Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Η λίστα... μεγάλωσε – Νέοι κατηγορούμενοι για τα "στημένα"!

Ποινικές διώξεις για την υπόθεση των στημένων αγώνων ασκήθηκαν σε 14 νέα πρόσωπα
- O αριθμός των κατηγορουμένων ανέρχεται πλέον στους 97
- Ανάμεσα τους είναι παράγοντες, μπουκμέικερ και διαιτητές
- Οι κατηγορίες που τους αποδίδονται είναι πλημελημματικού χαρακτήρα, αλλά για κάποιους μπορεί να εξελιχθούν σε κακουργήματα

Όπως γράφει η εφημερίδα “Goal” οι καταθέσεις μαρτύρων ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή Γιώργου Καλόφωνου που χειρίζεται την υπόθεση των φερόμενων ως στημένων αγώνων οδήγησαν στην άσκηση νέων ποινικών διώξεων σε 14 νέα πρόσωπα που δεν ήταν έως τώρα κατηγορούμενοι.

Οι νέοι κατηγορούμενοι της υπόθεσης προστίθενται στους 83 στους οποίους έχουν ήδη ασκηθεί ποινικές διώξεις για κακουργήματα και πλημμελήματα, κάτι που σημαίνει ότι ο αριθμός των κατηγορουμένων ανέρχεται πλέον στους 97!

Ανάμεσα στους 14 νέους κατηγορουμένους είναι παράγοντες, μπουκμέικερ και διαιτητές. Συγκεκριμένα, από τους 14 οι πέντε είναι πρόεδροι ομάδων της Football League και Football League 2, οι τέσσερις είναι μέλη διοικητικών συμβουλίων ομάδων των ίδιων κατηγοριών, οι τέσσερις είναι μπουκμέικερ και ο ένας βοηθός διαιτητή, το όνομα του οποίου είχε εμπλακεί αρχικά στην υπόθεση, αλλά δεν είχε ασκηθεί δίωξη εναντίον του. Οι κατηγορίες που τους αποδίδονται είναι πλημελημματικού χαρακτήρα, αλλά για κάποιους δεν αποκλείεται να εξελιχθούν σε κακουργήματα.

Από το γραφείο, πάντως, του ειδικού εφέτη ανακριτή Γιώργου Καλόφωνου που χειρίζεται την υπόθεση των φερόμενων ως στημένων αγώνων έχουν περάσει με πλήρη μυστικότητα τον τελευταίο καιρό αρκετοί μάρτυρες αλλά και κάποιοι εκ των κατηγορούμενων και οι καταθέσεις θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες, μετά τις γιορτές.

Πρέπει να σημειωθεί πως μεταξύ αυτών που έχουν καταθέσει ως μάρτυρες είναι και ποδοσφαιριστές ομάδων ακόμη και της Super League που αγωνίζονταν σε κάποιες από τις ομάδες που εμφανίζονται στα φερόμενα ως στημένα ματς της λίστας της ΟΥΕΦΑ. Κάποιοι μάλιστα από τους ποδοσφαιριστές που έχουν περάσει την πόρτα του ανακριτικού γραφείου παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον...

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση των φερόμενων ως στημένων αγώνων ξέσπασε τον Ιούνιο του 2011 και οδήγησε ακόμη και σε προφυλακίσεις φερόμενων ως εμπλεκομένων καθώς και στην άσκηση ποινικών διώξεων σε ηχηρά ονόματα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ανάκριση στην υπόθεση αυτή κυλάει με αργούς μεν ρυθμούς, αλλά φαίνεται πως μπαίνει στην τελική ευθεία για την κρίση της δικαιοσύνης σχετικά με αυτούς που θα παραπεμφθούν σε δίκη και αυτούς που θα απαλλαγούν.

Στις φυλακές Κορυδαλλού παραμένει προσωρινά κρατούμενος ο πρώην ισχυρός άνδρας της Καβάλας, Μάκης Ψωμιάδης, για τον οποίον το 18μηνο της προφυλάκισης ξεκίνησε αργότερα από τους άλλους καθώς διέφυγε δύο φορές της σύλληψης και τελικά συνελήφθη στα Σκόπια τον Νοέμβριο του 2012 και στη συνέχεια εκδόθηκε στη χώρα μας. Στην περίπτωση που ο Μάκης Ψωμιάδης δεν είχε διαφύγει της σύλληψης και είχε προφυλακιστεί όπως και οι υπόλοιποι τον Ιούνιο του 2011, το 18μηνο της προφυλάκισής του θα έληγε αυτόν τον μήνα   newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου