Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Για δυνατούς λύτες

 
pan-panai-nikibolou57Φαβορί και αουτσάιντερ στην επτάδα για την άνοδο
Ο γρίφος της ανόδου κάθε αγωνιστική που περνάει αντί να αρχίζει να λύνεται μπερδεύεται πιο πολύ. Αποδεικνύεται ότι είναι για πολύ δυνατούς λύτες. Εκεί που μια ομάδα δείχνει να αυξάνει τις πιθανότητες επιτυχίας, στο πρώτο “στραβό” αποτέλεσμα κατρακυλάει αρκετά σκαλοπάτια. Και κάποια, που φάνηκε πως τέθηκε νοκ-άουτ, επανέρχεται δριμύτερη. Όλο αυτό το αλαλούμ αποτυπώνεται στον βαθμολογικό πίνακα. Με τις τρεις πρώτες ομάδες να απέχουν ελάχιστα μεταξύ τους και τις τέσσερις των θέσεων που οδηγούν στα Play-off σε απόλυτη ισοβαθμία. Με την όγδοη να καραδοκεί ένα πόντο πίσω τους!
Λες και το πρωτάθλημα άρχισε πριν λίγες μέρες. Λες και δεν έχουν περάσει 37 αγωνιστικές. Ένας ολόκληρος μαραθώνιος στον οποίο κανείς δεν φαίνεται ικανός να ξεφύγει έστω και λίγο. Αντί αυτού, προμηνύεται τερματισμός… κατοσταριού και θα χρειαστεί φωτοφίνις να καταγράψει τις μικροδιαφορές.
Οχτώ ομάδες παίζουν σχεδόν με τις ίδιες πιθανότητες από δω και μπρος. Κάποια που βρίσκεται σήμερα στην τριάδα ενδεχομένως να μείνει εκτός νυμφώνα. Και η 8η να πάρει απ’ ευθείας άνοδο. Όλα είναι πιθανά σε τούτο το πρωτάθλημα που όμοιό του δεν ξανάγινε ποτέ. Προγνωστικά για την τελική κατάταξη δεν μπορούν να γίνουν.
Στις ισοβαθμίες
Όπως αποτυπώνεται η μέχρι τώρα πορεία των ομάδων στον βαθμολογικό πίνακα, αναδεικνύει μια παράμετρο η οποία μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο. Τις ισοβαθμίες. Είναι πολύ μεγάλο το ενδεχόμενο να κριθούν οι τελικές θέσεις, σε κάποιες περιπτώσεις, από τα αποτελέσματα των αγώνων ομάδων που θα έχουν ίδια βαθμολογική συγκομιδή.
Πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος, τέσσερις ομάδες έχουν από 60 βαθμούς. Οι ομάδες που καταλαμβάνουν τις θέσεις των Play-off (4 έως 7). Στην τετραπλή αυτή ισοβαθμία ο Παναιτωλικός είναι τρίτος. Ακόμα και σε μονές ισοβαθμίες δεν ευνοείται. Από την Καλλονή έχασε δύο φορές. Με τη Νίκη έχει μία ισοπαλία και μία ήττα. Μόνο με τον Ολυμπιακό Βόλου υπερτερεί, με μία νίκη και μια ισοπαλία.
Με την ομάδα που είναι στην 8η θέση, τον Πανσερραϊκό έχει φέρει ισόπαλα αποτελέσματα σε Αγρίνιο και Σέρρες (0-0). Με τις ομάδες της πρώτης τριάδας, δεν έχει παίξει ακόμα για το β’ γύρο. Με τις περισσότερες είναι σε καλύτερη μοίρα, αλλά…
Τον πρωτοπόρο Απόλλωνα τον κέρδισε 0-2 στη Ριζούπολη. Πρέπει να χάσει με τρία γκολ διαφορά στο Αγρίνιο για να χάσει και το αβαντάζ της ισοβαθμίας. Από τον Εργοτέλη έχασε με 2-1 στο Ηράκλειο και για να έχει ελπίδες ανόδου πρέπει να τον κερδίσει την επόμενη Παρασκευή στο Αγρίνιο. Αν μπορέσει να το κάνει με διαφορά μεγαλύτερη του ενός γκολ, θα πάρει προβάδισμα.
Με τον τρίτο Ηρακλή παίζει την τελευταία αγωνιστική στο Καυτατζόγλειο. Πρέπει να χάσει με τέσσερα γκολ διαφορά για να απολέσει το πλεονέκτημα που του δίνει η νίκη με 3-0 στο Αγρίνιο.
Έρχεται νέο ρεπό
Το πρόγραμμα της προετοιμασίας του Παναιτωλικού μέχρι το επόμενο επίσημο παιχνίδι είναι ένας συνδυασμός που στόχο έχει από τη μία να κρατήσει την ομάδα σε πλήρη εγρήγορση και από την άλλη να της δώσει τις απαραίτητες ανάσες, ενόψει του φινάλε που περιλαμβάνει πέντε παιχνίδια σε δεκάξι μέρες. Και τι παιχνίδια. Όλα… τελικοί.
Από το μεσημέρι της Μ. Πέμπτης (θα γίνει πρωινή προπόνηση) έως το απόγευμα της Δευτέρας του Πάσχα, οι παίκτες θα είναι ελεύθεροι. Από τη Δευτέρα η ομάδα μπαίνει στο τελικό στάδιο για να δουλέψει ώστε να εμφανιστεί πανέτοιμη στο παιχνίδι της 10ης Μαΐου με τον Εργοτέλη στο Αγρίνιο. Και φυσικά να πάρει τον πρώτο τελικό, δίνοντας αξία στους επόμενους τέσσερις.
Με την ομάδα του Αγρινίου θ’ αγωνιστούν αρκετοί νεαροί επαγγελματίες, όπως και ποδοσφαιριστές της ομάδας Νέων. Ο Μάκης Χάβος προτίμησε να δώσουν οι υπόλοιποι ένα δυνατό “οικογενειακό” δίτερμα στο EMILEON στις 6.00 το απόγευμα. Θα προπονηθούν και αύριο το πρωί και στη συνέχεια θα μείνουν ελεύθεροι για τέσσερις μέρες.
Χρηστος Στούμπος
Εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου