Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Το κίνημα των υφυπουργών και η προστασία του Γιώργου Παπανδρέου

 

20130225-210813.jpgΑπο τον Σπύρο Μουρελάτο
Η επαύριο της πέραν κάθε προσδοκίας συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των συνέδρων στο ΠΑΣΟΚ – προσήλθαν στις κάλπες πάνω από 112.000 μέλη και φίλοι του Κινήματος και εξελέγησαν γύρω στους 4.000 συνέδρους – βρίσκει όλες ανεξαιρέτως τις εσωκομματικές τάσεις σε πλήρη κινητοποίηση εν όψει του 9ου Συντακτικού Συνεδρίου την προσεχή Παρασκευή.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δυναμική παρουσία σε πολιτικό και οργανωτικό επίπεδο διεκδικεί να έχει στο επικείμενο Συνέδριο η κίνηση των Υφυπουργών, όπως οι κύριοι Σαχινίδης, Μωραίτης, Όθωνας, κ.α. που πλαισιώθηκε και από άλλους βουλευτές και στελέχη του κόμματος και των οποίων η συνάντηση προ ολίγων εβδομάδων στο ξενοδοχείο Intercontinental είχε προκαλέσει εκνευρισμό στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
Μολονότι δεν προσανατολίζονται να δημοσιοποιήσουν κάποιο κείμενο ή πλατφόρμα πολιτικών θέσεων πριν από το Συνέδριο, όπως θα το πράξουν άλλες τάσεις εντός του κόμματος, η πρόθεση τους είναι να κινηθούν συντεταγμένα σε επίπεδο ομιλιών στο Συνέδριο αλλά και στη ψηφοφορία της Κυριακής για την 120μελη Κεντρική Πολιτική Επιτροπή.
Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας – καθώς οι προσυνεδριακή διαδικασία, όπως οι ίδιοι μεταδίδουν, προσφέρεται για τη δημιουργία φθηνών εντυπώσεων και απολίτικων φραξιονισμών παλαιού τύπου – έχουν πραγματοποιηθεί τις τελευταίες εβδομάδες ακόμη 5 συναντήσεις της κίνησης, αν και μικρότερης σύνθεσης, 3 στην Αθήνα και 2 στην περιφέρεια.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πρόκειται να αναλάβουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την κατοχύρωση της πολιτικής και οργανωτικής τους φυσιογνωμίας και αυτοτέλειας εντός των λειτουργιών του Κινήματος, ενώ προϊδεάζουν ότι η αναλογία της εκπροσώπησης τους στα όργανα θα επιφυλάσσει εκπλήξεις.
Κοινή συνισταμένη της πολιτικής τους ατζέντας είναι η υπεράσπιση της ριζοσπαστικής – όπως τη χαρακτηρίζουν – ατζέντας του Γιώργου Παπανδρέου και του κυβερνητικού έργου. Προειδοποιούν, μάλιστα, ότι επιφυλάσσουν σκληρές απαντήσεις σε όσους επιχειρούν πολιτικό κανιβαλισμό σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού, σε όσους εξ αριστερών πλέον και εν όψει Συνεδρίου προσπαθούν να οικειοποιηθούν δυνάμεις αλλά και σε όσους εμφανίζονται ότι τον εκπροσωπούν ως «αρχηγό των… ατάκτων, που θα μπαχαλοποιήσει το επικείμενο Συνέδριο με βάση οργανωτικές και διαδικαστικές εντάσεις και ενστάσεις».
Θεωρούν, τέλος, τους προαναφερθέντες διαγκωνισμούς, κενούς πολιτικού περιεχομένου και άλλοθι για την επιδίωξη εσωκομματικών διευθετήσεων παλαιοκομματικού τύπου.
Πηγή: zeronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου