περιόδου με το χρυσό μετάλλιο να κρέμεται ακόμη στο στήθος του, αναδείχτηκε ο ΑΠΟΤΥΧΩΝ νεοδημοκράτης υποψήφιος δήμαρχος, για το Αγρίνιο Δημήτρης Σταμάτης.
Και τι δεν είπε το…. ΑΤΟΜΟ!!!! Παραμύθια και παραμυθατζής πρώτης γραμμής. Από το δωρεάν νερό (!!!) στους Αγρινιώτες μέχρι τα δωρεάν δημοτικά τέλη στους νέους επιχειρηματίες του!!! Από κοινωνικό-οικονομικά βοηθήματα σε δημότες μέχρι και οικόπεδα σε άστεγους!!!
Το μεγαλύτερα (αλλά όχι και ωραιότερα) παραμύθια που ακούστηκαν από το στόμα αυτού του ΠΑΡΑΜΥΘΑΤΖΗ ήταν δύο. Το πρώτο ήταν ότι μας εμφανίστηκε ο αντιμνημονιακός και αντάρτης του βουνού. Και αυτό χωρίς καμία αιδώ όταν ο ίδιος μόλις ένα χρόνο πριν ως μέλος και μέρος της τότε κυβερνητικής πλειοψηφίας είχε οδηγήσει τη χώρα μας στην εξαθλίωση και στα πρόθυρα της χρεωκοπίας. Τότε που ό ίδιος ως μέρος και μέλος αυτής της πλειοψηφίας είχε γεμίσει κάθε δημόσια υπηρεσία και οργανισμό από STAIGERS συμβασιούχους κάθε είδους. Αυτός λοιπόν με τις τεράστιες ευθύνες μας ξεφούρνιζε αντάρτικα και του βουνού ηρωϊκά αντιμνημονιακά άσματα.
Το δεύτερο και πιο τρελό ΠΑΡΑΜΥΘΙ του, ήταν αυτό που μας έλεγε  για ΑΝΑΤΡΟΠΗ του κατεστημένου και του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ!!! Και παρουσίαζε τον εαυτό του και την ομάδα του, ως αντί-συστημικούς ανατρεπτικούς μοχλούς!!!Ωιμέ-ωιμέ. Ο άνθρωπος που ελέω οικογενειακής καταβολής και κληρονομιάς έγινε πολιτικός, βουλευτής, αποστάτης, στη συνέχεια νομάρχης (για οκτώ χρόνια παρακαλώ) και πάλι μετά βουλευτής, μιλούσε για αντισυστημικό πόλεμο και ανατροπή. Λες και μιλούσε σε άλλον κόσμο. Λες και απευθυνόταν σε αμνήμονες. Λες και μιλούσε για πρώτη φορά. Λες και κανείς δεν ήξερε τον βίο και την πολιτεία του ως βουλευτή ή ως νομάρχη Αιτωλ/νίας. Λες και κανείς από τους ακροατές του και πολιτικούς του φίλους δεν ήξερε το «σύστημα» των χαριτόβρυτων και καλλίπυγων δεσποινίδων που είχε δημιουργήσει στο νομαρχιακό κατάστημα στο Μεσολόγγι ή το σύστημα των μεγαλοεργολάβων (και μικρών και μικρών) κατά τη διάρκεια της νομαρχιακής του θητείας. Λες και κανείς δεν ήξερε τους δεσμούς του και την καλλιέργεια κάθε είδους σχέσεων του με τοπικά Μέσα Ενημέρωσης αλλά και ανθρώπους που κινούταν γύρω απ’ αυτά. Αυτός λοιπόν βαθιά ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΣ περιστοιχιζόμενος από μια σειρά άλλων συστημικών προσώπων παραμύθιαζε τους ακροατές του για τον δήθεν αντισυστημικό αγώνα του.
Ο αρχιερέας κάθε είδους ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ και διαπλοκής, συνεπικουρούμενος από δυο-τρείς περιθωριακούς αριστεριστές (Ζαραβίνας-Κορδάτος) και άλλους τρείς-τέσσερεις στυλοβάτες του τοπικού κοινωνικού-οικονομικού ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ εξουσίας, το έπαιξε, επαναστάτης και ανατροπέας!!!
 Και φυσικά εισέπραξε τα επίχειρα. Ρητά και κατηγορηματικά από το λαό της περιοχής μας. Οξω απ’ δω του είπανε. Αρκετά. Αρκετά ήπιες, έφαγες, χόρεψες, κορόιδεψες….. Φτάνει πα. Καιρός για…. ΣΥΝΤΑΞΗ….

Υ.Γ.: Σε επόμενη ανάρτηση μας ακολουθεί η αποκαθήλωση των άλλων «αντσυστημικών συνεργατών» του κ. Δ. Σταμάτη. (Γνωστοί και μη εξαιρετέοι κύριοι και κυρίες)

7 σχόλια:

  1. Δεν ειδα να ασχοληθεις με το θεμα της προβολης των εκλογων και οτι δεν δημοσιευτηκαν στο site του Υπ.ες για διαφανεια.
    Ισως γιατι εκλεχτηκε ο μοσχολιος και οποτε 'δε βαριεσαι', μη κανουμε και θορυβο διχως λογο?

    Ευτυχως θα την κανει η παραταξη του σταματη ομως.

    Γιατι αλλα λες πριν τις εκλογες, κι αλλα κανεις μετα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙ ΣΟΥ ΦΤΑΙΞΑΝΕ ΠΑΛΙ ΟΙ ΞΑΝΘΙΕΣ ΤΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗ ΡΕ ΓΑΤΟΥΛΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ME ΠΟΙΑ ΜΕΣΑ ΕΙΧΕ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗ;; ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΣΤΗΡΙΖΑΝ ΤΟΝ ΘΥΜΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ;;ΓΙΑΙ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΔΕΝ ΛΕΣ ΟΝΟΜΑΤΑ;; ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ;; ΔΕΝ ΤΑ ΘΥΜΑΣΕ;; ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ;;; ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΝΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΣ. ΤΕΛΙΚΑ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑΣ ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΕ. ΟΛΟ ΚΑΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΛΕΣ . ΑΣΧΟΛΕΙΣΕ ΜΕ ΠΤΑΙΣΜΑΤΑ ΟΤΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ. ΑΥΤΟ ΦΙΛΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΝΤΙΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μιλω για το πληθος 'μπανερακια' διαφημιστικα, με τις καρτες των υποψηφιων δημοτικων συμβουλων, στα διαφορα αιτωλοακαρνανικα blogs, αν δεν εγινε κατανοητο στο πρωτο μου σχολιο.
    αυτοι εδωσαν το χρημα, οι αλλοι το τσεπωσαν, αλλα κανεις δεν καταχωρισε τις διαφημιστικες δαπανες στην 'διαφανεια' του ypes.gr ως ειχε υποχρεωση.
    Και ποιος μου λεει εμενα οτι δεν εγινε υπερπροβολη και οτι οι διαφημιστικες δαπανες δεν ξεπερασαν τα ορια?

    αυτα πρεπει να ελεγχθουν και να μπουν ποινες και στους διαφημιζομενους και στα blogs που αναρτησαν τα banners.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ 12:44
    ΕΓΙΝΕ ΠΑΡΤΥ ΜΕ ΤΑ ΜΠΑΝΕΡΑΚΙΑ ΣΤΑ ΜΠΛΟΓΚ ΚΑΙ ΟΛΑ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ, ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
    ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ ΤΗ ΔΑΠΑΝΗ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε παιδιά η μόνη που μπορεί να θίγεται από τα μπανεράκια είναι μόνο η google η οποία δεν νομίζω να απασχολήσει ούτε τον χειρότερο κλητήρα της για το θέμα.Είναι σαν τα ανέκδοτα με τους ελέφαντες και τα μυρμήγκια...κ μυρμήγκια για εταιρίες σαν αυτή δεν είναι μόνο οι δημοσιογραφίσκοι blogers αλλά και οι εργοδότες αυτών...γενικά όλο το πολιτικό σύστημα της χώρας μας.Τώρα για τα θύματα που δώσαν λεφτά σε τέτοιους τύπους ε τα θελε ο κόλος τους δεν τους φταίει κανείς!Οι ίδιοι είναι που η βλαμμένη νοοτροπία τους επιβάλει σε κάθε εκλογές να αποψιλώνονται για κάθε δήμο ένα μικρό δάσος για να τυπώνονται εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοδέλτια ενώ η δουλειά μπορεί να γίνει με το 1/10 για 5 γύρους εκλογών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τωρα που ασχοληθηκε με το θεμα και η Καθημερινη, τι εχετε να πειτε?
    Σοβαρα, γραφετε τους νομους στα παλια σας τα παπουτσια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή