Όπως προέκυψε αυτό το ποσό το είχε καταχραστεί ο Ταμίας του Συλλόγου που -σύμφωνα με πληροφορίες- παραδέχτηκε την πράξη του λέγοντας ότι πήρε αυτό το ποσό για να βοηθήσει τον αδελφό του που ήταν εκτεθειμένος σε τοκογλύφους.
Γίνεται έρευνα μήπως το ποσό είναι μεγαλύτερο και εάν υπάρχουν και άλλοι εμπλεκόμενοι. Τα στοιχεία που προέκυψαν μέχρι τώρα τα παρέδωσε η Ομοσπονδία στους εισαγγελείς.
Σε ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στις ΔΟΥ Νομών Αττικής και Κυκλάδων αναφέρεται:
«Ο Σύλλογος Εφοριακών Αττικής και Κυκλάδων, γνωστοποίησε στις αρμόδιες Δικαστικές αρχές, το έλλειμμα που διαπιστώθηκε στο ταμείο του, όπως αυτό φαίνεται από τα έγγραφα κίνησης των λογαριασμών, που μας χορήγησε η αρμόδια τράπεζα.
Το Διοικητικό Συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρίαση, αποφάσισε τον έλεγχο όλης της υπόθεσης από την αρμόδια Εξελεγκτική Επιτροπή και τον καταλογισμό ευθυνών, (μετά το πέρας του ελέγχου ) εκεί όπου υπάρχουν.
Είμαστε αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο, σε οποιαδήποτε κατεύθυνση, για να χυθεί άπλετο φως. Δεν θα αφήσουμε ατομικές επιλογές, να συκοφαντήσουν και να υπονομεύσουν τον αγώνα μας και τις ευθύνες μας απέναντι στους συναδέλφους που εκπροσωπούμε.»
Ενώ με επιστολή του προς τα μέλη του Συλλόγου το διοικητικό συμβούλιο τονίζει :
Συνάδελφοι, σας ενημερώνουμε ότι σε χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου, λόγω της διαπίστωσης υφιστάμενης αναντιστοιχίας και μεγάλης απόκλισης στο υπόλοιπο του Ταμείου του Συλλόγου μας αποφασίσαμε ομόφωνα να προβούμε στις παρακάτω ενέργειες:
1.Αναφορά στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα 13/2/2013 και ζητήσαμε την περαιτέρω έρευνα της υπόθεσης.
2. Να καλέσουμε την Εξελεγκτική Επιτροπή, για να διενεργήσει τον απαιτούμενο έλεγχο.
3.Εκδόθηκε Δελτίο Τύπου προς ενημέρωση για τα ανωτέρω γεγονότα.
Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα σας κρατάμε ενήμερους από το Σύλλογο».