Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Κίνδυνος διάσπασης του ΠΑΣΟΚ αν δεν επικρατήσει η λογική

 

20130501-100826.jpgΠολεμική ατμόσφαιρα επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ μετά την εκρηκτική συνάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Γιώργο Παπανδρέου. Η αντιπαράθεση των δύο πολιτικών, όπως εκτιμούν πολλά στελέχη, έχει αποκτήσει χαρακτηριστικά τυφλής σύγκρουσης.
Ορισμένοι μάλιστα έχουν φτάσει να μιλούν ανοιχτά για τον κίνδυνο διάσπασης του κόμματος και οι βουλευτές έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα. Κορυφαία στελέχη που βρίσκονται κοντά στον κ. Βενιζέλο εισηγήθηκαν ακόμη και τη διαγραφή του λένε οι πληροφορίες έτσι ώστε να ξεκαθαρίσει οριστικά η όλη υπόθεση και να εχει λυμενα τα χέρια του ο κ. Βενιζέλος. Μπορει όμως ο ιδιος να σταθει πολιτικά χωρις τους Παπανδρεϊκούς; Μπορει ίσως και να το θέλει έλεγαν απο την άλλη αν νομίζει πως έτσι θα εχει ενα μικρο , δικο του προσωπικό κόμμα.
Η ενότητα του ΠΑΣΟΚ κρέμεται σε μια κλωστή, ενώ έντονος προβληματισμός υπάρχει στους κυβερνητικούς εταίρους και το Μέγαρο Μαξίμου για τυχόν επιπτώσεις των εξελίξεων στην κυβερνητική συνοχή.
Κύκλοι της Ιπποκράτους διευκρίνιζαν χθες ότι δεν τίθεται ζήτημα διαγραφής του Γιώργου Παπανδρέου και σε κάθε περίπτωση πρώτα θα ολοκληρωθεί το πόρισμα των έξι ελεγκτικών εταιρειών και έπειτα θα ληφθούν αποφάσεις από το Πολιτικό Συμβούλιο και την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή. Για να υπάρξει όμως πόρισμα θα πρέπει οι εταιρίες που εχουν αναλάβει τους ελέγχους να συμφωνησουν σε μια ενιαία απόφαση σε οτι αφορα το περιεχόμενο και το αποτέλεσμα του πορίσματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου