Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Συνελήφθησαν γιατί έπαιρναν τις συντάξεις των θανόντων γονιών τους

sillipsiΣτη σύλληψη δύο γυναικών, οι οποίες λάμβαναν πάρανομα από το ΙΚΑ τις συντάξεις των νεκρών γονέων τους, προχώρησε η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Πρόκειται για μία 54χρονη η οποία, από το Φεβρουάριο του 2010, συνέχιζε να παίρνει τη σύνταξη του θανόντα πατέρα της, η οποία ανέρχεται συνολικά στο χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ περίπου.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε αυτή την περίπτωση, είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και αφορά στα αδικήματα της πλαστογραφίας και της απάτης κατ' εξακολούθηση σε βάρος του Ιδρύματος.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, την 07.09.2011 και την 16.07.2012, η 54χρονη κάνοντας χρήση πλαστών εξουσιοδοτήσεων, απέγραψε τον αποθανόντα πατέρα της, ως συνταξιούχο, στο Ι.Κ.Α.. Για την απογράφη χρησιμοποίησε πλαστές σφραγίδες θεώρησης του γνησίου της υπογραφής, σφραγίδες αστυνομικών Υπηρεσιών κ.ά.. Με αυτό τον τρόπο, είχε καταρτίσει από την αρχή πλαστές εξουσιοδοτήσεις, τις οποίες φέρεται να είχε υπογράψει ο θανών πατέρας της.
Στη δεύτερη περίπτωση, μία 65χρονη από το Μάρτιο του 2012 μέχρι σήμερα, έπαιρνε τη σύνταξη της θανούσας μητέρας, η οποία υπερβαίνει συνολικά το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ.
Η δικογραφία, που σχηματίστηκε σε βάρος της, είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα και αφορά επίσης στα αδικήματα της πλαστογραφίας και της απάτης κατ' εξακολούθηση.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης της συγκεκριμένης υπόθεσης, προέκυψε ότι η 65χρονη την 12.09.2012, απέγραψε την αποθανούσα μητέρα της, ως συνταξιούχο του Ι.Κ.Α., χρησιμοποιώντας πλαστή εξουσιοδότηση και φωτοαντίγραφο ταυτότητας της μητέρας της, με πλαστή θεώρηση γνησίου υπογραφής. Για την πλαστή θεώρηση της εξουσιοδότησης και τη θεώρηση του φωτοαντιγράφου επεξεργάστηκε γνήσια έγγραφα, τα οποία στη συνέχεια φωτοτύπησε έγχρωμα, ώστε να προσομοιάζουν με τα γνήσια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου