Σάββατο 25 Μαΐου 2013

«Αγροτικά προϊόντα και μεταποίηση»

        
koi-simposio-marketing 25-5-2013 1Είναι γεγονός ότι η αγροτική οικονομία στην Αιτωλοακαρνανία πάσχει στο θέμα του μάρκετινγκ και της εφοδιαστικής αλυσίδας. Στην ανάδειξη δηλαδή και στην προώθηση των προϊόντων. Το 2ο Συμπόσιο τροφίμων και ποτών που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας από το ΜΒΑ Διοίκησης Επιχειρήσεων Τροφίμων του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων σε συνεργασία με την Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ, στόχευε ακριβώς στο να δώσει κατευθύνσεις και λύσεις σε πρακτικά ζητήματα σχετικά με το αντικείμενο.
koi-simposio-marketing 25-5-2013 2
Εκπρόσωποι από διάφορες τοπικές και όχι μόνο, εταιρίες, μίλησαν για το θέμα του μάρκετινγκ στον πρωτογενή τομέα και τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν πάνω σε αυτόν στην Ελλάδα.   Χαιρετισμό απήυθηναν ο αντιπεριφεριάρχης νομού Αιτωλοακαρνανίας κ. Β. Αντωνόπουλος, ο κ. Π. Θεοδωρίδης, επίκουρος καθηγητής του πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Κ. Μπόκας, αλλά και ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥ.ΓΕ ΠΙΣΤΙΟΛΑΣ Α.Ε.- Agrino, ο οποίος ήταν και συντονιστής της πρώτης θεματικής ενότητας,κ. Κ. Πιστιόλας που εξέφρασε μάλιστα την επιθυμία του να γίνει το Συμπόσιο θεσμός, ενώ εξήγησε πως κεντρικός σκοπός του είναι η διασύνδεση της πρωτογενούς παραγωγής με το μάρκετινγκ .
DSCN6573
Στους ομιλητές της πρώτης ενότητας με θέμα «Αγροτικό Προϊόν και Μεταποίηση» , τον πρόεδρο της Ε.Α.Σ Αγρινίου που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί, εκπροσώπησε ο κ. Π. Δρούγας, επιβλέπων γεωπόνος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αχελώου, ο οποίος μίλησε για τις  εξαγωγές σε σπαράγγι σήμερα, αλλά και τους στόχους που σκοπεύουν να επιτύχουν σε θέμα εξαγωγών και τα επόμενα χρόνια.
Ακόμα μίλησε εκ μέρους της «Αθηναϊκής Ζυθοποιίας»   ο συντονιστής προγράμματος συμβολαιακής καλλιέργειας κριθαριού κ. Κ. Μακρυνιώτης, ενώ από την εταιρία «IRi», οι κύριοι Π. Λαουτάρης και Σ. Τριανταφυλλάκης, μίλησαν για τις έρευνες αγοράς που διεξάγει η εταιρία, ενώ προέτρεψαν τους παρευρισκομένους να εμπιστεύονται και να στηρίζουν τις Ελληνικές εταιρίες παραγωγής.
Στη 2η ενότητα του Συμποσίου, με τίτλο «Παράγω στην Ελλάδα», συντονιστής ήταν ο κ. Γ. Μπαλτάς, καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο κ. Π. Ζωγράφος, πρόεδρος της ΕΑΣ Μεσολογγίου- Ναυπακτίας, ο κ. Π. Μίλης, διευθυντής Μάρκετινγκ της ΕΨΑ Α.Ε, ο κ. Γ. Αυλωνίτης, καθηγητής και πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ.
Την έρευνα «Καταναλωτής και Ελληνικό Προϊόν», ανέλαβαν ο κ. Μπαλτάς και ο κ. Θεοδωρίδης.
DSCN6583
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου