Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ...

Διαδικασία με την οποία θα μπορούν να συμψηφίζονται τα χρέη των φαρμακευτικών επιχειρήσεων, με τα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς τις φαρμακευτικές εταιρείες, προβλέπει κατεπείγουσα διάταξη νόμου.
Η συγκεκριμένη διάταξη, συμπεριλαμβάνεται...
σε νομοσχέδιο που κατέθεσαν σήμερα στη Βουλή οι υπουργοί Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος και Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.
Η δυνατότητα αυτής της ρύθμισης διχάζει πάντως όσους ασχολούνται με τα οικονομικά της Υγείας καθώς ορισμένοι λένε ότι η ρύθμιση είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ άλλοι ότι θα προκαλέσει στον Οργανισμό υπέρβαση της οριζόμενης από το Μνημόνιο φαρμακευτικής δαπάνης για το 2012.
Σε άλλες διατάξεις οι οποίες υπάρχουν στο νομοσχέδιο προβλέπεται επίσης η δημιουργία και η τήρηση Μητρώου Αποκλειστικών Νοσοκόμων σε κάθε Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) της χώρας. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι στο εξής όλες οι νοσοκόμες που θέλουν να εργάζονται ως αποκλειστικές θα πρέπει να δηλώνουν στις υγειονομικές περιφέρειες της περιοχής τους σε πιο νοσοκομείο θα προσφέρουν επ΄αμοιβή τις υπηρεσίες τους σε ασθενείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου