Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

ΒΙΝΤΕΟ-Πεταλωτής:Aπαράδεκτες οι διαρροές

ΒΙΝΤΕΟ-Πεταλωτής:Aπαράδεκτες οι διαρροές


Για απαράδεκτες και ανεύθυνες διαρροές που δίνουν στοιχεία υπερβολικά και μη απαντήσιμα έκανε λόγο ο Γιώργος Πεταλωτής.
Μιλώντας στον ALPHA, o πρώην υπουργός της κυβέρνησης Παπανδρέου τόνισε ότι με αυτή τον τρόπο δημιουργείται μία εικόνα που δεν είναι σωστή και σοβαρή.
«Μιλάμε όλοι για μία μαύρη τρύπα του ΠΑΣΟΚ στον έλεγχο 2004-2010 όταν πρόκειται για τις δανειακές υποχρεώσεις από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα», επεσήμανε, τονίζοντας ότι την ίδια μαύρη τρύπα έχει η ΝΔ αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα, κατ'αναλογία των δυνάμεών του.
«Να μην μιλάμε με θόρυβο, να μιλάμε με ουσία και να κατατεθεί άμεσα το πόρισμα», είπε και πρόσθεσε: «Είναι θόρυβος λασπολογικός ότι αυτά τα χρήματα είναι κλεμμένα από τον Παπανδρέου».
Ο Γιώργος Πεταλωτής τάχθηκε υπέρ της πλήρους διαφάνειας :«Συντάσσομαι να υπάρξει διαλεύκανση μέχρι τελευταίο ευρώ, γιατί όλα αυτά τα χρήματα που έπαιρναν τα κόμματα είναι χρήματα του ελληνικού λαού», είπε.
Ερωτηθείς εάν αυτές οι διαρροές έχουν γίνει από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, είπε ότι δεν γνωρίζει ποιος τις έκανε, ωστόσο τόνισε: «Θέλω να πιστεύω ότι δεν δόθηκαν από το ΠΑΣΟΚ γιατί δεν συμφέρει κανέναν να υπάρχει τέτοια κατάσταση.
«Δεν συμμερίζομαι τα σενάρια περί διάσπασης», είπε, επισημαίνοντας ότι σε αυτή την περίπτωση, θα επηρεαζόταν και η πορεία της κυβέρνησης και της χώρας.

Ο κ. Πεταλωτής αναρωτήθηκε πώς το ΠΑΣΟΚ ανέχεται οι ελεγκτικές εταιρείες «να φυλλορροούν το μη τελειωμένο ακόμα πόρισμα στα δημοσιογραφικά γραφεία» και πρότεινε να γίνει έρευνα από το ίδιο το ΠΑΣΟΚ για το θέμα.
«Να τελειώσουμε με το πόρισμα για να μην θεωρηθεί ότι θέλουμε να αποφύγουμε, να καταλογιστούν ευθύνες αν υπάρχουν και όπου υπάρχουν και να ανοίξει μια συζήτηση για την χρηματοδότηση των κομμάτων, πού πήγαν τα χρήματα, και να εφαρμοστεί μια διαύγεια και στα κομματικά ταμεία όπως έγινε στο δημόσιο τομέα. Καμία δαπάνη δηλαδή, αν δεν υπάρχει δημοσιότητα», κατέληξε ο κ. Πεταλωτής.

Δείτε το βίντεο από τον ALPHA


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου