Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

To KINHMA καλεί τον Μητσοτάκη να ξεκαθαρίσει την θέση του για την

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΚΙΝΗΜΑ του Γιώργου Παπανδρέου με αφορμή τις δηλώσεις του Χρήστου Σταϊκούρα για το έλλειμμα και το χρέος.

Το ΚΙΝΗΜΑ καλεί τη ΝΔ να ξεκαθαρίσει τη θέση της ενώ παράλληλα  επισημαίνει με νόημα «το ερώτημα για τον κ. Σταϊκούρα, γίνεται πιο καίριο, εφόσον τα δυόμιση χρόνια που ήταν επικεφαλής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (2012 – 2014) δεν έθεσε κανένα ζήτημα αναθεώρησης των στατιστικών στοιχείων.»
Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:
Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να αποφασίσει αν σέβεται τις Ανεξάρτητες Αρχές και το έργο τους, ή αν αυτό εξαρτάται από το εάν εξυπηρετείται το μικροκομματικό της αφήγημα και οι ανάγκες των εσωκομματικών της συγκρούσεων.
Όσο η Νέα Δημοκρατία δεν ξεκαθαρίζει τη θέση της, διαιωνίζει τις στατιστικές λαθροχειρίες των κυβερνήσεων ΝΔ-Καραμανλή, στις οποίες αναφέρθηκε κατηγορηματικά η Έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Τρόικα.
Ειδικότερα, ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ας μας πει εάν η ΕΛΣΤΑΤ επιβάρυνε με τους χειρισμούς της το δημοσιονομικό αποτέλεσμα της χώρας, όπως δήλωσε μόλις την περασμένη Κυριακή στη RealNews, ή αν είναι αξιόπιστη όπως δηλώνει σήμερα, μέσω επίσημου δελτίου τύπου του κόμματός του.
Το ερώτημα για τον κ. Σταϊκούρα, γίνεται πιο καίριο, εφόσον τα δυόμιση χρόνια που ήταν επικεφαλής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (2012 – 2014) δεν έθεσε κανένα ζήτημα αναθεώρησης των στατιστικών στοιχείων, προκειμένου η χώρα να απαλλαγεί από τα πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση Σαμαρά, ύψους 14 δισεκατομμυρίων ευρώ. Τότε, κατά την άποψη του, προφανώς η ΕΛΣΤΑΤ δεν «επιβάρυνε το δημοσιονομικό αποτέλεσμα της χώρας».
Παραμένει κρίσιμο και άλυτο, σε όλη τη διάρκεια αυτής της κρίσης, από το 2010 που αναζητήσαμε τη συναίνεση όλων, εάν το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας της χώρας θέλει να ξεπεραστεί η κρίση ή αν θα συνεχίσει να κρύβεται πίσω από μυθεύματα, για ίδιον όφελος, αναπαράγοντας τις ασθένειες του πελατειακού κράτους, που προάγει την ανισότητα, ως εμπόδιο στο μέλλον του τόπου και των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου