Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

«δήμος για τα παιδιά μας» η παράταξη Καραπάνου

        
po-karapanos-diakiryxi
«Δήμος για τα παιδιά μας» είναι το όνομα του συνδυασμού του υποψηφίου δημάρχου Μεσολογγίου, Νίκου Καραπάνουπου χθες το πρωί στο ξενοδοχείο Θεοξένια στο Μεσολόγγι πραγματοποίησε την πρώτη ανοιχτή εκδήλωση του συνδυασμού του.
Στην κατάμεστη ισόγεια αίθουσα του ξενοδοχείου ο Νίκος Καραπάνος ανέπτυξε τις θέσεις του για το δήμο Μεσολογγίου και τους άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί. Μάλιστα στην σημερινή εκδήλωση ο κ. Καραπάνος παρουσίασε και τους πρώτους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του.
Συγκεκριμένα στην ομιλία του ο κ. Καραπάνος τόνισε:
«Σας ευχαριστώ όλους και όλες μέσα από την καρδιά μου για την σημερινή παρουσία σας και με την ευκαιρία αυτής της συνάντησης, θέλω να σας εκφράσω την αγάπη μου, τον σεβασμό και την υποχρέωση μου απέναντί σας…
Η σημερινή παρουσία σας οπλίζει εμένα και τους συνεργάτες μου με δύναμη, με θάρρος και αποφασιστικότητα για να πετύχουμε μαζί με όλους εσάς, τους στόχους μας για ένα καλύτερο αύριο για τον δήμο Μεσολογγίου.
Έναν Δήμο Ελπίδας, Αλληλεγγύης, Ανθρωπιάς και Ανοιχτών Οριζόντων,
Έναν Δήμο που δικαιούμαστε να έχουμε εμείς και τα παιδιά μας ..
po-karapanos-diakiryxi1Αν παρελπίδα , στην αίθουσα αυτή υπάρχουν και κάποιοι που πιστεύουν ότι θα ακούσουν έναν Μαυρογιαλούρο με ανέξοδες υποσχέσεις, λυπάμαι πολύ αλλά θα τους απογοητεύσω.
Οι υποσχέσεις και οι αερολογίες είναι η παλιά και γνώριμη τακτική των πολιτικάντηδων …
Κι εγώ δεν ανήκω σε αυτούς. Όλοι ξέρετε ότι δεν έχω οικογενειακό ιστορικό στην πολιτική. Ότι δεν έχω άλλες αποσκευές εκτός από την αγάπη σε αυτό που κάνω ,την πίστη στις δυνατότητες μου ,την απόλυτη διάθεση για δουλειά και την αγάπη στον Άνθρωπο.
Η οικογένεια μου με γαλούχησε με πολύ αγάπη γι΄ αυτόν εδώ τον τόπο. Για το Μεσολόγγι μας, για το Αιτωλικό, για το Μποχώρι, Το Νιοχώρι, την Κατοχή και τα άλλα χωριά του δήμου μας… Μια περιοχή που την έχω περπατήσει απ΄ άκρη σ΄ άκρη , και η απόφαση μου να ασχοληθώ με τα κοινά, ήρθε σαν αποτέλεσμα της ευαισθησίας μου για τον τόπο μας.
Αγαπητοί φίλοι και αγαπητές φίλες
Όπως όλοι γνωρίζετε, τα τελευταία χρόνια έχουμε μπει σε μια περίοδο δεινής οικονομικής κρίσης που κυριολεκτικά μαστίζει τον τόπο και τις οικογένειές μας… Δεν θα πω περισσότερα γι΄ αυτήν, γιατί όλοι την ζούμε στο πετσί μας και μέσα στα σπίτια μας.
Αυτή η κρίση όμως έφερε στην επιφάνεια και όλες τις παθογένειες που ήταν κρυμμένες κάτω από χαλί. Τόσο στο πολιτικό σύστημα όσο και στην Αυτοδιοίκηση..
Ρεμούλες, λαδώματα, ρουσφετολογία, αναξιοκρατία, πελατειακές σχέσεις.. Τα ζήσαμε και τα σιχαθήκαμε…
Σήμερα λοιπόν μπαίνουμε σε μια νέα αυτοδιοικητική εποχή, όπου τίποτε δεν είναι πλέον ίδιο .
Και οι δυνάμεις που κατεβαίνουν στον στίβο της δεν έχουν πολιτικό η κομματικό χρώμα.. Δεν χωρίζονται σε πράσινες ,γαλάζιες ή κόκκινες ..
Χωρίζονται από την μια πλευρά ,στις δυνάμεις της πελατειακής λογικής που προσπαθούν μάταια να κρατήσουν τα πράγματα όπως έχουν για μην χάσουν τα προνόμια τους
Και από την άλλη πλευρά, στις δυνάμεις εκείνες που θέλουν να πάνε τον δήμο μπροστά και να προετοιμάσουν το αύριο. Γιατί όπως λέει κι ο λαός μας «Σ” αυτό τον τόπο πούμαστε, άλλοι τον είχαν πρώτα, σε μας τον παραδώσανε κι άλλοι τον καρτεράνε..»
Φίλες και φίλοι ,
με τη σημερινή κρίση κάποιοι λένε πως χάθηκε μια γενιά, κάποιοι θέλουν να τα παρατήσουν. Αυτή τη δεδομένη στιγμή έχουμε όλοι ανάγκη από κάτι που θα μας εμπνεύσει, μια ιδέα που θα μας δώσει τη δύναμη να συνεχίσουμε και να παλέψουμε, να βγούμε νικητές. Αυτή η ιδέα που μας ενώνει όλους είναι τα παιδιά, τα παιδιά μας. Για αυτά λοιπόν πρέπει να προσπαθήσουμε ώστε να τους προσφέρουμε ένα καθαρό περιβάλλον, υποδομές και δουλειές για να ζήσουν στον τόπο τους, να μην ξενιτευτούν.
Τα παιδιά μας φίλες και φίλοι είναι η πηγή έμπνευσης και για εμάς, η κινητήριος δύναμη και τελικά η κεντρική ιδέα του συνδυασμού μας.. που σας παρουσιάζω αμέσως τώρα και θα μας συντροφεύσει σε όλο το δύσκολο αγώνα
Φίλες και φίλοι « ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ»..
ΤΩΡΑ λοιπόν ,σ΄ αυτή τη δύσκολη εποχή με τα μεγάλα προβλήματα ,εγώ και οι συνεργάτες μου, με απόλυτη επίγνωση της μεγάλης ευθύνης μας , συγκροτήσαμε ένα ευρύ μέτωπο κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων με άτομα που έχουν επαγγελματικές περγαμηνές ,που έχουν ένσημα στο βιβλιάριο τους και πλούσιο επαγγελματικό βιογραφικό
Ένα μέτωπο που θέλει αλλαγές και σύγκρουση με τα πάσης φύσεως κατεστημένα.
Ένα μέτωπο που φιλοδοξεί να στηρίξει την καινοτομία, την ανάπτυξη και να αναδείξει την ταυτότητα και τις αξίες του τόπου μας.
Με τον συνδυασμό μας αποδεικνύουμε ότι μπορούμε να υπερβούμε τα κομματικά σύνορα, γιατί το κοινωνικό μέτωπο των αλλαγών που χρειάζεται ο δήμος πρέπει να αγκαλιάζει πολίτες από όλο το πολιτικό φάσμα.
Εξάλλου η επιγραφή που υπάρχει δίπλα από την Πύλη της πόλης γράφει πως «ΚΑΘΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΤΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ».. Δεν γράφει ότι θα πρέπει να ανήκει στην ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, στον ΣΥΡΙΖΑ ή στο ΠΑΣΟΚ..
Και νάμαστε λοιπόν σήμερα εδώ μπροστά σας , φιλοδοξώντας να κερδίσουμε την ψήφο σας .
Νέα πρόσωπα, ενεργοί πολίτες που έχουν όρεξη και μεράκι να προσφέρουν στον τόπο τους.
Πρόσωπα καταξιωμένα στην συνείδηση των τοπικών τους κοινωνιών.
Φρέσκα, με όρεξη για δουλειά,
Με όρεξη για προσφορά,
Πρόσωπα που ξέρουν τί θα πει μεροκάματο,
Τί θα πει μείωση αγοραστικής δύναμης,
Πρόσωπα που θα είναι δίπλα σας κι ανάμεσά μας και όχι ψηφοθήρες του τελευταίου μήνα, αφού η διοίκηση του καλλικρατικού δήμου μας δεν θα ασκείται συγκεντρωτικά αλλά θα είναι δίπλα σας ,θα σας αγκαλιάσουν όλες και όλους χωρίς διακρίσεις, ώστε να νοιώσει και ο δημότης της πιο απομακρυσμένης περιοχής ότι είμαστε κοντά του…
Γιατί για μας δεν υπάρχουν καλοί και κακοί πολίτες. Αντίπαλοι μας είναι τα προβλήματα του τόπου..
Και κάτι που μπορώ να σας υποσχεθώ με βεβαιότητα είναι ότι :
Αυτά τα προβλήματα… .Δεν θα περάσουν καθόλου μα καθόλου καλά μαζί μας!!!!
Στο τέλος θα τα νικήσουμε…
po-karapanos-diakiryxi2Αγαπητοί φίλοι και αγαπητές φίλες , με πιλότο την κεντρική μας ιδέα που είναι τα παιδιά μας , η πολιτική που σκοπεύουμε να ασκήσουμε θα κινηθεί στους παρακάτω άξονες :
1.ΠΑΙΔΕΙΑ- ΑΝΘΡΩΠΟΣ
Οι αρχαίοι πρόγονοι μας έλεγαν πως «πάντων χρημάτων μέτρον άνθρωπος» . Σήμερα ο τόπος διέρχεται μια περίοδο κατά την οποία έχουν περισσότερη σημασία οι αριθμοί και τα νούμερα , ενώ οι άνθρωποι και η καθημερινότητα τους έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα.. Προτεραιότητά μας είναι η ενίσχυση της Κοινωνικής Αλληλεγγύης ..
Προσωπικά θα αγωνιστώ για την ανάπτυξη ενός ευρύτερου κοινωνικού Δικτύου που θα μεριμνά για τα παιδιά αλλά και για την Τρίτη Ηλικία .
Επίσης και για τη μόνιμη παρουσία ενός Νοσοκομείου στην πόλη μας. Ο δήμος μας έχει πάνω από 35.000 κόσμο, αν δε προσθέσουμε και τους γειτονικούς δήμους τους οποίους εξυπηρετούσε το νοσοκομείο μας μιλάμε για πάνω από 80.000 κόσμο. Δεν χρειάζονται περίθλαψη αυτοί οι άνθρωποι; Ταυτόχρονα απαραίτητη προτεραιότητα είναι να ενισχυθεί η παρουσία του ΕΚΑΒ στην περιοχή μας ,καθώς σήμερα είναι σχεδόν ανύπαρκτη.
Για την παιδεία των παιδιών μας που θα πρέπει να μαθαίνουν γράμματα σε σύγχρονα και ασφαλή κτίρια. Η ενδυνάμωση των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών αλλά και η τοποθέτηση σε νέα βάση της σχέσης του Δήμου με το ΤΕΙ πλέον Δυτικής Ελλάδας, είναι απαραίτητη , μετά την απαράδεκτη απόφαση του αθηνοκεντρικού κράτους και του σχεδίου «Αθηνά» που το αποψίλωσε. Προσωπικά σας λέω ότι μαζί με συνεργάτες μου δώσαμε ένα μεγάλο αγώνα που το τελικό του αποτέλεσμα ήταν για μένα η μεγαλύτερη απογοήτευση της τελευταίας χρονιάς.
Δυστυχώς φίλες και φίλοι ο χρόνος και οι αποφάσεις δεν γυρίζουν πίσω. Αυτό που έχουμε να κάνουμε ως Δήμος αυτή τη στιγμή είναι να στηρίξουμε με νύχια και με δόντια τα τρία τμήματα του ΤΕΙ στην πόλη μας. Με δεδομένη την ύπαρξη και των εγκαταστάσεων θεωρώ σίγουρο ότι σε μερικά χρόνια και με συστηματική δουλειά και επιμονή θα υπάρξει αναστροφή της πορείας του ΤΕΙ.
2.ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Ένας δεύτερος άξονας της πολιτικής μας είναι αυτός του Περιβάλλοντος
Για μας το περιβάλλον δεν είναι μια αφηρημένη έννοια που ακούγεται μόνο σε οικολογικές ημερίδες..
Για μας το περιβάλλον είναι το μέλλον μας..
Σήμερα λοιπόν ίσως έχουμε την ευκαιρία μας και μας την προσφέρει η τεχνολογία, ευκαιρία για ανάπτυξη με τις ελάχιστες δυνατές επιπτώσεις για το περιβάλλον. Περιβάλλον που είναι πόλος έλξης για ανθρώπους που θέλουν να περάσουν τις διακοπές τους κοντά στη φύση. Τι αφορά όμως το περιβάλλον;
Αφορά τις δυο Λιμνοθάλασσες μας , τον Αχελώο και το νερό του με το περίφημο δέλτα του , που επιτέλους και με την βούλα του νομού δεν πρόκειται να εκτραπεί, τον Αράκυνθο και άλλα πολλά μέρη του δήμου μας.
Περιβάλλον για μας είναι το νερό που πίνουμε και τα προβλήματα που έχουν ανακύψει… και εδώ δεν μπορώ να μην σχολιάσω τα γνωστά προβλήματα. Τόσα προβλήματα με το πόσιμο νερό και τόσο άλυτα εκτός από το Δήμο μας και ειδικά την περιοχή του Αιτωλικού δεν νομίζω να υπάρχουν σε όλη την ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι υποχρέωσή μας να ασχοληθούμε άμεσα με το πρόβλημα μόλις αναλάβουμε το δήμο. Πραγματικά βέβαια εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να το λύσει η σημερινή δημοτική αρχή έστω κι αν αυτό μας στοιχίσει ψηφοθηρικά. Πρώτα από όλα οι δημότες μας και η δημόσια υγεία.
Περιβάλλον για μας είναι οι καθαρές ακτές που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τουρισμού.. Κάποτε φίλες και φίλοι είχαμε και στο δήμο μας παραλίες με γαλάζια σημαία. Κάποια μέρα η γαλάζια σημαία χάθηκε και δεν επανήλθε ποτέ. Δεν θα μπορούσε να κάνει κάποιος κάτι για αυτό;
Περιβάλλον είναι τα σκουπίδια και γενικά η διαχείριση των απορριμμάτων και η ανακύκλωση τους…. Ανακύκλωση που από όσο γνωρίζω δεν γίνεται…
Δεν νοείται μια περιοχή που φιλοδοξεί να προσελκύσει επενδυτές και τουρισμό να είναι βρώμικη και ακάθαρτη…
Εννοείται όλα όσα σας εξέθεσα παραπάνω θα πρέπει να ανήκουν στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου και όχι γενικά και αφηρημένα στο κράτος, άρα η διαχείριση πρέπει να γίνεται από το Δήμο και μόνο, και τα όποια οφέλη να αφορούν τους δημότες μας. Έτσι μπορεί να μπουν οι βάσεις για ανάπτυξη.
3.ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Χιλιοφορεμένη λέξη η «ανάπτυξη» , έχει καταντήσει ένα σύνθημα χωρίς νόημα.. Θα πρέπει να την επανατοποθετήσουμε σε καινούριες βάσεις και να την στηρίξουμε στα πλεονεκτήματα της περιοχής μας
Καταρχήν η βασική υποδομή της Ιόνιας Οδού που ήδη έχει επαναδρομολογηθεί η ολοκλήρωση της , αναμφίβολα θα έχει θετικές επιπτώσεις τόσον στην οδική ασφάλεια όσον και στον τουρισμό της περιοχής μας . Στόχος μας είναι να δρομολογήσουμε μια σειρά από παράπλευρα έργα σε οδικές αρτηρίες ή βελτίωση των υπαρχόντων σε όλα τα μήκη και πλάτη του δήμου ώστε η διακίνηση να γίνεται με ασφάλεια παντού.
Αυτό είναι και βασική προϋπόθεση για να υπάρξει και τουριστική ανάπτυξη.
Έχουμε πάρα πολλά πλεονεκτήματα σε αυτό τον τομέα, αν προσθέσουμε και τις απαραίτητες υποδομές θα πετύχουμε.
Μια πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά η οποία δεν είναι μόνο η μνήμη της Ηρωικής Εξόδου το 1826. Η περιοχή μας έχει τα αρχαία θέατρα:
Των Οινιαδών στην Κατοχή
Της Καλυδώνας και
Της Πλευρώνας,
αρχαιολογικούς χώρους και φυσικά αρχαιολογικά ευρήματα που είναι ελάχιστα γνωστά.
Ειδικά για το αρχαίο θέατρο Οινιαδών στην Κατοχή, κόσμημα όχι μόνο του νομού αλλά και της χώρας,
Πείτε μου μια άλλη περιοχή στην Ελλάδα που να έχει 3 αρχαία θέατρα, που να έχει τέτοια και τόση πολιτιστική κληρονομιά!
Θα επιδιώξουμε λοιπόν τη προβολή όλων αυτών, για να αποτελέσει και ένα ακόμη σημείο ενίσχυσης του τουρισμού και όλων των ειδών αυτού.
Είναι αδιανόητο ένας από πιο εύφορους κάμπους των Βαλκανίων ,όπως είναι ο δικός μας , να μένει ουσιαστικά ανεκμετάλλευτος και να μην αξιοποιείται με εποικοδομητικό τρόπο, το δώρο που μας έκανε ο Αχελώος ποταμός!!!
Θα ολοκληρώσουμε τα έργα προστασίας περιβάλλοντος και των οικοσυστημάτων της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου και της Λιμνοθάλασσας Αιτωλικού, εξορθολογίζοντας την τουριστική εκμετάλλευση τους ,αφού μπορούν να φιλοξενήσουν ναυταθλητισμό, κωπηλατικούς και ιστιοπλοϊκούς αγώνες,
Απαιτείται η χωροθέτηση των υδατοκαλλιεργειών και η ανάδειξη των οικοσυστημάτων ως χώρους ανάπτυξης για ειδικές μορφές τουρισμού.
Επίσης ψηλά στην ατζέντα μας είναι και ο ιαματικός τουρισμός…
Θα υποστηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις την ολοκλήρωση του έργου της μαρίνας προς όφελος της περιοχής και των δημοτών .
Προσοχή όμως ο Δήμος δεν πρέπει να είναι επιχειρηματίας, ο Δήμος όμως έχει τη βαθιά υποχρέωση να δημιουργήσει υποδομές και γενικά τις προϋποθέσεις για ένα ελκυστικό επενδυτικό τοπίο, να δώσει δηλαδή την ευκαιρία σε όλους τους δημότες και γιατί όχι σε επενδυτές που θα έρθουν έξω από το δήμο μας να τοποθετήσουν τα χρήματά τους στην περιοχή μας δημιουργώντας θέσεις εργασίας και ανάπτυξη.
Ο Δήμος δεν είναι και έμπορος ούτε και μεταποιητική εταιρεία ή βιοτεχνία οφείλει όμως να δημιουργήσει τις συνθήκες ώστε να αναπτυχθούν τέτοιες δραστηριότητες και επίσης οφείλει να βοηθήσει στη διαφήμιση αυτών ώστε τα τοπικά προϊόντα να γίνουν γνωστά, να πάρουν θέση στις αγορές και στα σπίτια των καταναλωτών. Δυνατότητες υπάρχουν πολλές.
Ένας άλλος άξονας στον οποίο θα επενδύσουμε ως συνδυασμός περιλαμβάνει δύο έννοιες συνδεδεμένες μεταξύ τους.
4.ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ- ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Οι Μεσολογγίτες έχουμε την μεγάλη τιμή αλλά και την μεγάλη ευθύνη να είμαστε κληρονόμοι ενός μεγάλου ονόματος.. «Μεσολόγγι», όχι ένα όνομα βαρύ σαν ιστορία , αλλά ένα όνομα που είναι η προσωποποίηση της Ιστορίας!!
Αυτό το όνομα- ετικέτα θα πρέπει να το αξιοποιήσουμε.. Αναδεικνύοντας , προβάλλοντας και ενισχύοντας στο έπακρο τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής .
Γι΄αυτό δεσμεύομαι προσωπικά για την ολόθερμη και πολύπλευρη στήριξη όλων των πολιτιστικών συλλόγων αλλά και των αθλητικών. Και εδώ θέλω να συγχαρώ από την καρδιά μου ανθρώπους που ξοδεύουν τον προσωπικό τους χρόνο και χρήμα σε δύσκολες συνθήκες για να στηρίξουν αυτούς τους συλλόγους και προσφέροντας ανεκτίμητο έργο στην περιοχή μας.
Όσον αφορά τον αθλητισμό και εδώ ο Δήμος πρέπει να εμπλακεί στη βελτίωση των υποδομών. Απαιτείται η βελτίωση των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων καθώς και η ενίσχυση των δομών του μαζικού αθλητισμού
Αγαπητοί Συνδημότες και αγαπητές συνδημότισσες
Όλα όσα ακούσατε πιθανόν τα έχετε ξανακούσει ..Και σίγουρα θα τα ακούσετε και από τους αντιπάλους μας.. Εξάλλου τα λόγια είναι ανέξοδα..
Το ερώτημα όμως είναι απλό.
Τόσα χρόνια γιατί δεν τα έκαναν; Χάθηκαν πολλές ευκαιρίες με χρηματοδοτήσεις, Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης, χάθηκαν επίσης πολλές μάχες στα σχέδια «Καποδίστρια» και «Καλλικράτη» στο θέμα του ΤΕΙ και του Νοσοκομείου, ..Επιχειρήσεις σε όλο τον δήμο βουλιάζουν, η ΔΕΥΑΜ είναι στο παραπέντε του κλεισίματος, ο ΧΥΤΑ υπολειτουργεί , η ανακύκλωση δεν δουλεύει, τα σκουπίδια του Δήμου πάνε στην Ναύπακτο και τόσα άλλα που δεν θα ήθελα να σας κουράσω . Κανένας δεν έχει ευθύνη; Θα πρέπει να κατέβαλλαν μεγάλες προσπάθειες για να φέρουν σήμερα τον Δήμο σε αυτή την οικτρή κατάσταση…. και σε εποχές παχέων αγελάδων που πέρασαν ανεπιστρεπτί.
Ίσως αυτά να δίνουν και απάντηση στο ερώτημα πως σήμερα την εποχή της τεχνολογίας δεν έχει δοθεί ευκαιρία στους δημότες να παρακολουθήσουν μέσω τηλεόρασης ή διαδικτύου, έστω και μέσω ραδιοφώνου τα δημοτικά συμβούλια και να έχουν άποψη για όλους τους εκλεγμένους. Δεν πρέπει να φτάνουν σήμερα τα ωραία λόγια και τα κεράσματα για να εκλέγεσαι δημοτικός σύμβουλος. Και όταν εκλέγεσαι πρέπει να κρίνεσαι για τη συνολική παρουσία στο Δημοτικό συμβούλιο. Αλλά ,για να μην νομίσετε ότι κάνουμε στείρα κριτική, θέλω να σας διαβεβαιώσω πως ο,τι καλό έχει γίνει έως σήμερα θα διατηρηθεί , θα αναδεχθεί και θα ενισχυθεί..
Φίλες και φίλοι
σήμερα ακούσατε από εμένα τους γενικούς άξονες στους οποίους θα κινηθούμε όταν με το καλό αναλάβουμε το Δήμο.. Σίγουρα οι εποχές είναι δύσκολες και λεφτά δεν υπάρχουν, πιστεύουμε όμως μέσα από την καρδιά μας ότι αν δοθούν οι σωστές προτεραιότητες με έστω αυτά τα λίγα χρήματα μπορούμε να κάνουμε πολλά. Φυσικά είναι απαραίτητα και μια σωστή διαχείριση, ένα νοικοκύρεμα. Έχουμε ζήσει καλά στο πετσί μας σήμερα ότι δεν μπορούμε να ξοδεύουμε περισσότερα από όσα εισπράτουμε γιατί αυτό οδηγεί σε αδιέξοδο. Κι εδώ θέλω να πω και μια κουβέντα για το προσωπικό του δήμου και των δημοτικών επιχειρήσεων. Θεωρώ ότι όλοι είναι απαραίτητοι και επειδή πιστεύω πολύ στον παράγοντα άνθρωπο νομίζω ότι μπορούν να προσφέρουν τα μέγιστα στην προσπάθειά μας. Η απόλυτη απαξίωση δεν βοηθάει σε τίποτα και από την άλλη μια μικρή επιβράβευση έστω ηθική μπορεί να δώσει τρομερή ώθηση σε ένα εργαζόμενο.
Συνδημότες και συνδημότισσες,
Ξέρω σε εσάς πλανώνται αρκετά ερωτήματα τα οποία θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε μέσα από το πρόγραμμά μας. Ένα πρόγραμμα που ήδη εκπονείται με τη βοήθεια των συνεργατών μου οι οποίοι θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο μας. Είναι άνθρωποι που θα φέρουν αέρα φρεσκάδας στην τοπική πολιτική σκηνή και θα δώσουν μέσα από τις επαγγελματικές τους εμπειρίες τη δυνατότητα να πάμε το Δήμο πολλά βήματα μπροστά.
Αγαπητοί φίλοι και αγαπητές φίλες
Κατεβαίνω σε αυτές τις καθοριστικές για τον τόπο εκλογές , με πίστη στον σκοπό μου, με κέφι για δημιουργία και προσφορά, ακουμπώντας στις αξίες που με δίδαξαν οι γονείς μου:
Την Αγάπη για την Πατρίδα μου , την Πίστη μου στον Θεό και τον σεβασμό στον θεσμό της Οικογένειας.. Ένα θεσμό που στις δύσκολες ώρες που διέρχεται η χώρα, είναι αυτός που κατορθώνει να διατηρεί την κοινωνική συνοχή..
Και μιας και αναφέρθηκα στην Οικογένεια , όλη αυτή η προσπάθεια μου που σήμερα παίρνει σάρκα και οστά , δεν θα μπορούσε να υπάρξει χωρίς την αμέριστη συμπαράσταση της γυναίκας μου, που από την πρώτη στιγμή στάθηκε δίπλα μου.
. Και με την ευκαιρία θέλω δημόσια να την ευχαριστήσω για την υπομονή της και την καρτερικότητα της , αφού η ενασχόληση μου με τα κοινά πολλές φορές γίνεται εις βάρος των οικογενειακών και επιχειρηματικών μου υποχρεώσεων μου..
Μαρία, ευχαριστώ πολύ…
Κάπου εδώ εγώ τελειώνω με όσα είχα να σας πω..
Από αύριο αρχίζει ο αγώνας για να φτάσει το μήνυμα μας και στον τελευταίο δημότη μας..
Καλό μας Ξεκίνημα λοιπόν..
Κι επειδή και θέλουμε και μπορούμε
Η ΝΙΚΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ !!!!»
http://messolonghinews.blogspot.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου