Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Επανεκκίνηση της ανάπτυξης, εύχεται ο Κατσιφάρας

 
Τι λέει στο μήνυμα του για τη νέα χρονιά, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Απόστολος Κατσιφάρας
«Το 2013 ανατέλλει με την κοινωνία μας σε μια πρωτοφανή για τα σύγχρονα δεδομένα κρίση. Η ανάγκη αναστροφής αυτής της κατάστασης και η επανεκκίνηση της ανάπτυξης δεν μπορεί να είναι απλά μια ευχή. Είναι ένας στόχος που όλοι μας έχουμε χρέος να πετύχουμε». Αυτό επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του.

Και προσθέτει: «Οι αντοχές της κοινωνίας δοκιμάζονται, οι άνεργοι πολλαπλασιάζονται, τα εισοδήματα συρρικνώνονται, η επιχειρηματικότητα κλυδωνίζεται, η πραγματική οικονομία ασφυκτιά υπό το βάρος της έλλειψης ρευστότητας και της παρατεταμένης ύφεσης. Μέσα σε αυτό το ζοφερό περιβάλλον ευθύνη όλων μας είναι να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις ώστε η χώρα και η περιοχή μας να κρατηθούν όρθιες. Ειδικά για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η ακόμα ταχύτερη αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ, η στήριξη των κοινωνικών δομών και η επανεκκίνηση των μεγάλων έργων είναι όροι αδιαπραγμάτευτοι για την έξοδο από την κρίση και την εξισορρόπηση των δυσμενών συνεπειών της. Είναι οι μοχλοί που θα αναπτερώσουν τις ελπίδες μας για έναν νέο κύκλο ανάπτυξης, με έμφαση στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης και στην καταπολέμηση της ανεργίας που αγγίζει πλέον κάθε νοικοκυριό.

Μέσα στο 2013 η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ξεκινά 36 νέα έργα προϋπολογισμού 136 εκατομμυρίων ευρώ. Άλλα 39 έργα προϋπολογισμού 54,5 εκατομμυρίων ευρώ ολοκληρώνονται τους επόμενους μήνες. Έργα που συγχρηματοδοτούνται από κοινοτικούς πόρους και αποδεικνύουν στην πράξη τον γρήγορο βηματισμό μας στην πλήρη αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ, μέχρι και το τελευταίο διαθέσιμο ευρώ. Σ’ αυτούς τους ρυθμούς θα κινηθούμε και στο νέο έτος.

Δεν κατεβάζουμε τα χέρια, δεν μένουμε αδρανείς απέναντι στην κρίση. Απαντάμε με σκληρή δουλειά, με ευθύνη απέναντι στον πολίτη, με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα, με ορθολογική ιεράρχηση των αναγκών και των προτεραιοτήτων.

Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Το 2013 πρέπει να είναι χρονιά ανάταξης, δημιουργίας, ελπίδας και προοπτικής. Εύχομαι σε όλους καλή χρονιά, Υγεία, Αγάπη, ατομική και οικογενειακή ευτυχία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου