Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

Μέσω των κινητών τηλεφώνων θα μπορούν να πληροφορηθούν οι ιδιοκτήτες ΙΧ τον κωδικό πληρωμής για τα νέα τέλη κυκλοφορίας. Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) του Υπουργείου Οικονομικών ανακοίνωσε...
τη σταδιακή διάθεση των υπηρεσιών της μέσω κινητών συσκευών (smartphones και tablets) ξεκινώντας από την «Ανάκτηση κωδικού πληρωμής για τα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων έτους 2013».

Η υπηρεσία προσφέρει τη δυνατότητα για εύχρηστη και ορθή ενημέρωση για το ύψος και τον κωδικό πληρωμής των τελών κυκλοφορίας, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εξόφλησή τους μέσω όλων των διαθέσιμων τραπεζικών και μη καναλιών.

Στην εφαρμογή για έξυπνες συσκευές αρκεί η εισαγωγή του ΑΦΜ, του αριθμού κυκλοφορίας και του τύπου του οχήματος ενός φυσικού προσώπου για να εμφανισθεί η σχετική πληροφόρηση.

Η εφαρμογή της Γ.Γ.Π.Σ. είναι διαθέσιμη για συσκευές με λειτουργικό σύστημα Android. Σύντομα θα είναι διαθέσιμη και για συσκευές με εναλλακτικό λειτουργικό σύστημα (iOS, WindowsPhone, BlackBerry κ.α.) και θα μπορούν να την αναζητήσουν οι φορολογούμενοι ως «GSIS».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου