Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

TΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΝΙΚΟ ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗ (VIDEO)


Aπό το : tokarfi.gr
Σαν σήμερα πριν απο τρία χρόνια έφυγε απο τη ζωή ο Νίκος Κακαουνάκης. Ο εκδότης του Καρφιού και ο πιο μάχημος ρεπόρτερ της γενιάς του, θα μείνει αξέχαστος τόσο σε όσους τον γνώρισαν όσο και στον απλό κόσμο, στο πλάι του...
οποίου στάθηκε, σε όλη διάρκεια της δημοσιογραφικής του πορείας.
Ο Νίκος Κακαουνάκης (8 Ιουνίου 1938 – 30 Δεκεμβρίου 2009) ήταν Έλληνας δημοσιογράφος και εκδότης. Γεννήθηκε στην Πολυρρηνία Καστελίου Χανίων. Ορφανός από πατέρα, σπούδασε στο εκκλησιαστικό λύκειο. Στη συνέχεια εργάστηκε στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή Χανίων και υπουργού της Ένωσης Κέντρου Πολυχρόνη Πολυχρονίδη. Μερικά χρόνια αργότερα γνωρίστηκε με τον εκδότη Χρήστο Λαμπράκη, ο οποίος του πρότεινε να εργαστεί στο Βήμα, απ’ όπου έκανε τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία το 1965.
Συμμετείχε ενεργά στον αντιδικτατορικό αγώνα με τη δημοσιογραφική του πένα και την παρουσία του. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στον έντυπο τύπο, στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση. Μετά τη χούντα δημοσιογραφεί στα Νέα, όπου αναλαμβάνει επιτελικές θέσεις. Στο διάστημα αυτό γράφει το βιβλίο «2.650 μερόνυχτα συνωμοσίας». Το 1986 αποφασίζει να εκδώσει τη δική του εφημερίδα, Το καλάμι. Με την έκρηξη της ιδιωτικής ραδιοφωνίας αναλαμβάνει την πρωινή ζώνη του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΪ 100,4, η οποία αποτελεί την απαρχή της παρουσίας του στα ερτζιανά. Οι ραδιοφωνικές του εκπομπές στον ΣΚΑΪ 100,4 στα τέλη της δεκαετίας του 1980, συγκέντρωναν πολύ μεγάλη ακροαματικότητα. Παράλληλα ασχολείται με την τηλεόραση (ΣΚΑΙ TV) αναλαμβάνοντας αργότερα και τη γενική διεύθυνση του σταθμού. Εργάστηκε επίσης στον ραδιοφωνικό σταθμό FLASH για πολλά χρόνια και στους τηλεοπτικούς σταθμούς Alter, Mega και Alpha. Το 1999 εξέδωσε την εφημερίδα Το Καρφί.

fimotro.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου